ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Συναντήσεις
Κάθε Τρίτη στις 20:00 στην αίθουσα 3!!

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ!

Παρουσιάστηκε ο Χωροταξικός Σχεδιασμός του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε στο giapraki.com στις
17/11/2007

Η Πανεπιστημιούπολη Κοζάνης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην πλήρη ανάπτυξή της θα έχει πέντε πολυτεχνικά τμήματα, τέσσερα οικονομικά και περίπου 8.000 φοιτητές. Το παραπάνω ανακοινώθηκε χτες, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν ο πρύτανης του πανεπιστημίου Χρήστος Μασσαλάς, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Ανδρέας Λεούδης και ο νομάρχης Κoζάνης Γιώργος Δακής. Την πρόταση Χωροταξικού Σχεδιασμού εκπόνησε η Αναπτυξιακή Κοζάνης (ΑΝ.ΚΟ), της οποίας ο διευθυντής Γιώργος Αμανατίδης, παρουσίασε τις επιμέρους μελέτες. Ο περιφερειάρχης Α. Λεούδης ζήτησε επίσπευση όλων των μελετών και επίλυση ενός ιδιοκτησιακού προβλήματος της οικοπεδικής έκτασης 900 στρεμμάτων μέχρι τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, ώστε «στα τέλη του 2008 να θέσουμε τον θεμέλιο λίθο των πρώτων κτιριακών εγκαταστάσεων».

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Χρήστος Μασσαλάς ζήτησε τη συνδρομή όλων των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου όπως είπε «να δημοπρατηθεί εντός του 2008 και στα τέλη του ίδιου έτους ή στις αρχές του 2009 να ξεκινήσει η κατασκευή του πρώτου πολυδύναμου κτιρίου της πανεπιστημιούπολης Κοζάνης, η ολοκλήρωση της οποίας προβλέπεται σε ένα έτος από τον θεμέλιο λίθο». Εκτός από τα δύο τμήματα της παιδαγωγικής σχολής, του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών και Καλών Τεχνών της Φλώρινας, σύμφωνα με τον Χ. Μασσαλά, «στην πανεπιστημιούπολη Κοζάνης θα αναπτυχθεί η πολυτεχνική σχολή σε πέντε τμήματα, από δύο που έχει σήμερα, ενώ η οικονομική σχολή από δύο τμήματα που διαθέτει σήμερα θα αναπτυχθεί και θα τα τμήματα θα γίνουν τέσσερα. Με βάση την ανάπτυξη αυτή ο αριθμός των φοιτητών στην Κοζάνη θα ανέλθει σε 8.0000». Αναδημοσίευση απο : Εφημερίδα Πτολεμαίος

Το πανεπιστήμιο σε επίπεδο περιφέρειας αναπτύχθηκε μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό, ενώ οι αρχές του στρατηγικού σχεδιασμού θα τηρηθούν μέχρι τέλος, επισήμανε ο πρύτανης.
Ο σχεδιασμός του νέου πανεπιστημίου στην Κοζάνη, σύμφωνα με τον Χωροταξικό Σχεδιασμό που παρουσίασε η ΑΝ.ΚΟ. προβλέπει την ανάπτυξη δύο σχολών, ειδικότερα την πολυτεχνική και διοίκησης & οικονομικών. Οι μονάδες στήριξης του ακαδημαϊκού έργου περιλαμβάνουν τις εξής κτιριακές εγκαταστάσεις: διοίκησης, κεντρικής βιβλιοθήκης, συνεδριακού κέντρου, κτιρίων των δύο σχολών, κτιρίων Ινστιτούτου, δομών στήριξης, φοιτητικής μέριμνας (εστία – σίτιση) και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Οι παράμετροι που ελήφθησαν υπόψη στον σχεδιασμό του πανεπιστημίου είναι η ελαχιστοποίηση των ενεργειακών αναγκών, η μέγιστη αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η ενεργειακή διαχείριση.

Ο νομάρχης Κοζάνης, Γ. Δακής, υπογράμμισε ότι «το πανεπιστήμιο ως κυψέλη και πυρήνας γνώσης θα πρέπει να τεθεί στο επίκεντρο των προσπαθειών μας. Δεν μπορούμε να στοχοθετούμε την ανάδειξη του ρόλου του νομού Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς την αναγκαία προωθητική δύναμη, ρόλο που καλείται να παίξει και το πανεπιστήμιο, μαζί με τις άλλες δομές που δημιουργήσαμε. Η κοινωνία του νομού μας αγκαλιάζει το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας». Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, χαρακτήρισε τη χτεσινή μέρα ως «ορόσημο και αφετηρία» για τη δημιουργία του νέου πανεπιστημίου, ενώ ως ιδιαιτέρως σημαντικό στην υλοποίηση του εγχειρήματος, χαρακτήρισε τη χρηματοδότηση, για να προσθέσει ότι «διασφαλίστηκαν από το ΕΣΠΑ 110 εκ. ευρώ για τη στήριξη των υποδομών της εκπαίδευσης».

Συντάκτης : ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
Αναδημοσίευση απο : Εφημερίδα Πτολεμαίος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

5 polytexnika tmhmata e?ti le re?
kai arxitektoniki sth kastoria e?
wraia pragmata...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανεξάρτητη Ομάδα Φοιτητών είπε...

Το τετραετές πρόγραμμα ανάπτυξης συζητήθηκε σε σύσκεψη του υφυπουργού Παιδείας Σπύρου Ταλιαδούρου και του προέδρου της διοικούσας επιτροπής του πανεπιστημίου Χρήστου Μασσαλά. Αμέσως μετά τη σύσκεψη ο Χρ. Μασσαλάς δήλωσε: “Αποφασίστηκε η ανάπτυξη του πανεπιστημίου στην πόλη της Κοζάνης, καθώς επικεντρώνουμε στην ενίσχυση της έδρας του ιδρύματος. Στη βάση αυτή θα ενισχυθεί η Πολυτεχνική σχολή με ένα νέο τμήμα στην Κοζάνη, του οποίου το γνωστικό αντικείμενο θα είναι ελκυστικό. Το τμήμα αυτό θα προστεθεί στα δύο υπάρχοντα πολυτεχνικά που λειτουργούν στην Κοζάνη. Για την εξακτίνωση του πανεπιστημίου στην περιφέρεια δημιουργείται στην Καστοριά το τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που θα λειτουργήσει το 2010-2011. Μετά τα πολυτεχνικά τμήματα θα ακολουθήσει η ίδρυση σχολής Οικονομικών και Διοίκησης στην Κοζάνη”.

Φεβ 26, 2009

ΥΓ :λανθασμενος ο ορος εξακτινωση,προκειται για την γνωστη περιπτωση του εξοστρακισμου... κοζανη ¨"θελαν να πετυχουν" καστορια τους επεσε...

πηγη :http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=34663

Δημοσίευση σχολίου