ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Συναντήσεις
Κάθε Τρίτη στις 20:00 στην αίθουσα 3!!

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

περι ρατσισμου

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ

Στις 2-5 Νοέμβρη στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί το «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» (GFMD), μία κυβερνητική διάσκεψη υπουργών απο όλες τις ανεπτυγμένες χώρες. Αποτελεί προσπάθεια διεθνούς συντονισμού σε κυβερνητικό επίπεδο για την «ορθή διαχείριση της μετανάστευσης» κατά τα λεγόμενα τους. Στο προηγούμενο ΠΦΜΑ που έγινε στην Μανίλα συμμετείχαν εκπρόσωποι 163 κρατών-μελών και παρατηρητών των Η.Ε.
Ωραία. Ας συνειδητοποιήσουμε όμως καποια πράγματα.

Zoύμε σ’έναν κόσμο.

Σ’εναν κόσμο που το χάσμα μεταξυ δυτικών και τριτοκοσμικών κοινωνιών είναι γιγάντιο, που οι ¨δυνατοί¨(Ευρώπη, Η.Π.Αμερικής, κ.λ.π) ξεκινούν πολέμους, απειλούν, σφάζουν τους ¨αδύναμους¨ (Ιράκ, Αφγανιστάν, Σομαλία,κ.λ.π). Σ’εναν κόσμο που το κέρδος (από πετρέλαιο, ηρωίνη, όπλα) είναι πολλά χιλιόμετρα πάνω απο ανθρώπινες ζωές και ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που οι κυβερνήσεις κυρήττουν πόλεμο ενάντια στον αορατο εχθρό, την ΄τρομοκρατία΄, θεμελιώνοντας την ισλαμοφοβία και την ξενοφοβία.

Ζούμε σε μια Ευρώπη.

Μια Ευρώπη που ξεχνα το πρόσφατο παρελθόν του Ναζισμού. Που ανέχεται και σιγοντάρει την άνοδο της ακροδεξιάς και των εθνικιστών. Που πέρνει σκληρά μέτρα ενάντια στους μετανάστες, εξαθλιώνοντας τους ¨νόμιμους¨ και κλωτσώντας εκτός συνόρων τους ¨παράνομους¨. Σε μια Ευρώπη που ανοίγει τα σύνορα μεταξύ των κρατών της αλλά χτίζει φρούρια μεταξύ αυτής και του υπόλοιπου κόσμου θυμίζοντας μια λογική «Ευρωπαικής Αρίας Φυλής», που ο έλεγχος και η καταστολή (σε αεροδρόμια, σταθμούς κ.α.) όσων έχουν ‘περίεργες φάτσες’ ξεπερνά τα όρια του σεβασμού και της ανθρωπινότητας.

Ζούμε σε μια Ελλάδα.

Σε μια Ελλάδα με καθημερινές επιθέσεις σε μετανάστες απο την ΕΛ.ΑΣ., την Χρυσή Αυγή, τους ‘αγανακτισμένους πολίτες’. Με 10δες στρατόπεδα συγκέντρωσης-φυλακές μεταναστών, με συνθήκες οριακής επιβίωσης. Με 100δες μετανάστες (γυναίκες, παιδιά, βρέφη) ‘χωρίς χαρτιά’ στα Α.Τ. και στα κελιά, να δέχονται εξευτελισμούς,βία, βασανιστήρια. Με 1000δες μετανάστες να δουλεύουν μαύρα, ανασφάλιστα, να δουλεύουν χωρίς να τους πληρώνουν, στις χειρότερες δουλειές (όντες στυλοβάτες της οικονομίας) και να δέχονται ρατσιστικές επιθέσεις απο τα αφεντικά τους και απ’τις τοπικές κοινωνίες. Σε μια Ελλάδα που οι εθνικοφασιστικές ρητορείες είναι στην ημερήσια διάταξη της βουλής. Που οι συνοριοφύλακες πυροβολούν κατα βούληση και οι λιμενικοί βυθίζουν βαρκες. Σε μια Ελλάδα που ξεχνά τους χιλιάδες μεταναστες που έχει στείλει σε Ευρώπη,Αμερική, Αυστραλία και τις συνθήκες που βρήκαν εκεί. Που οι ¨ξένοι¨ βιώνουν τον χλευασμό, τη λεκτική βία, την απόρριψη απο τον γείτονα,τον καθηγητή, τον συμμαθητή, τον καθώς πρέπει. Μια Ελλάδα που σύσσωμη η θεσμική εξουσία εξαγγέλει ‘μηδενική ανοχή’, επιχειρήσεις ‘σκούπα’, πογκρόμ. Που εχει στρατέυματα στο Αφγανιστάν διατηρώντας τον πόλεμο εκει, αυξάνοντας το κύμμα μετανάστευσης Αφγανών προς τη Δύση. Σε μια Ελλάδα που αυτούς τους μετανάστες κατηγορεί για την εγκληματικότητα, την υποβαθμιση, την ανεργία, τους φυλακίζει, τους αρνείται το πολιτικό άσυλο και τους απελαύνει πίσω στην (εμπόλεμη) χώρα τους.

Εδώ ζούμε.

Πρίν λίγες μέρες, στις 9 Οκτώβρη,πέθανε ο 25χρονος Πακιστανός μετανάστης Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ ο οποίος δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό (χτυπήματα με γκλόμπς ενώ ήταν χειροπόδαρα δεμένος) και βασανιστήρια (ηλεκτροσόκ με καλώδια στα χέρια και στα πόδια του) από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. τρείς μέρες νωρίτερα. Καθόλου πρωτοφανές το γεγονός, καθότι έχουν δολοφονηθεί κατά τον ίδιο τρόπο άλλοι 5 άνθρωποι τον τελευταίο χρόνο και συνολικά 50 την τελευταία 10ετία, χωρίς φυσικά να καταδικαστεί κανείς αστυνομικός για το έγκλημά του.

Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να οργανωθούν και να αντιδράσουν οι πάντες σε τέτοιες απάνθρωπες και ανήθικες ενέργειες, και κυρίως οι φοιτητικοί σύλλογοι οι οποίοι έχουν χρέος να υπερασπίζονται και να μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα!
Με αφορμή το «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ». προτείνουμε ο σύλλογος των φοιτητών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών να συμμετέχει και να συνδιοργανώσει το αντιρατσιστικό φεστιβάλ που γίνεται στις 2-5 Νοεμβρίου στην Κοζάνη στα πλαίσια των πανελλαδικών δράσεων ενάντια στο ρατσισμό.

Το φεστιβάλ στη Κοζάνη οργανώνεται από τους κεντρικούς φορείς της «ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» και όποιες άλλες τοπικές οργανώσεις και συλλόγους πάρουν την πρωτοβουλία να συμμετάσχουν στο κάλεσμα.
Περισσότερες πληροφορίες για την καμπάνια στο:
http://0racism100solidarity.wordpress.com/


-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΜΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ-

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

poli swsto to keimeno magkes.prepei na typwthei na toixokolithei kai na moirastei stous apantes.

ntin...

Ανώνυμος είπε...

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=500168

einai h martyria tou aderfou tou.

Δημοσίευση σχολίου