ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Συναντήσεις
Κάθε Τρίτη στις 20:00 στην αίθουσα 3!!

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΚΑΙΡΟΙ...

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 29χρονος Μάριος Ζ, ο οποίος συνελήφθη στην πορεία της Πέμπτης 11/03 και κατηγορείται για ρίψη και κατοχή μολότοφ, διατάραξη της κοινής ειρήνης και σκόπιμη σωματική βλάβη. Στον εισαγγελέα προσήλθαν ακόμη τέσσερις συλληφθέντες, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Η σύλληψη του Μάριου Ζ πραγματοποιήθηκε στην Πανεπιστημίου μπροστά από το κτίριο της Αγροτικής Τράπεζας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο 29χρονος δεν είχε καμία συμμετοχή στα επεισόδια, το οποία είχαν σημειωθεί νωρίτερα στην περιοχή και την ώρα της σύλληψής του προσπαθούσε να προσεγγίσει το μπλοκ, στο οποίο ήθελε να συμμετάσχει.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά την έξοδο του Μάριου Ζ από το κτίριο, οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν βίαια τους συγκεντρωμένους, περίπου 100 άτομα, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την άδικη, όπως τη χαρακτηρίζουν, σύλληψη του Μάριου Ζ, υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορίες που του προσάπτουν δεν ευσταθούν.

2 σχόλια:

parisini kommouna είπε...

Τα παραδείγματα ανθρώπων , οι οποιοι διώκονται (κ μάλιστα προφυλακίζονται!!!!) πολλαπλασιάζονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Άνθρωποι πολιτικά και κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι δέχονται την πιο αμεση επίθεση (στέρηση της ελευθερίας τους) από τους μηχανισμούς που οι σύγχρονες νεοφιλελεύθερες ''δημοκρατίες'' ενεργοποιούν , ιδιαίτερα σε περιόδους κοινωνικών εντάσεων.Και είναι ολοφάνερο οτι διανύουμε μια τέτοια περίοδο. Επομένως πρέπει και να ήμαστε προετοιμασμένοι.
Να σταθούμε δίπλα σε όποιπον χρειαστεί και κυρίως να αποκρούσουμε αυτές τις επιθέσεις (των κατασταλτικών μηχανισμών) βάζοντας ως πρόταγμα το βαθύ μας πιστεύω ενάντια στις αρχές που βασίζεται το σάπιο σύστημά μας.


Φτάσαμε στην εποχή που το να κατεβαίνεις σε μια πορεία μπορεί να σε οδηγήσει στη φυλακή , που το να έχεις φίλους αναρχικούς μπορεί να σε χρίσει μέλος τρομοκρατικής οργανωσης , που το να συνδικαλίζεσαι σε οδηγεί σε απόλυση από τη δούλειά σου και που το να υπερασπίζεσαι την αξιοπρέπεια της ζωής ενός μετανάστη σε κάνει να δείχνεις περιθωριακό//..

Και όλα αυτά μαζί για την αντίληψη του μέσου ανθρώπου ,να του έχουν κάνει να μοιάζουν, μικρότερης αξίας από ότι το γαμίσι της Τζούλιας ..


Καλή σας σκέψη σύντροφοι
Καλό σας βράσυ ..

φιλιά στην Αυστρία.

parisini kommouna είπε...

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ:
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Αυτό που συνέβη σήμερα μόνο σε καθεστώτα ΧΟΥΝΤΑΣ συμβαίνει! Το δικαστήριο προφυλάκισε έναν νεαρό για κακουργήματα σε πορεία χωρίς να ακούσει όλους τους μάρτυρες. Μόνο ένας μάρτυρας κατέθεσε και το δικαστήριο έκρινε απαραίτητη την προφυλάκισή του. Για τόσα σκάνδαλα Siemens... ομόλογα κτλ κτλ έχουν καταθέσει χιλιάδες μάρτυρες και κανείς δεν έχει προφυλακιστεί. Σε αυτή την περίπτωση όμως φίμωσαν όλους τους μάρτυρες και πέρασε μονο η άποψη του αστυνομικού. Αυτό είναι ΧΟΥΝΤΑ και όχι δημοκρατία. Κυριε Καστανίδη και Χρυσοχοϊδη να σας χαιρόμαστε!

http://nea.com.gr

Δημοσίευση σχολίου