ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Συναντήσεις
Κάθε Τρίτη στις 20:00 στην αίθουσα 3!!

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Eθνικισμός (ή Νασιοναλισμος): [αγγλ.nationalism] H απόλυτη μέχρι φανατισμού πίστη στα ιδεώδη ενός έθνους και της επικράτησής του. Οι εθνικιστές δεν διστάζουν να παραποιούν πολλες φορές την ιστορία, με στόχο τη δημιουργία μύθων για το μεγαλείο του έθνους, και αδιαφορούν για τις καλές σχέσεις με τους άλλους λαούς και κυρίως τους γειτονικούς.

Τον τελευταίο καιρό στη σχολή μας βλέπουμε ψήγματα προπαγάνδας απο εθνικιστες φοιτητές του Φ.Ο.Σ. και του ΛΑ.Ο.Σ.. Είδαμε τρικάκια με μηνύματα ενάντια στους μετανάστες, ενάντια στις καταλήψεις, αλλά και αφίσες στην αυλή του Πανεπιστημίου. Είναι δεδομένη η φασιστική ιδεολογία αυτών των οργανώσεων που ως πρόταγμά τους έχουν την μισσαλοδοξία, την ‘ανωτερότητα’, την επιβολή, την καταστολή, αλλά και των μελών τους που, έχοντας συχνα στενές σχέσεις με χρυσαυγίτες, δρούν πολλές φορές ρατσιστικά, παρακρατικά και βίαια. Προς το παρών αποδοκιμάζονται απο κάθε μεριά, αφού η πλειοψηφία των φοιτητών αλλά και της κοινωνίας είναι ενάντια στους εθνικιστές κάθε είδους.

Όλοι οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, όπως και ο δικός μας, είναι αντίθετοι με τον φασισμό και τις φασιστικές οργανώσεις και οφείλουν να αντιδρούν ενάντια σε κάθε τι φασιστικό. Από το 1974 μεχρι και σήμερα φοιτητές που προπαγάνδιζαν φασιστικές ιδέες ή υλοποιούσαν φασιστικές πρακτικές όχι μόνο δεν συμμετείχαν σε φοιτητικές διαδικασίες (εκλογές, συνελεύσεις) αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις διαγράφονταν από τους Φοιτητικούς Συλλόγους. Χαρακτηριστική η περίπτωση του γνωστού φασίστα- νυν βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Μάκη Βορίδη ο οποίος διεγράφη από τον Φοιτητικο Σύλλογο της Νομικής το ΄85 για φασιστική δράση , μετά απο επιδρομή αυτού και της ομάδας του που κατέληξε σε τραυματισμό φοιτητών.

Είναι γνωστό οτι κάποια στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. αποδεδειγμένα συνεργάστηκαν με την Χούντα, άλλα διαπρέπουν σε σοβινιστικά παραλληρήματα στην ιδιωτική τηλεόραση, ενώ συχνά έχουν εκφραστεί δημοσίως υπέρ φασιστικών ή φασίζοντων ιδεολογημάτων (π.χ. για το Ολοκαύτωμα, για την πολιτική του Χιτλερ κ.α.). Ο ίδιος ο πρόεδρος αυτού του προσωποκεντρικού κόμματος παλαιότερα εξέδιδε «Το Στέμμα Της Δημοκρατίας», φιλοβασιλική εφημερίδα. Αργότερα, όντας στη Νέα Δημοκρατία καλόυσε δημόσια τους βασιλικούς, τους Ε.Π.ΕΝ.ίτες και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να συνεργαστούν μαζί του για να πάρουν υπουργεία και διοικήσεις οργανισμών! Όταν εφτιαξε το ΛΑ.Ο.Σ. κατέβασε κοινό ψηφοδέλτιο για τις δημοτικές εκλογές με την Χρυσή Αυγή. Τον Δεκέμβρη κάλεσε την κυβέρνηση να κατεβάσει τα τανκς στο κέντρο της Αθήνας, ενώ πρόσφατα έκανε δηλώσεις υπέρ της επαναφοράς της θανατικής καταδίκης! Στις τάξεις του κόμματός του υπάρχει ο Κωνσταντίνος Πλεύρης (πατέρας του βουλευτή Αθανάσιου Πλεύρη), συγγραφέας βιβλίων που υποστηρίζει οτι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ηταν ένας μύθος και ο Χίτλερ συγκέντρωνε τους εβράιους για να τους στείλει στη Μαδαγασκάρη...

Δεν μας ενδιαφέρει αν το 3, το 5 ή το 80% τους ψηφισε πιστεύοντας σε αυτά που λένε ή εξαπατώμενο απο τον λαΪκισμό και την απόκρυψη διαφόρων θέσεων τους. (Δεν ξεχνάμε όμως οτι και ο Χίτλερ την εξουσία την πήρε μέσω εκλογών..) Θα εναντιωθούμε στη βία τους και στις εξουσιαστικές τους πρακτικές. Εκτός των άλλων είναι ζήτημα ασφάλειάς μας και σωματικής μας ακεραιότητας το να μην τους αφήσουμε ανενόχλητους.

Η ώρα που η εθνικιστική ρητορεία είναι καθημερινή στην TV,η ώρα που οι φασίστες καθε είδους πραγματοποίουν πορείες-συγκεντρώσεις σχεδόν σε κάθε πόλη,η ώρα που η Αθήνα έχει πλέον γκέτο νεοναζί (Αγ. Παντελεήμονας),η ώρα που οι μετανάστες, οι συνάνθρωποι μας, απειλούνται, λοιδορίζονται, κακοποιούνται, διώκονται ,δολοφονούνται απο την θεσμική και μη εξουσία, η ώρα που ο εθνικισμός είναι ραγδαία αναπτυσσόμενο ρεύμα στην Ευρώπη, η ώρα που επωάζεται το αυγό του φιδιού,η ώρα που οι φασίστες θέλουν να έχουν λόγο στα Πανεπιστήμια,είναι η ώρα να αντιδράσουμε. Στο χέρι μας είναι το πόσο ακόμα θα αφήσουμε αυτές τις σάπιες φωνές να ακούγονται. Κάθε δράση εναντίον τους είναι ηθικά δικαιωμένη.

ΛΑ.Ο.Σ. - Φ.Ο.Σ. - ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠ’ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

.- -. - .. ..-. .-

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ανεξαρτητη ομαδα φοιτητριων/φοιτητων

«Ξύπνησαν πάλι άθλιες σκουριαμσένες ορδές

Λυσσασμένες θρησκείες, πατρίδες, οικογένειες

Σκούζουν και σφάζονται για ένα καλύτερο χθες,

μα οι σημαίες τους ανεμίζουν βρωμερές και νικημένες »

Τρύπες

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολυ καλο, αν και νομιζω πως στη σχολη μας γενικα δεν υπαρχει απηχηση των νεοσιτων, οποτε ισως και να τους δινει παραπανω σημασια απο οσο πρεπει. αλλα ως σχολιασμος της ελληνικης πραγματικοτητας, ευστοχο.
ενα ορθογραφικο σουλουπωμα και εκτυπωση θα ελεγα

μρτνι

Ανώνυμος είπε...

poioi einai re ?
ama tous vro, tous esfaksa..!

ΤΖΙΑ-ΤΖΟ είπε...

o ορισμος που παρατίθεται στην αρχή είναι από το "Λεξικό των -ισμών", εκδόσεις ΓΝΩΣΗ.

Δημοσίευση σχολίου