ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Συναντήσεις
Κάθε Τρίτη στις 20:00 στην αίθουσα 3!!

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 20/5

Σύλλογος Φοιτητών Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών

Μας μιλάνε με αριθμούς. Οι ζωές μας θα κυλίσουν από εδώ και στο εξής με όρους όπως : μειώσεις μισθών, αύξηση φορολογίας κατεδάφιση εργατικών δικαιωμάτων, υποβάθμιση παιδείας ,υγείας κλπ. Μας μιλάνε για <<αναγκαία μέτρα>> .Eχει στηθεί μια ολόκληρη μηχανή προπαγάνδας από πολιτικούς-οικονομολόγους-ΜΜΕ με στόχο να γίνουμε εμείς οι δυνάστες της ίδιας μας της ζωής. Αυτή τη φορά δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας τρομοκρατήσουν να μας απομονώσουν και να μας διασπάσουν από μαζική κοινωνική δράση που έχει διαμορφωθεί πανελλαδικά .
Στις ιστορικές στιγμές τις βίαιης και άδικης εκμετάλλευσης των εργαζομένων που βιώνουμε κυριαρχεί η απόγνωση , ο φόβος και η αβεβαιότητα για το μέλλον στη μεγαλύτερη μερίδα των ανθρώπων. Ασελγώντας πάνω σε αυτά τα συναισθήματα των ανθρώπων δεν χάνουν την ευκαιρία όλοι οι μεγαλοκαναλάρχες και μεγαλοδημοσιογράφοι να τρομοκρατούν και να καλλιεργούν όλο και πιο βαθιά αυτόν φόβο πλάθοντας έτσι συνειδήσεις και αντιλήψεις υποταγής και συναίνεσης στην επικείμενη ληστεία και εκμετάλλευση της κοινωνίας μας. Σε αυτό το παιχνίδι βέβαια δεν θα μπορούσαν να λείπουν και αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να μετατρέψουν την προπαγάνδα των ΜΜΕ για <<κοινωνική συνοχή>> σε εθνική συνοχή με την έννοια της εθνικής ταυτότητας για μικροπολιτικά κέρδη.
Από την άλλη μεριά, το κράτος έχει φροντίσει έκτος από την δημιουργία κλίματος τρομουστερίας ,και την άμεση τρομοκρατία στους δρόμους με τις χιλιάδες συμμορίες των ομάδων ΜΑΤ ,ΔΕΛΤΑ ,ΔΙΑΣ κλπ να χτυπούν, να ψεκάζουν με χημικά όποιον τολμήσει να αντισταθεί. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες από την μεριά τους να απειλούν με απόλυση όποιον τολμήσει να απεργήσει (βλέπε marfin bank-βγενόπουλος).Δεν μας πείθουν τα υποκριτικά λόγια περί συμπόνιας των εκάστοτε κυβερνώντων προς τις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν άδικα τη ζωή τους, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το κράτος με τη μορφή που λειτουργεί δολοφονεί καθημερινά ανθρώπους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, σε Α\Τ, σε Ελληνικά στρατόπεδα, στη ΔΕΗ ακόμη και στο δρόμο χωρίς αιτία(Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος 6/12/2008).
Όλοι αυτοί οι θεσμοί που έχουν αναφερθεί πιο πάνω λειτουργούν υπό το καθεστώς του καπιταλισμού. Αυτό το σύστημα έχει αποδείξει ότι έχει την «δυνατότητα» από μόνο του κατά διαστήματα και με προϋποθέσεις να παράγει κρίσεις με την βοήθεια κυβερνήσεων κρατών ,κεντρικών τραπεζών Δ.Ν.Τ , μεγάλων πολυεθνικών και όλη την συνομοταξία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, με απώτερο σκοπό την αφαίμαξη κάθε δυνατού οικονομικού πόρου με το μικρότερο δυνατό κόστος γι αυτούς. Η υποτιθέμενη στήριξη από την Ευρωπαϊκή κοινότητα είναι απλά προσχηματική. Τα μεγάλα κράτη της ένωσης είναι αυτά που δανείζουν στην Ελλάδα τα δικά τους δανικά με σκοπό να αποκομίσουν τεράστια κέρδη από τους τόκους. Είναι οι ίδιοι που υποχρεώνουν τη χώρα, ακόμη και εν μέσω κρίσης, στην αγορά πολεμικών εξοπλισμών κόστους δισεκατομμυρίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνεργασίας κυβέρνησης με Δ.Ν.Τ και Ε.Κ.Τ η πρωτοφανής πραξικοπηματική πράξη της τωρινής κυβέρνησης να διατάξει ότι οποιαδήποτε συμφωνία αφορά τις δανειοληπτικές ανάγκες της χώρας και τους όρους κάτω από τους οποίους θα πραγματοποιείτε θα γίνεται χωρίς να τίθεται σε ψήφιση στη βουλή , αλλά απλά με την υπογραφή ενός υπουργού και του πρωθυπουργού. Αυτό που ζούμε είναι μια οικονομική χούντα! Και ως επιβεβαίωση στην ύπαρξη συμμορίας μεταξύ μεγάλων κεφαλαίων και κυβερνήσεων έρχεται το γεγονός ότι οι εφοπλιστές, μεγαλοβιομήχανοι ,πολυεθνικές και τράπεζες σημειώνουν κέρδη στα χρηματιστήρια εν μέσω κρίσης εις βάρος των απολυμένων τους και ήρθε η προηγούμενη κυβέρνηση δίνοντας εγγύηση 28 δις στις τράπεζες για να «σώσει» το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Παράλληλα, τεράστιων διαστάσεων μίζες έχουν φύγει από μεγάλες εταιρείες προς κυβερνητικά στελέχη για την ανάθεση μεγάλων έργων ,την προμήθεια συστημάτων παρακολούθησης, πολεμικών εξοπλισμών ,τις συναλλαγές εκκλησιάς-κράτους εδώ και πολλά χρόνια κάνοντας πολλούς από αυτούς πολύ πλούσιους εις βάρος μας. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι τώρα σου ζητούν να θυσιάσεις αυτά που έχεις κατακτήσει με αγώνες πολλών χρόνων ενώ αυτοί μένουν αλώβητοι. Είναι αυτοί που σου ζητούν συναίνεσή και απαιτούν την κοινωνική μας υποταγή μέσα από τα δελτία ειδήσεων. Είναι αυτοί οι οποίοι αν δεν κινητοποιηθούμε όλοι μαζί για να τους ανατρέψουμε μετά από λίγο καιρό θα συνεχίσουν να μας ληστεύουν μπροστά στα μάτια μας.
Είναι σαφές λοιπόν πως ένα τέτοιο κράτος με τους μηχανισμούς όπως αυτοί τους έχουν διαμορφώσει δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ανθρώπων στην παιδεία την υγεία την πρόνοια και την εργασία κλπ .Όπως επίσης δεν μπορούν τα σημερινά συνδικαλιστικά σωματεία να εκφράσουν και να διεκδικήσουν με αξιοπρέπεια τα δικαιώματα των εργαζομένων όσο επικρατεί αυτός ο άκρατος κομματισμός στις ηγεσίες τους. Ακόμη και η ίδια η κοινωνία δεν έχει μέλλον όταν σε γαλουχεί στο βόλεμα, στο ψέμα, την υποκρισία, τον κομματικό-φανατισμό ,την έλλειψη αλληλεγγύης στον καθένα/μια μας.
Με τις παραπάνω δυσοίωνες συνθήκες που βιώνουμε είναι επιτακτική η ανάγκη συνειδητοποίησης ότι ο μόνος δρόμος για την ανατροπή της υποταγής μας στα μεγάλα συμφέροντα είναι ο ενωτικός κοινωνικός αγώνας όλων των εργαζομένων, ανέργων, φοιτητών ,μαθητών ,μεταναστών ενάντια σε όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται με αυτόν τον ανελέητο τρόπο τις ζωές μας.
Γι’ αυτό το λόγο ο Σύλλογος Φοιτητών :
Καλεί όλους την Πέμπτη 20/5, ημέρα Γενικής απεργίας κηρυγμένης από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, να βγουν στους δρόμους, να συμμετέχουν στις πορείες και στις διαδηλώσεις και να παρευρεθούν στην 24ωρη κατάληψη της σχολής μας. Επίσης, καλούμε τους εργαζόμενους στους χώρους του Πανεπιστημίου (καθηγητές, υπηρεσιακό προσωπικό, υπάλληλοι φύλαξης/σίτισης/καθαρισμού...) σε συμμετοχή μαζί με το σύλλογο.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

paidia ginete genika na mhn anebainoun ta keimena etsi kai na einai ena terastio katebato? ntinos

Δημοσίευση σχολίου