ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Συναντήσεις
Κάθε Τρίτη στις 20:00 στην αίθουσα 3!!

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

πληρώνω και σκοτώνω


Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο υπό κατασκευή Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης, έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 7/9/09.
Ο συνάδελφος οικοδόμος, Κύρου Ιωάννης, κατέπεσε από καλουπομένη πλάκα, από ύψος 3 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης και στη συνέχεια σε νοσοκομείο της Θεσ/νίκης.

πηγή: Indymedia

8 σχόλια:

ykw είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ,ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΕΡΓΑΤΕΣ *

Ανεξάρτητη Ομάδα Φοιτητών είπε...

Για πόσα ακόμα εργατικά ατυχήματα θα ακούσουμε σε αυτόν τον κόσμο??
Μήπως είναι θέμα ασφάλειας στον χώρο εργασίας?
Ίσως είναι θέμα προσωπικής ευθύνης αλλά νομίζω κιόλας πως η διαφύλαξη της υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο εργασίας είναι παραμελλημένη!
Πόσες φορές έχουμε ακούσει για ατυχήματα σε ΔΕΗ και λοιπούς εργασιακούς χώρους!!
Μήπως κάποιοι πρέπει να μεριμνήσουν για μέτρα ασφάλειας και υγιεινής σε τέτοιους χώρους όπως και εξασφάλιση παιδείας για τέτοια ζητήματα!!!

ΕΛΕΟΣ

captain MMXXX είπε...

Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης χαροπαλεύει o οικοδόμος, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρότατα σε εργατικό ατύχημα.
Ο 52χρονος οικοδόμος που εργαζόταν στο υπό ανέγερση αστυνομικό μέγαρο Κοζάνης, πάνω σε καλουπωμένη πλάκα, έπεσε με το κεφάλι από ύψος σχεδόν τριών μέτρων. Οι συνάδελφοί του ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και ο άτυχος οικοδόμος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης, σε πολύ άσχημη κατάσταση. Σύμφωνα με τους γιατρούς, έφερε πολλαπλά κατάγματα στο κεφάλι, ενδοεγκεφαλική αιμορραγία, υποσκληρίδιο αιμάτωμα, κάταγμα δεξιάς κνήδας, κάταγμα στέρνου και κάταγμα σπονδύλου του θώρακα.
Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης ο πολυτραυματίας διασωληνώθηκε και διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, εισήχθη στη νευροχειρουργική κλινική, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή.
Το σοβαρό εργατικό ατύχημα καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το εργατικό κέντρο Κοζάνης, το οποίο υπογραμμίζει ότι «η εντατικοποίηση, οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο, η αποδιοργάνωση της αγοράς εργασίας, η έλλειψη ελέγχων, οδηγούν σε αυτά τα αποτελέσματα». Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται:

«Απαιτούμε την ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου και όχι την απαξίωση τους. Να στελεχωθούν και να ενεργοποιηθούν οι εποπτικές και ελεγκτικές αρχές και οι επιθεωρήσεις εργασίας, ώστε να σταματήσουν οι εργαζόμενοι να πληρώνουν με την ίδια την ζωή τους, τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών, στη λογική της συμπίεσης του κόστους».

Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Κοζάνης, Αθανάσιος Τολιόπουλος, επισκέφτηκε το εργοτάξιο και είδε στο σημείο του ατυχήματος τα αίματα από την πτώση του άτυχου συναδέλφου του. Ζήτησε «την άμεση διερεύνηση των αιτιών του τραγικού συμβάντος και την απόδοση ευθυνών».

zorrina είπε...

τι γινεται,θα κανουμε καμμια κινητοποιηση γι'αυτο?

Ανώνυμος είπε...

egw lew na diastayrwsoume ta aitia kai meta droume analogws.

alantinos είπε...

Δεν εχουν τοσο μεγαλη σημασια τα αιτια.εμεις μπορουμε να μιλησουμε με στεκι,με εργατικο κεντρο κλπ.και να κανουμε μικροφωνικη και να μοιρασουμε κειμενα κλπ.με εργατικο κεντρο

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω σύνταξη κειμένου που να απαιτεί για τους εργαζόμενους ασφαλέστερες προυποθέσεις εργασίας ,μεγαλύτερο έλεγχο για την ασφάλεια των εργαζομένων ,διεξαγωγή σεμιναρίων για ασφάλεια και υγειϊνή στον χώρο εργασίας και οτιδήποτε άλλο έχετε να προτείνεται!!
Το κείμενο να μοιραστεί στην πλατεία και να δώθει σε δημαρχείο και νομαρχία!
Καλό επίσης θα ήταν και συντονισμός με εργατικό κέντρο.

zorrina είπε...

παιδια στανταρ ειναι αυτα,δεν θα περιμενουμε να εξεταστει το θεμα εργατικο ατυχημα ειναι ο,τι και να ειναι.καλυτερες συνθηκες εργασιας χρειαζονται.προτεινω συναντηση παρασκευη για συνταξη κειμενου κλπ.και πραττουμε σαββατο πρωι..

Δημοσίευση σχολίου