ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Συναντήσεις
Κάθε Τρίτη στις 20:00 στην αίθουσα 3!!

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Μάλλον θα ξύπνησες αργά την επόμενη μέρα. Το χθεσινό σου βράδυ θα ήταν εκτονωτικό. Χόρεψες , φώναξες , γούσταρες , καύλωσες. Είναι πολύ ωραία η αίσθηση της διασκέδασης.

Σε κάνει να ξεχνάς...

Ξέχασες βέβαια πολύ γρήγορα και εύκολα (πιθανώς στο 1ο σου ποτάκι που ήτανε και τζάμπα) ότι πλήρωσες για να μπεις στη σχολή σου, στο Πανεπιστήμιό σου. Πλήρωσες για να μπεις σε ένα χώρο δημόσιο , ελεύθερο και προ πάντων ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ. Χώρος ο οποίος δεν ανήκει σε κανέναν ούτε για ένα βράδυ ούτε για μία ώρα. Σε ένα χώρο όπου κανείς δεν μπορεί να σε υποχρεώσει να δώσεις ούτε ένα ευρώ απλά για να μπεις. Πόσο καιρό θα μας πάρει για να καταλάβουμε ότι το Πανεπιστήμιο ανήκει σε όλους μας;

Ενόχλησε πολύ το χθεσινό...

Δεν με ενόχλησαν τα 4 ευρώ, ως ποσό.

Δεν με ενόχλησαν ούτε τα ανεγκέφαλα φουσκωτά δίποδα που κουβάλησαν για να εξασφαλίσουν ότι θα πληρώσεις.

Δεν με ενόχλησαν και δε θα ασχοληθώ ούτε με τα κομματόσκυλα που σε κέρναγαν όλο το βράδυ, ούτε με τους σκοπούς τους (τουλάχιστον τώρα).

Δεν με ενόχλησε ούτε η μη αντίδραση της ακαδημαϊκής μας κοινότητας , που ως συνήθως απουσιάζει.

Αλλά με ενοχλεί που , για μια ακόμη φορά , κλείνεις τα μάτια και πληρώνεις για τον αέρα που αναπνέεις μέσα στη σχολή σου.

Με ενοχλεί που θα το ξαναέκανες χωρίς δεύτερη σκέψη.

Με ενοχλεί που ξεχνάς για το πόσες μάχες έχουν δοθεί για να μη χαθεί η έννοια του ασύλου και της ελεύθερη πρόσβασης σε δημόσιους χώρους.

Με ενοχλεί που σε λίγα χρόνια θα πληρώνεις για να διδάσκεσαι μέσα στη σχολή σου , για να τρως στη λέσχη σου και να διαβάζεις τα βιβλία σου.

Με ενοχλεί που βγαίνεις από το σπίτι σου και ξεχνάς μέσα του την αξιοπρέπεια σου.

Καλό σου βράδυ.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΜΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου