ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Συναντήσεις
Κάθε Τρίτη στις 20:00 στην αίθουσα 3!!

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο υπό κατασκευή Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης, έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 7/9/09.
Ο 52 χρονών οικοδόμος, Κύρου Ιωάννης, κατέπεσε από καλουπωμένη πλάκα, από ύψος 3 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης και στη συνέχεια σε νοσοκομείο της Θεσ/νίκης.


Τέτοιου είδους «ατυχήματα» δεν συμβαίνουν σπάνια, και δει στην τοπική κοινωνία της Κοζάνης όπου η παρουσία της Δ.Ε.Η. αυξάνει σημαντικά το ποσοστό τέτοιων συμβάντων. Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε τους νεκρούς εργάτες του καλοκαιριού...

Το τίμημα του υπερκέρδους των αφεντικών το πληρώνουν ως συνήθως οι εργάτες με σοβαρούς τραυματισμούς και κάποιες φορές ακόμα και με τη ζωή τους. Δεν είναι μόνο η έλλειψη των απαραιτήτων μέτρων ασφαλείας, η μαύρη-ανασφάλιστη εργασία και η εντατικοποίηση αυτής, αλλά ολόκληρο το καπιταλιστικό σύστημα μέσα στο οποίο εργολάβοι, αφεντικά, και οι προστάτες τους ληστεύουν και δολοφονούν τις κοινωνίες με την πλήρη νομοθετική συγκάλυψη του κράτους.

Πραγματικότητα αποτελεί και η ανύπαρκτη στάση των υποτιθέμενων “προστατών” του εργατικού δυναμικού. Οι καλοπληρωμένοι γιαλαντζί-συνδικαλιστές αναλώνουν την δυνατότητα της παρέμβασης που τους έχει δοθεί στο να κάνουν χλιαρές δηλώσεις πάνω στο ζεστό ακόμη αίμα των εργατών, για την απόδοση ευθυνών, και να προσπαθούν να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία τους που ο κρατικός μηχανισμός σιγοντάρει υλικά και ηθικά.

Με πηγή την αντεργατική και απάνθρωπη πολιτική του κράτους και αρωγούς της τους εργολάβους και συναδέλφους μας μηχανικούς, συνάνθρωποί μας διακινδυνεύουν τις ζωές τους για την οικοδόμηση μιας σαθρής κοινωνίας.
Ως μελλοντικοί μηχανικοί, εμπλεκόμενοι στο σύστημα αυτό οφείλουμε να μην γίνουμε συνένοχοι σε τέτοιου είδους εγκλήματα και να καταδικάζουμε τέτοια περιστατικά.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΜΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

5 σχόλια:

captain_ex είπε...

na typwthei kai na kollhthei se kamia sxolitsa...

Ανώνυμος είπε...

μεσα εισαι;)

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο παιδες! Θα μοιραστει;

Ανώνυμος είπε...

vasika lew na to kollisoume sto panephsthmio thn deytera kai lesxi. kai gia peretero suzhtame

aladin

captain MMXXX είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Δημοσίευση σχολίου