ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Συναντήσεις
Κάθε Τρίτη στις 20:00 στην αίθουσα 3!!

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

οσοι εινα σαλονικα...

Αθήνα, 21 Φλεβάρη, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Μετά από ψευδή ενημέρωση του Πρυτάνη ότι στο χώρο υπάρχουν "άτομα που προκαλούν φθορές", αστυνομικοί της ομάδας Ζήτα εισβάλλουν στη σχολή των Χημικών Μηχανικών. Περιπλανιούνται ανενόχλητοι με τις μηχανές τους στους διαδρόμους, τραμπουκίζουν κόσμο και προσαγάγουν 30 άτομα που αποχωρούσαν από φοιτητικό πάρτυ...μετά από συζήτηση με τους φύλακες, αποδεικνύεται πως δεν έχει υπάρξει κανενός είδους φθορά στο χώρο της σχολής. Ως άμεση απάντηση, καταλαμβάνονται οι πρυτανείες της πολυτεχνειούπολης στη Ζωγράφου και ΕΜΠ στην Πατησίων.

Θεσσαλονίκη, 23 Φλεβάρη

Κάποια άτομα έγραφαν συνθήματα υπέρ του ασύλου, απέναντι από τα πανεπιστήμια. Οι δυνάμεις καταστολής τους κυνήγησαν μέχρι το άσυλο και προσήγαγαν 4 άτομα, τα οποία τελικά αφέθηκαν ελεύθερα.

Θεσσαλονίκη, 24 Φλεβάρη , Α.Π.Θ.

Μετά τη λήξη της απεργιακής κινητοποίησης, ομάδα φοιτητών επιστρέφει στο πανεπιστήμιο και ξηλώνει τις μπάρες που εμποδίζουν την είσοδο σ' αυτό. Διμοιρίες των ΜΑΤ κάνουν την εμφάνισή τους λίγη ώρα μετά, και εισβάλλουν δυο φορές μέσα στο χώρο του ΑΠΘ κυνηγώντας τον κόσμο μέχρι και την είσοδο της πρυτανείας. Ομάδες φοιτητών και αλληλέγγυων συγκεντρώνονται και προχωρούν σε κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ. Το σπάσιμο των μπαρών ήταν μια δράση ενάντια στον έλεγχο των ανθρώπων που εισέρχονται στο άσυλο, η οποία έχει επανειλημμένες φορές στηριχτεί από αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!

Το άσυλο είναι κοινωνικό κεκτημένο αγώνων για αγώνες. Υπάρχει ως μέσο για περαιτέρω διεκδικήσεις, Όσο λειτουργούν οι φοιτητικές συνελεύσεις και δρουν εξ αυτού, παράγοντας πολιτικό λόγο, όσο τα στέκια και πολιτικές ομάδες συνεχίζουν να σπάνε την κανονικότητα, όσο επιλέγουμε το άσυλο για να κοινωνικοποιούμαστε και να ζυμωνόμαστε με άλλους ανθρώπους, τόσο το άσυλο αποκτά νόημα για όλους μας και συνεχίζει να υπάρχει.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε την καταπάτηση του ασύλου, όχι μόνο από την αστυνομία, αλλά και από ιδιωτικούς φορείς, όπως οι εργολάβοι, που συντηρούν το καθεστώς της επισφαλούς εργασίας, αφαιρώντας από τους εργαζόμενους τα εργασιακά κεκτημένα.

Ταυτόχρονα, οι κρατικοί και ιδιωτικοί φορείς εξαργυρώνουν τις ακαδημαϊκές εργατοώρες των φοιτητών σε εμπορεύματα. Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η διοικητική αυθαιρεσία των πανεπιστημιακών αρχών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κλοπή 4.000.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό της θέρμανσης και την επιβολή του ενοικίου σε έλληνες και αλλοδαπούς φοιτητές. Εν κατακλείδι, καταπάτηση ασύλου είναι η οποιαδήποτε παρεμπόδιση της εισόδου σε πανεπιστημιακούς χώρους, είτε αυτή γίνεται από φύλακες και μπάρες, είτε από παρατάξεις με μπράβους.

Η επίθεση στο άσυλο δεν είναι τυχαία ούτε μεμονωμένη. Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο και αποτελεί συνεχή επίθεση των κυβερνήσεων και του κράτους. Μαζί με την καταστολή σε σωματεία, στέκια, καταλήψεις και γενικότερα ελεύθερους χώρους, αποτελεί τη μεθοδική προσπάθεια εξάλειψης κάθε μορφής αντίστασης. Η λύσσα απέναντι στο άσυλο θα κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο, σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι σκληρές κοινωνικές συγκρούσεις που θα φέρει η επίθεση στα δικαιώματά μας.

Με τη "συνοδεία" της αστυνομίας βρεθήκαμε στην είσοδο της πρυτανείας και αποφασίσαμε να την καταλάβουμε. Κατ' αρχήν, για να μπλοκάρουμε τις διαδικασίες ενός πανεπιστημίου που καλύπτει με κάθε τρόπο την κατάργηση του ασύλου, όπως αυτή ορίστηκε παραπάνω, και κυρίως για να δημιουργήσουμε μια εστία αγώνων, όπου θα βρίσκεται, θα συζητάει και θα οργανώνει τη δράση του οποιοσδήποτε θέλει να υπερασπίσει έμπρακτα το άσυλο, είτε είναι φοιτητές είτε όχι.

Πρόγραμμα κατάληψης

Σάββατο 27/02

11:00 Εξόρμηση στην πόλη

23:00 Πάρτυ οικονομικής

ενίσχυσης της κατάληψης

Κυριακή 28/02

13:00 Συμμετοχικό Φαγοπότι

21:00 Προβολή ταινίας

Δευτέρα 01/03

11:00 Προσυγκέντρωση Πρυτανεία

για πορεία μέσα στα πανεπιστήμια

18:00 Ανοιχτό Συντονιστικό Κατάληψης

Τρίτη 02/03

11:00 Προσυγκέντρωση Πολυτεχνείο

ΠΟΡΕΙΑ

Ανοιχτή συνέλευση κατάληψης Πρυτανείας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου