ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Συναντήσεις
Κάθε Τρίτη στις 20:00 στην αίθουσα 3!!

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Συλλήψεις στην παραλία Πρέβελη


"ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 22 ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ
Επιχείρηση «σκούπα» στη λίμνη Πρέβελη
Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2010 - Της ΠΟΠΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Είκοσι δυο άτομα συνελήφθησαν χθες στις 7 το πρωί, από άνδρες των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης και του ΤΑΕ Ρεθύμνου στην παραλία της Λίμνης Πρέβελη του δήμου Φοίνικα. Η επιχείρηση σκούπα φαίνεται να έγινε ύστερα από σωρεία καταγγελιών που είχαν φτάσει τόσο στις αστυνομικές αρχές όσο και τις αυτοδιοικητικές, για ρύπανση της προστατευόμενης από το πρόγραμμα «Natura» περιοχής συνέπεια της ελεύθερης κατασκήνωσης δεκάδων ατόμων στη μοναδικής φυσικής ομορφιάς παραλία, για χρήση ναρκωτικών αλλά και λειτουργία καταστημάτων στην περιοχή (καντίνες) χωρίς άδεια. Τα 22 άτομα που συνελήφθησαν, είναι ηλικίας από 20 έως 58 ετών και η κατηγορία για τη σύλληψη τους αφορά παράβαση της τουριστικής νομοθεσίας. Τέσσερις από τους συλληφθέντες κατηγορούνται και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης καθώς και ένα δενδρύλλιο κάνναβης.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν κυριολεκτικά στον ύπνο τους κατασκηνωτές καθώς «έζωσαν» την παραλία τις πολύ πρωινές ώρες και ενώ εκείνοι κοιμόνταν στις σκηνές τους. Παρά τις διαμαρτυρίες τους, οι ένστολοι τονίζοντας τους ότι η ελεύθερη κατασκήνωση απαγορεύεται στην περιοχή και οι παραβάτες διώκονται ποινικά, τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας αφού τους έγινε σωματική έρευνα αλλά και έρευνα στις σκηνές τους.

Τελικά, με εντολή του εισαγγελέα, αφού αποδόθηκαν κατηγορίες, αφέθηκαν ελεύθεροι οι 18 συλληφθέντες και κρατήθηκαν οι τέσσερις που κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, προκειμένου να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η ελεύθερη κατασκήνωση ατόμων στην περιοχή, είναι σύνηθες φαινόμενο όχι μόνο φέτος αλλά και τα προηγούμενα χρόνια. Κατά κάποιο τρόπο το Κουρταλιώτικο Φαράγγι και η Λίμνη Πρέβελη, που να σημειωθεί ότι είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Κρήτης, έχουν καταστεί αυθαίρετα τόπος συγκέντρωσης δεκάδων επισκεπτών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που στήνουν σκηνές για τις καλοκαιρινές τους διακοπές κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα από τη στιγμή που δεν υπάρχει οργανωμένο κάμπινγκ, να προκαλείται ρύπανση στον περιβάλλοντα χώρο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, σημεία της παραλίας που έχουν «καταληφθεί» από τους κατασκηνωτές, εμφανίζουν τριτοκοσμική εικόνα. Σκουπίδια πεταμένα όπου δη, φωτιές για ψήσιμο αλλά και αφόδευση των κατασκηνωτών, αναφέρθηκαν στις καταγγελίες συνεπεία των οποίων φέρεται να έγινε η αστυνομική επιχείρηση.

Τα παραπάνω είναι η μία και επίσημη πλευρά σε σχέση με τις συλλήψεις ενώ υπάρχει και μια ακόμα παράμετρος που δημοσιεύουμε με επιφύλαξη καθώς διαψεύδεται από τις αστυνομικές αρχές. Ότι δηλαδή η χθεσινή επιχείρηση έγινε κατόπιν άνωθεν εντολής προκειμένου να διερευνηθεί από τις τοπικές αρχές αν στην παραλία της Λίμνης Πρέβελη έχουν καταφύγει για διακοπές άτομα του αναρχικού ή του αντιεξουσιαστικού χώρου."




Έχει παραγίνει το κακό τελευταία με τα πεσίματα της αστυνομίας στη νότια Κρήτη.
Απ' άκρη σ'άκρη των ακτών συλλαμβάνουν και τρομοκρατούν ελεύθερους κατασκηνωτές, κάνουν ελέγχους σε αυτοκίνητα αλλα και στα καίκια για γαύδο.Με δικαστήρια και φυλακίσεις ολοκληρώνουν τις διακοπές τους όσοι αποφασίσουν να μην πληρώσουν ένα πανάκριβο δωμάτιο σε ξενοδοχείο αλλα προτιμούν να πάρουν τα βουνα και τις παραλίες με λιγοστά εφόδια και πολλή αγάπη για τη φύση.Μιά βόλτα στα εν λόγω μέρη θα σας πείσει για το ποιός καταπατεί και καταστρέφει.Αυθαίρετοι ξενοδόχοι και ταβερνιάρηδες, γουότερ σπορτς και τουριστικές μαλακίες, βοσκοί με χιλάδες ζώα που ρημάζουν κάθε ίχνος πράσινου και περιφράζουν με τσαμπουκά μέχρι και την άμμο της θάλασσας...
Η επιθυμία να γίνεις ένα με τη φύση για μερικές μέρες κάθε χρόνο δεν μπορεί παρα να κρύβει αρκετό σεβασμό γι' αυτήν, παρά τις δηλώσεις των μπάτσων και των τοπικών κωλοφυλλάδων που πασχίζουν να διασώσουν τα αρκετά μειωμένα ,φέτο, κέρδη της τουριστικής βιομηχανίας.Δεν ξέρω ποιούς ντόπιους ρώτησαν και απο ποιούς δέχτηκαν καταγγελίες αλλα οι κοινωνίες στα χωριά ακούν με ευχαρίστηση και νοσταλγία τη νεολαία να ρωτάει για τα μονοπάτια και τις κορφές που κρύβουν πίσω τους άγρια ομορφιά και μοναδικά ηλιοβασιλέματα.Τα καφενεία και τα μπακάλικα παίρνουν ζωή και τα σπίτια είναι ανοιχτά για όποιον ζηήσει μια ρακή.

Όσα τζιπάκια και να στείλετε ρε κερατάδες δέ φτάνουν για να ξεριζώσετε απο μέσα μας τη λαχτάρα να χαιδέψουμε τη γή και να μυρίσουμε τα θυμάρια και τα δέντρα της.
Κάθε μέρα θα ανακαλύπτουμε κι έναν νέο παράδεισο...κάπου που να μη φτάνει το φθονερό χέρι σας να κόψει τους ανθούς της ζωής μας.

πανσέληνο, σ'ένα δεντρό
λέω τα μυστικά μου
και φέρνει αρώματα ο νοτιας
και λούζει τα όνειρά μου

λευτεριά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου