ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Συναντήσεις
Κάθε Τρίτη στις 20:00 στην αίθουσα 3!!

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Ανακοίνωση φοιτητών από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση (Θεσσαλονίκη)

Ανακοίνωση φοιτητών από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση (Θεσσαλονίκη)

Την Τετάρτη στις 24/2 μετά την απεργιακή διαδήλωση, πήραμε την πρωτοβουλία για μια συμβολική δράση στα πανεπιστήμια,, ρίχνοντας τις μπάρες που εμποδίζουν την είσοδο στα οχήματα που δεν διαθέτουν ειδικό πανεπιστημιακό σήμα. Ήταν μια δράση ενάντια στην πολιτική βούληση του Υπουργείου Παιδείας για κατάργηση του ασύλου, καθώς το άσυλο δεν καταπατείται μόνο με την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων (όπως συνέβη στην Αθήνα στις 21/2) αλλά και με τον αποκλεισμό του χώρου του πανεπιστημίου, όπως συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη εδώ και χρόνια. Συγκεκριμένα, οι μπάρες που υπάρχουν στο ΑΠΘ κρατάνε τους «εξωπανεπιστημιακούς» μακριά από το πανεπιστήμιο και τη γνώση που παράγεται σε αυτό, δίνοντας την εντύπωση ότι οι πανεπιστημιακοί χώροι αποτελούν «τσιφλίκι» της διοίκησης των πανεπιστημίων , η οποία με αδιατάρακτη συνέπεια παραγνωρίζει την κοινωνική αποστολή των ΑΕΙ.


Κι ενώ συνεχίζουμε τη δράση μας, κρατώντας πανό και μοιράζοντας προκηρύξεις, ο κ. Μάνθος δίνει εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να εισβάλλουν στο χώρο του πανεπιστημίου φτάνοντας μέχρι και την είσοδο της Πρυτανείας. Δηλώνουμε ότι η Διοίκηση του ΑΠθ γελοιοποιείται διαρρέοντας φήμες περί κουκουλοφόρων που προξενούσαν φθορές, καθώς η δράση μας ήταν απόλυτα στοχευμένη και καθαρά συμβολική. Αν στόχος μας ήταν να προκαλέσουμε επεισόδια, θα ήμασταν προετοιμασμένοι να αποκρούσουμε και την επίθεση της Αστυνομίας, αντίθετα εμείς απαντήσαμε στην άρση του ασύλου καταλαμβάνοντας την Πρυτανεία


Η πολιτική εξουσία και οι Διοικήσεις των πανεπιστημίων καθιστούν σαφές ότι ο θεσμός του ασύλου οδεύει προς την κατάργησή του. Εμείς, από την άλλη, είμαστε αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε την ουσία του ασύλου, που δεν είναι άλλη από την νομιμοποίηση της παράνομης κατά τα λοιπά πολιτικής δράσης. Δεν θα επιτρέψουμε τη μετατροπή του ασύλου σε ασπίδα προστασίας για τα οικονομικά εγκλήματα διαχειριστών των πανεπιστημιακών ζητημάτων και κερδοσκόπων εταιριών και καθηγητών που έχουν καταστήσει το πανεπιστήμιο εργαστήριο για ίδιον όφελος. Καλούμε την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, να δράσουν ώστε να αποκρούσουμε την επίθεση που δέχονται το άσυλο, η ελεύθερη πολιτική δράση και ο κοινωνικός ρόλος του πανεπιστημίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου