ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Συναντήσεις
Κάθε Τρίτη στις 20:00 στην αίθουσα 3!!

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ.

Τις τελευταίες μέρες, ανακατατάξεις λαμβάνουν χώρα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Τ.Μ.Μ. Όπως είναι γνωστό, «Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου είναι επταμελές, με ετήσια θητεία και εκλέγεται με καθολική ψηφοφορία» Αυτός είναι και ο μοναδικός ορισμός του βάσει καταστατικού. Είναι όργανο του συλλόγου φοιτητών, και ο ρόλος του συνοψίζεται λίγο πολύ στο να συγκαλεί τις Γενικές Συνελεύσεις.

Οι ανακατατάξεις στο Δ.Σ. αφορούν την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία αντικατέστησε 2 άτομα του συμβουλίου. Ως εδώ δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό. Το ένα από αυτά τυχαίνει να είναι ο πρόεδρος του Δ.Σ., θέση υπεύθυνη αλλά κατά βάση διαδικαστική, που εξυπηρετεί τη διευκόλυνση της λειτουργίας του συμβουλίου.

Και πάλι, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων : «ο Πρόεδρος του Δ.Σ. συγκαλεί και διευθύνει τις τακτικές και έκτακτες συνεδριάσεις του Δ.Σ., εκπροσωπεί το σύλλογο ενώπιον κάθε αρχής δικαστικώς και εξωδίκως, διευθύνει και συντονίζει τη δράση του συλλόγου για την εκπλήρωση των σκοπών του. Υπογράφει την αλληλογραφία και κάθε άλλο έγγραφο που σχετίζεται με το σύλλογο».
Αυτά, σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου φοιτητών του τμήματος διαχείρισης ενεργειακών πόρων (στο οποίο συμμορφώνεται και ο σύλλογος που ανήκουμε πλέον -μηχ. μηχανικών- μέχρι να γίνει αντικατάσταση του παλιού).

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ, το καταστατικό δεν ορίζει τη θέση του προέδρου ως του διαμεσολαβητή ανάμεσα στα τακτικά μέλη και τις «αρχές» του συλλόγου και ούτε τον επιβαρύνει με χρέη κοινωνικού λειτουργού ώστε να αναγκάζεται να ορίζει «συνεδρίες» όπου οι φοιτητές μπορούν να του παραθέσουν όλα τους τα προβλήματά… Είναι απαράδεκτο και προκλητικό το κάλεσμα για «συζήτηση των προβλημάτων» και «πιο άμεση επαφή με τους φοιτητές» από ένα άτομο με την ιδιότητα του προέδρου σε ένα εκτελεστικό όργανο που λειτουργεί συλλογικά. Και μάλιστα εν αγνοία του υπόλοιπου Δ.Σ.
Οι φοιτητές δεν είναι υπήκοοι.
Τέτοιες πρωτοβουλίες δρουν εκτονωτικά και δίνουν την εσφαλμένη εντύπωση ότι τα προβλήματα του συλλόγου μπορούν –ίσως- να λυθούν με επικοινωνιακές διαδικασίες που αποπνέουν την αθάνατη λογική του ρουσφετιού.
Ως ανεξάρτητη ομάδα φοιτητών καταδικάζουμε το γεγονός, και ακόμη την υποκριτική στάση της ΔΑΠ στο θέμα, που με το δικό της νέο-ορισμένο εκπρόσωπο υποδαυλίζει τον εκφυλισμό των οργάνων του συλλόγου.
Να σταματήσει επιτέλους η ξεκάθαρη προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου κυρίως των γενικών συνελεύσεων αλλά και του ίδιου του Δ.Σ. ,ενός συλλογικού και δημοκρατικού οργάνου που κανείς δεν πρέπει να του αποδίδει μοναρχικό χαρακτήρα.

Εάν υπάρχει οποιαδήποτε πρόθεση από πλευράς της ΔΑΠ (διότι η αντικατάσταση αυτή επάγεται καθαρά σε ενδοπαραταξιακές διαδικασίες) για παρουσίαση των νέων μελών του Δ.Σ. που ανήκουν στην παράταξή της, έχει κάθε δικαίωμα να το πράξει στην ορισμένη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10/12.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΜΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου