ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Συναντήσεις
Κάθε Τρίτη στις 20:00 στην αίθουσα 3!!

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Αιματηρή επίθεση και κατάληψη των πλοίων της ελευθερίας από ισραηλινές δυνάμεις

Αιματηρή επίθεση από την θάλασσα καθώς και από ελικόπτερα δέχτηκαν τα έξι πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας», ενώ έπλεαν στα διεθνή ύδατα 90 μίλια μακριά από το Ισραήλ. Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, από την επίθεση, στην διάρκεια της οποίας χρησιμοποιήθηκαν πραγματικά πυρά, σκοτώθηκαν 2 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 30. Νεότερες αλλα πάντα ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμη και για 16 νεκρούς. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα των θυμάτων.

Νωρίτερα η απεσταλμένη του Tvxs Κατερίνα Κιτίδη είχε μεταδώσει εικόνες μετά την περικύκλωση των σκαφών από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό.


Watch live streaming video from insaniyardim at livestream.com
Η επίθεση ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το πρωί σε 5 από τα 6 πλοία που κατέλαβαν οι ισραηλινοί κομμάντος. Το έκτο πλοίο , το ελληνικό "Ελεύθερη Μεσόγειος" άλλαξε πορεία αλλά δέχθηκε και αυτό επίθεση γύρω στις 6 παρά 10. Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα http://digitalship.shiptogaza.gr/ στις 05.30 υπήρξε επικοινωνία με το πλοίο "Ελεύθερη Μεσόγειος" μέσω δορυφορικού τηλεφώνου. Οι επιβαίνοντες είπαν ότι στα πλοία που κατελήφθησαν υπάρχουν Έλληνες υπήκοοι που έχουν συλληφθεί και κακοποιηθεί. Ο Τάκης Πολίτης ανέφερε ότι ισραηλινές τορπιλάκατοι πλεύρισαν το ελληνικό φορτηγό και στις 05.54 ανέβηκαν ισραηλινοί κομμάντος στο καράβι. Οι τελευταίες λέξεις πριν διακοπεί η σύνδεση ήταν «ανεβαίνουν στο πλοίο με γάτζους, είμαστε υπό σύλληψη». Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera στην αραβόφωνη εκπομπή του μετέδωσε ότι υπάρχει Έλληνας σοβαρά τραυματίας ο οποίος αρνείται να δεχτεί περίθαλψη από τις ισραηλινές αρχές και ζητάει να μεταφερθεί στην Ελλάδα, ενώ κάνει λόγο για τραυματισμό ακόμη 3 Ελλήνων. Από όσα έχουν γίνει γνωστά το Ισραήλ κάλεσε 3 νοσοκομεία να είναι σε ετοιμότητα για να δεχτούν τραυματίες.

Όπως ανέφερε σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Ευάγγελος Πισσιάς, που συμμετέχει στην αποστολή και είναι μέλος της οργάνωσης Ελεύθερη Γάζα (Free Gaza), υπήρξε επίθεση από ισραηλινά πολεμικά πλοία και ελικόπτερα. Σημείωσε, δε, ότι το ελληνικό πλοίο αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση εντολή «εάν πρέπει να παραδώσουμε ελληνικό πλοίο με ελληνική σημαία στο Ισραήλ».

Έκτοτε η επαφή χάθηκε με όλους τους επιβάτες που συνελήφθησαν και κρατούνται από τις ισραηλινές αρχές. Στις εικόνες που μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης ακούγονται πραγματικά πυρά ενώ οι κομμάντος εμφανίζονται να χρησιμοποιούν κάποιου είδος σπρέι για να εξουδετερώσουν τους επιβάτες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ισραηλινή κυβέρνηση επέβαλε απαγορεύσεις στα ΜΜΕ σε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με νεκρούς και τραυματίες που μεταφέρονται στα ισραηλινά νοσοκομεία. Επίσης οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σε στρατιωτική βάση στη Haifa, αντί για την πόλη Ashdod που είχε αρχικά ανακοινωθεί ότι θα μεταφερθούν οι συλληφθέντες, προκειμένου να αποφύγουν επαφή τους με δημοσιογράφους.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Μπενιαμίν Μπεν-Ελιέζερ εξέφρασε τη λύπη του για τις απώλειες από την ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα εναντίον των πλοίων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή. «Οι εικόνες σίγουρα δεν είναι ευχάριστες. Μπορώ μόνο να εκφράσω τη λύπη μου για τις απώλειες», τόνισε ο υπουργός .

Ένταση επικράτησε νωρίτερα έξω από το προξενείο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη, μετά την αιματηρή επίθεση του ισραηλινού στρατού εναντίον των ακτιβιστών του «Στόλου της Ελευθερίας» που κατευθυνόταν προς τη Γάζα για να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια.

Ένταση έξω από το προξενείο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη

Δεκάδες Τούρκοι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο προξενείο του Ισραήλ, όπου αναχαιτίστηκαν από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, που φρουρούσαν το κτίριο.

«Δεν περιμέναμε να γίνει μια τέτοια επίθεση σε διεθνή ύδατα», δήλωσε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Ομέρ Φαρούκ Κορκμάζ, εκπρόσωπος της φιλο-ισλαμικής ανθρωπιστικής οργάνωσης IHH, που συμμετέχει στην προσπάθεια μεταφοράς της βοήθειας στη Γάζα. «Η διεθνής κοινότητα δεν πρόκειται να συγχωρήσει το Ισραήλ», δήλωσε ο Κορκμάζ. Σημειώνεται ότι ένα από τα 6 πλοία που συνέχιζαν την αποστολή προς τη Γάζα, ήταν το τουρκικό Mavi Marmara.

Σε μια πρώτη αντίδραση, η τουρκική κυβέρνηση κάλεσε τον Ισραηλινό πρεσβευτή για να του επιδώσει διαμαρτυρία έπειτα από την αιματηρή επίθεση ισραηλινών καταδρομέων στα σκάφη της διεθνούς νηοπομπής με εφόδια για τη Λωρίδα της Γάζας.

Λίστα επιβατών

«Ελεύθερη Μεσόγειος»

Πλήρωμα

Στυλιανάκης Ζαχαρίας, Κληρονόμος Εμμανουήλ, Χρυσοχοϊδης Νεκτάριος, Μισεμικές Γεώργιος, Γρηγορόπουλος Μιχαήλ, Μπόλος Νικόλαος

Επιβάτες

Damolin Mario Giovanni, Dror Feiler, Faraggi Marcello, Henning Mankel, Mehmet Kaplan, Saman Ali Abdulla, Sommer – Houdeville Thomas Georges, Viktoria Strand, Γασπαράτου Ευγενία, Θεοχαροπούλου Αικατερίνη, Καρατζάς Γεώργιος, Καρυπίδης Ιωάννης, Κοσματόπουλος Νικόλαος, Λάμπρου Ηλίας, Μαθιουλάκης Εμμανουήλ, Μουστάκας Ανδρέας – Μάριος, Ναϊμ Ελγαντούρ, Παπαδοκωστόπουλος Αριστείδης, Πισσίας Ευάγγελος, Πολίτης Παναγιώτης, Συγγελάκης Πολυάνθης, Τζιούμπας Αθανάσιος, Τικτόπουλος Μιχαήλ – Αχιλλεύς,
Ψαρά Μαρία

«Σφενδόνη»

Έλληνες - πλήρωμα

Μπούκας Θεόδωρος, Παπακινός Πέτρος, Παπαδημητρίου Απόστολος, Αυγήρης Σπυρίδων

Επιβάτες που ξεκίνησαν από την Ελλάδα

Ennafaa Elaati, Κampani Chalent, Βαλκάνος Νικόλαος, Γελάλης Δημήτριος, Κιτίδη Αικατερίνη, Κυρίλλου Δήμητρα, Λιερός Γεώργιος, Τραβάλου Αφροδίτη, Τσιγαρίδας Χρήστος

«Mavi Marmara»

Πλειώνης Δημήτριος, Χατζηστεφάνου Αριστείδης - Κυριάκος

5

ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΟ ΚΟΝΒΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ (UPDATE).

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης πλοία του πολεμικού ναυτικού του Ισραήλ, έκαναν απόψε στις 10:15 την πρώτη επάφη με το στόλο των σκαφών που ταξιδεύουν με κατεύθυνση τη Γάζα. Η επαφή έγινε στα 65 ναυτικά μίλια από τη Γάζα και σύμφωνα με τους επιβαίνοντες σε αυτά φέρεται να τους ζητήθηκε διενέργεια νηοψίας από το ναυτικό.

Την ίδια ώρα έφευγαν τρια ακόμα πολεμικά σκάφη από το λιμάνι της Χάιφας για να ενωθούν με τα υπόλοιπα πλοία.
Δεν είναι σαφές αν το Ισραήλ θα προχωρήσει στη νηοψία στα διεθνή χωρικά ύδατα. ’λλωστε για κάτι τέτοιο απαιτείται απόφαση των Ηνωμένων Εθνών.
Από το γραφείο τύπου του υπουργείου άμυνας του Ισραήλ με το οποίο και επικοινωνήσαμε δεν γίνεται ακόμα σχολιασμός της επιχειρήσης και δεν διευκρινίζεται αν αυτή ξεκίνησε ή όχι. Ωστόσο ισραηλινός αξιωματούχος του ισραηλινού στρατού ανέφερε ανεπίσημα ότι το ναυτικό επικοινώνησε μέσω ασυρμάτου με τα πλοία και τους ενημέρωσε ότι δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στη Γάζα και πως εφόσον επιθυμούν μπορούν να προσεγγίσουν το λιμάνι του Ασντόντ για να δέσουν και να εναποθέσουν το φορτίο τους.

Η επαφή με τα πλοία για να επιβεβαιωθεί ή εκδοχή του στρατού δεν είναι δυνατή αφού τα κινητά έχουν νεκρώσει από τη σάρωση των επικοινωνίων από το ναυτικό.

Ωρα 00:30

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

30/5/2010 - 20:27 - Ανταπόκριση από το «Ελεύθερη Μεσόγειος» || Report from "Free Mediterranean" : "Alea Jacta Est!"

Ο κύβος ερρίφθη. Τα πλοία ξεκίνησαν από το σημείο συνάντησης νότια της Κύπρου με κατεύθυνση την Παλαιστίνη.
Η μόνη μας άμυνα είναι η δημοσιότητα και το διεθνές δίκαιο, το οποίο όμως καταπατούν συνέχεια οι κυβερνήσεις του Ισραήλ .

Μελετάμε συνεχώς σενάρια εμπλοκής.
Θα θυμίζουμε στους Ισραηλινούς σε κάθε ευκαιρία ότι εκείνοι είναι οι ασύλληπτοι εγκληματίες πολέμου.

Έχουμε στόχο να υπερασπιστούμε σε κάθε περίπτωση όχι μονάχα τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας με τα καράβια στη Γάζα αλλά και το σπάσιμο του εμπάργκο. Η μετατροπή της Γάζας σε σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης με την απαγόρευση μεταξύ άλλων της εισαγωγής παιχνιδιών, μπαχαρικών και μουσικών οργάνων δείχνει την κατάντια της ισραηλινής κατοχής.

Η απόσταση που μας χωρίζει είναι 160 ναυτικά μίλια. Ωστόσο σε κάθε στιγμή αναμένουμε επιθετικότητα εκ μέρους των ισραηλινών γι αυτό καλούμε σε επαγρύπνηση. Αυτή η νύχτα ανήκει στην Παλαιστίνη.

Tο ΣτΕ αναγνώρισε πτυχίο ευρωπαϊκού ΑΕΙ

Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ανοίγει τον δρόμο αναγνώρισης των πτυχίων ευρωπαϊκών ΑΕΙ, ανεξαρτήτως εάν οι πτυχιούχοι έκαναν μέρος ή όλα τα έτη σπουδών τους στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κολεγίων, τις προηγούμενες ημέρες δημοσιεύθηκε απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει απόφαση του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Ισοτιμιών του υπ. Παιδείας, με την οποία αυτό είχε αρνηθεί να αναγνωρίσει σε πτυχιούχο βρετανικού πανεπιστημίου το δικαίωμα να είναι στην Ελλάδα διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός, επειδή μέρος των σπουδών του είχε γίνει σε ελληνικό ιδιωτικό κολέγιο. «Είναι η πρώτη ξεκάθαρη απόφαση του ΣτΕ για τέτοιο θέμα και είναι ιδιαίτερα σημαντική», λέει ο Σύνδεσμος, που θεωρεί ότι το ΤΕΕ θα πρέπει να κάνει δεκτό ως μέλος του τον μηχανικό.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Καθημερινή

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Αργοπεθαίνει

Αργοπεθαίνει
όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας,
επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές,
όποιος δεν αλλάζει το βήμα του,
όποιος δεν ρισκάρει να αλλάξει χρώμα στα ρούχα του,
όποιος δεν μιλάει σε όποιον δεν γνωρίζει.

Αργοπεθαίνει
όποιος έχει την τηλεόραση για μέντωρα του

Αργοπεθαίνει
όποιος αποφεύγει ένα πάθος,
όποιος προτιμά το μαύρο αντί του άσπρου
και τα διαλυτικά σημεία στο "ι" αντί τη δίνη της συγκίνησης
αυτήν ακριβώς που δίνει την λάμψη στα μάτια,
που μετατρέπει ένα χασμουρητό σε χαμόγελο,
που κάνει την καρδιά να κτυπά στα λάθη και στα συναισθήματα.

Αργοπεθαίνει
όποιος δεν "αναποδογυρίζει το τραπέζι" όταν δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του,
όποιος δεν ρισκάρει τη σιγουριά του, για την αβεβαιότητα του να τρέξεις πίσω απο ένα όνειρο,
όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του, έστω για μια φορά στη ζωή του, να ξεγλιστρήσει απ' τις πανσοφές συμβουλές.

Αργοπεθαίνει
όποιος δεν ταξιδεύει,
όποιος δεν διαβάζει,
όποιος δεν ακούει μουσική,
όποιος δεν βρίσκει το μεγαλείο μέσα του

Αργοπεθαίνει
όποιος καταστρέφει τον έρωτά του,
όποιος δεν αφήνει να τον βοηθήσουν,
όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για τη κακή του τύχη
ή για τη βροχή την ασταμάτητη

Αργοπεθαίνει
όποιος εγκαταλείπει την ιδέα του πριν καν την αρχίσει,
όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει
ή δεν απαντά όταν τον ρωτάν για όσα ξέρει

Αποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις,
όταν θυμόμαστε πάντα πως για να 'σαι ζωντανός
χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη
από το απλό αυτό δεδομένο της αναπνοής.

Μονάχα με μιά φλογερή υπομονή
θα κατακτήσουμε την θαυμάσια ευτυχία.

Pablo Neruda

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Νοικάρης της ζωής...

Νοικάρης της ζωής...

Μα τι χαρά να ζω ελεύθερος!

Μα τι γεμάτη αίσθηση να κάνω τη ζωή μου!

Να βάφω τη μέρα μου στο χρώμα που μου ταιριάζει...

Να χτίζω ελεύθερος όνειρα και ελπίδες...

Να ταξιδεύω όταν θέλω, όπου θέλω, για όσο θέλω...

Να ζω επικύνδυνα σαν...

...μα για μισό λεπτό...

Ναι, θα συνεχίσω, δεν κάνω λάθος... ίσως να μην έχω το χρώμα που θέλω, μα είμαι ακόμα ελέυθερος...

Μπορεί κάτι να με κρατά πίσω από τα όνειρα μου, αλλά είμαι ακόμα ελεύθερος, ετσι δεν είναι?

Χμμ... τι ανόητες σκέψεις... μα και βέβαια είμαι ελεύθερος! Η ζωή αυτή μου ανήκει...

Έχω τη δουλεία μου, το ακριβό που με τόσο κόπο απέκτησα αμάξι, μπορώ να βρω και μια γυναίκα άξιά του τώρα...

...ζω χαρούμενος... ...έτσι δεν είναι??

Έτσι δεν είναι?????

Τι είναι αυτό? Γιατί δε φεύγει? Αυτός ο κόμπος στο λεμό... μα γιατι δε φεύγει?

Εντάξει, εντάξει, φτάνει πια... κατάλαβα...

Ήμουν απλά παιδί τότε... Και το ότι σκεφτόμουν μια ρόδινη ζωή δε σημαίνει πως μπορούσα να την έχω...

Έτσι είναι η ζωή... Δεν μπορείς να έχεις και τα πάντα...

Δεν μπορείς να έχεις και τα...

Ααααααα, δεν αντέχω... Μα τι έχω όπως το ήθελα? Τίποτα?

Όχι, όχι.... πως είναι αυτό δυνατόν?

Δεν έχω αλλάξει τίποτα?

Όλα είναι όπως μου τα δώσανε...

Αααααα αυτό το οικοδόμημα δεν είναι δικό μου, δεν είναι δικό μου...

Άλλοι μου το δώσανε... Δεν είναι δικό μου...

Ζω σε αυτό, απλώς το νοικιάζω...

Αυτή τη ζωή δεν την έχτισα εγώ, άλλοι μου τη δώσανε...

Και γω? Τι ρόλο έχω εδώ?

Είμαι μοναχά ο νοικάρης της???
Και όμως...

Νομίζω πως έρθε η ώρα να ξενοικιάσω...

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

συνέντευξη ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ για το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και τον "Καλλικράτη" στην εκπαίδευση (χωρις υπότιτλους, θα βάλω λινκ μόλις γίνει η μτφρσ.)

Ο χρήστης ΜΜΧΧΧ λέει:
mαρke!
pou sai re man?
Ο χρήστης ου-σιών λέει:
σπίτι φίλε
Ο χρήστης ΜΜΧΧΧ λέει:
me rwtaei o orειβατης an apanthses sto mail tou
araxtos?
Ο χρήστης ου-σιών λέει:
κάνω εργασία
Ο χρήστης ΜΜΧΧΧ λέει:
ahem
Ο χρήστης ου-σιών λέει:
απλά βαριέμαι να του απαντήσω τώρα.. Είναι σημαντικό;
Ο χρήστης ΜΜΧΧΧ λέει:
oxi ok
me ton abβουβακαρι milhsate?
Ο χρήστης ου-σιών λέει:
λολ, όχι
Ο χρήστης ΜΜΧΧΧ λέει:
ahem...
pote tha ta peite?
Ο χρήστης ου-σιών λέει:
βασικά είναι εκει ο ορεσειβιος;
Ο χρήστης ΜΜΧΧΧ λέει:
nai!
aaxaxxaaxax
Ο χρήστης ου-σιών λέει:
ρε σ έλεγα να τα πούμε μετά που μιλήσουν οι άλλοι με τους τυπους απ'το εξ-φακτορ
Ο χρήστης ΜΜΧΧΧ λέει:
maista...
tha vgeis simera?
Ο χρήστης ου-σιών λέει:
χμμ...έχω μουχλιάσει και μαγειρεύω συνέχεια..
Ο χρήστης ΜΜΧΧΧ λέει:
w8
dld den tha vgeis to vradaki?
Ο χρήστης ου-σιών λέει:
μάλλον όχι, θα κάτσω να τελειώσω την εργασία μου'
Ο χρήστης ΜΜΧΧΧ λέει:
okieeeee
latest news: http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1819943
Ο χρήστης ου-σιών λέει:
; τί εννοείς;
Ο χρήστης ΜΜΧΧΧ λέει:
pos s fanike?
opote ποιοι aytoi...
ab-pro- http://www.youtube.com/watch?v=L1iuYjtsmpo
emeis obama- http://reason.com/assets/mc/_ATTIC/Image/jsullum/obama_smoking.png
Ο χρήστης ου-σιών λέει:
αα! κατάλαβα!
λολ
Ο χρήστης ΜΜΧΧΧ λέει:
kai dap xrhmatisthrio - http://www.myvet.co.nz/catalog/images/dap.jpg
Ο χρήστης ου-σιών λέει:
μισό λίγο να βγάλω την μιλόπιτα
Ο χρήστης ΜΜΧΧΧ λέει:
ti leei kai ayth?
ομιλοπιτα;
χαμηλοπιτα μηπως?
ή μηπως μηλοπιτα?
αλλα μπα δεν εισαι απ τους κλασσικους εσυ...
Ο χρήστης ου-σιών λέει:
χμμ λίγο ακόμη θέλει
Ο χρήστης ΜΜΧΧΧ λέει:
Η Πολυθέα είναι ορεινό χωριό του νομού Τρικάλων. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.100 μέτρων στις πλαγιές της νότιας Πίνδου και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Θεσσαλίας.
************************
ΔΙΑΛΥΜΜΑ ΓΙΑ ΒΙΝΤΕΩ!

****************************


και πάλι μαζί..... =)


(συνέχεια από πάνο κ. ) Η Πολυθέα ανήκει στην Κοινότητα Ασπροποτάμου και ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 1 κατοικοι
τι εργασια κανεις βρε μπαγλαμα?
Ο χρήστης ου-σιών λέει:
για τα αιολικά πάρκα στη βόρεια ευρώπη
Ο χρήστης ΜΜΧΧΧ λέει:
ακρως ενδγιαφερον....χμμμ
Ο χρήστης ου-σιών λέει:
καλή φάση είναι
Ο χρήστης ΜΜΧΧΧ λέει:
εξω απο την κοπεγχαγη γινεται της πουτανας απο δαυτες ξερω....
Ο χρήστης ου-σιών λέει:
εχθές τελείωσα μία για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Ο χρήστης ΜΜΧΧΧ λέει:
δεν αμφιβαλω....

ρε να σου πω ρε, κανε μια τσακαλια και στειλε το ημειλ που σε στειλε σημερα ο ορxomenoς
ακους?
Ο χρήστης ου-σιών λέει:
οκ, θα του το στείλω τώρα
Ο χρήστης ΜΜΧΧΧ λέει:
οχι εδω στειλτο
με κοπυ πεηστ
αναμενω ετσι?
Ο χρήστης ου-σιών λέει:
en χριστω αδελφε, ημπορείς όπως μου αποστείλεις τον τρόπο οίτηνα δια να εισέλθω εισ το η-μέιλιον της αγαθούς οργανώσεος ΙΑΕΣΤΕ? εισ ποίαν ιστοσελίδα υποχρεούμαι να ημπώ? αυτήν του ντζι-μέιλ? ή οίτηνα εταίρα?
Ο χρήστης ΜΜΧΧΧ λέει:
χαχααχαχαχα
ΑΧΑΑΑΑΑΧΑΧΑΑΑΑΑ
λοιπον
αληθεια τωρα
Ο χρήστης ου-σιών λέει:
ο καμμένος
Ο χρήστης ΜΜΧΧΧ λέει:
ΚΑΗΚΕ Η ΜΙΛΟΠΙΤΑ!
Ο χρήστης ου-σιών λέει:
μπαα την έκλεισα..
Ο χρήστης ΜΜΧΧΧ λέει:
ΔΙΑ ΤΟΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑΝ ΣΕ ΚΡΑΤΟΥΣΑΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΝ!
Ο χρήστης ου-σιών λέει:
λολ
Ο χρήστης ΜΜΧΧΧ λέει:
αααααααααααααααααααααααα
καταρα!

δαιμονα
να καει μονη της ρε!
να γινει μΗλοπιτα κανονικη!
Ο χρήστης ου-σιών λέει:
λολ αυτανάφλεξη. η πρώτη diesel μηλοπιτα
Ο χρήστης ΜΜΧΧΧ λέει:
εχεις και πιτα που μιλα!
Ο χρήστης ου-σιών λέει:
λολ
Ο χρήστης ΜΜΧΧΧ λέει:
αντε καλη ορεξη ρε μαν
Ο χρήστης ου-σιών λέει:
θενξ φίλε
Ο χρήστης ΜΜΧΧΧ λέει:
και σορρυ για την ενοχληση

δεν το θελα ,.....πραγματικα
Ο χρήστης ου-σιών λέει:

Ο χρήστης ΜΜΧΧΧ λέει:
μην αμφιβαλλεις!

(ο Καν)

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

άρθρο Γρυσπολάκη για συγχωνεύσεις

http://www.vetonews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=819:-veto91fm&catid=39:hxitika&Itemid=73

και συνέντευξη του ίδιου και του προέδρου της διοικούσας επιτροπής του ΠΔΜ Ιωάννη Μανωλόπουλου στον vetofm:

http://www.vetonews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=819:-veto91fm&catid=39:hxitika&Itemid=73

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών:

ΔΑΠ: 81 (3 έδρες)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΜΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ : 50 (2 έδρες)
ΠΑΣΠ : 35 (1 έδρα)
ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΧΗΣ : 13 ( 1 έδρα)
ΠΚΣ : 6
ΛΕΥΚΟ : 2
ΑΚΥΡΑ : 16

Αετός (ψάρι)


Ανάμεσα στα ψάρια των ελληνικών θαλασσών περιλαμβάνεται και ο αετός, το επίσημο όνομα του οποίου είναι "μυλιοβάτις ο αετός" (myliobatis aquila). Είναι μεγάλο σαλάχι που ανήκει στην οικογένεια των μυλιοβατιδών (myliobatidae).
Το μήκος του σώματός του φθάνει το 1,5 μέτρο και η ουρά του τα 80 εκατοστά. Έχει χρώμα γκρίζο λαδί, άλλοτε κοκκινωπό με ασπροκίτρινη κοιλιά. Το κεφάλι του πεπλατυσμένο στρογγυλεύει σαν πέταλο και προεξέχει με τα μάτια του στα πλάγια να προβάλουν πολύ, σαν του βάτραχου. Τα θωρακικά του πτερύγια έχουν χαρακτηριστικό τριγωνικό σχήμα, μυτερά στις άκρες, σαν τις φτερούγες των πουλιών. Η ουρά του είναι λεπτή και απολήγει σαν μαστίγιο στη βάση της οποίας φέρεται ενίοτε και δεύτερο κεντρί αγκαθωτό, ιοβόλο, ως συνέχεια ραχιαίου πτερυγίου. Στο στόμα του φέρει πλατείς οδόντες που μοιάζουν με λιθόστρωτο με τα οποία πολτοποιεί τη τροφή του.
Ζει σε αμμώδη βυθό, βούρκο ή λάσπη και τροφή του είναι όστρακα, κυρίως στρείδια αλλά και μικρά ψάρια. Πολλές φορές στο κυνήγι της τροφής του ή και καταδιωκόμενο εξέρχεται με ορμή έξω από το νερό όπου μετά από μια θεαματική τροχιά ξαναπέφτει στη θάλασσα. Τη μεγάλη του ταχύτητα οφείλει στη κυματική διαγωγή των ισχυρών πτερύγων του που θυμίζει κίνηση πέπλων.
Ο θηλυκός αετός γεννά ζωντανά ένα - δύο μικρά.
Στις ελληνικές θάλασσες υπάρχουν αρκετά είδη του που διαφέρουν περισσότερο στο χρώμα. Το κρέας τους δεν έχει ιδιαίτερη γευστική αξία και γι΄ αυτό σπάνια παρουσιάζεται στις ψαραγορές.
Συγγενικότερο είδος του μυλιοβάτη αετού είναι η "χελιδόνα" επίσημα καλούμενη "πτερομυλαίος ο βοοειδής".
Από στατιστικής άποψης η αλιεία του αετού λόγω σπανιότητας δεν παρακολουθείται.

Τρίτη 18 Μαΐου 2010


http://stef000.blogspot.com/

Χρώματα,αρώματα.. κόμματα? Προβληματισμοί και θέσεις.

Η ανεξάρτησια μπορεί να οριστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ειδικά όταν εντάσεται σε ένα πλαίσιο. Ας πούμε πως το πλαίσιο αυτό λέγεται Πανεπιστήμιο.
Προβληματιζόμενοι περι αυτού καταλήγουμε πως έχοντας μία ιδιότητα (φοιτητής/τρια), ανεξάρτητος μπορείς να είσαι ως άτομο και αυτό να σε καθορίζει από μόνο του, ή συμμετέχοντας σε μία συλλογικότητα που αυτοκαθορίζεται από εσένα και άλλα 5, 10, 100 άτομα.

Για την ανεξάρτητη ομάδα φοιτητών, η ουσία της ανεξαρτησίας της βρίσκεται στην αγεφύρωτη σχέση μεταξύ ημών και οποιουδήποτε κόμματος, πολιτικής οργάνωσης, κοινοβουλευτικής παράταξης, την άρνηση μας να δεχτούμε οποιαδήποτε κομματική παρέμβαση και γραμμή.

Δεν ετεροκαθοριζόμαστε και εξ’ορισμού είμαστε ανοιχτοί σε κάθε φοιτητική παρέμβαση και συμμετοχή.
Στους κόλπους μας εντάσσεται κάθε φοιτητής που αποφασίζει να συνδιαμορφώσει τη θέση της ομάδας πάνω σε ένα θέμα, να προτείνει ή να δράσει είτε να στηρίξει μία πρωτοβουλία ή μια πολιτική επιλογή της ομάδας .


Περι εκλογών ο λόγος.

Προεκλογικοί λόγοι και ρητορείες δεν ανταποκρίνονταν ποτέ στην παρουσία μας στη σχολή.
Κυρίως λόγω ιδεολογικών αντιπαραθέσεων με το θεσμό εν γένει, αλλά και επειδή δεν αναγνωρίζουμε κάποια ιδιαίτερη σκοπιμότητα σε τέτοιες ενέργειες.

Αντ’αυτού, και επειδή αντιλαμβανόμαστε πως δημιουργούνται ποικίλα ερωτήματα γύρω από την υπόστασή μας ως ομάδα, και επειδή ακόμα ίσως για κάποιους δεν είναι ξεκάθαροι οι λόγοι για τους οποίους εν τέλει συμμετέχουμε σε αυτόν τον ευτελισμένο θεσμό – γι’αυτό προχωρήσαμε στη συγγραφή αυτού του κειμένου, που ελπίζουμε να είναι αποσαφηνιστικό.

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΑΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ που βλέπει μικροπολιτικά οφέλη και σκοπιμότητες στη δημοκρατικά κουκουλωμένη ευρεία έννοια των εκλογών.

Ο λόγος για τον οποίο τα τελευταία χρόνια προχωρούμε σε συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία μέσα στο πανεπιστήμιο για μας είναι ξεκάθαρος...
Έχουμε αντιληφθεί ότι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τη λειτουργία του συλλόγου στη βάση του, από το φοιτητή για το φοιτητή, είναι ελέγχοντας τη λειτουργία του Δ.Σ.
- Ενός εκτελεστικού οργάνου αποτελούμενο από 7 συμφοιτητές μας που αναλαμβάνουν ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΑ καθήκοντα (αρκετά απλουστευμένα δηλαδή μιλάμε για φερέφωνα της γενικής συνέλευσης), που δεν βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας αλλά επιμελούνται διαδικαστικών θεμάτων. Που τέλος αναλαμβάνουν να μεταφέρουν τις αποφάσεις της συνέλευσης, να την υπερασπίζονται και να την συγκαλούν εκ νέου όποτε προκύπτει αναγκαιότητα.
Καλούμαστε με αυτόν τον τρόπο να διασφαλίσουμε τα αυτονόητα και να ανατρέψουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς (βλέπε αυτοδυναμία κυβερνητικής παράταξης) που παρασύρουν τα όργανα του συλλόγου στην αυθαιρεσία και τη λειτουργική παρατυπία και τον ίδιο το σύλλογο στην πολιτική απάθεια και τη στασιμότητα.
Επιδιώκουμε, μέσα από τη συμμετοχή μας στα ΔΣ να αποτρέπουμε τη λήψη αποφάσεων ερήμην του συλλόγου και μετατοπίζουμε το κέντρο βάρους αυτής από το ΔΣ στη γενική συνέλευση.

- Το ΔΣ δεν έχει καμία αποφασιστική δύναμη ούτε αξία.

- Δεν αναγνωρίζουμε τους 7 εκπροσώπους τους ΔΣ ως αρμόδιους να διαχειρίζονται «κεκλισμένων των θυρών» ζητήματα που αφορούν το σύνολο των φοιτητών.

- Είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή αντιπροσώπευσης, σε κάθε φοιτητοπατέρα που θεωρεί τον εαυτό του Μεσσία που θα λύσει τα προβλήματα μας.


Αυτή είναι η λογική μέσα από την οποία ναρκώνονται συνειδήσεις, απαξιώνονται συλλογικές διαδικασίες, εκφυλίζεται η έννοια του αγώνα.

Αρνούμαστε να είμαστε αρωγοί και να παρακολουθούμε αδιαμαρτύρητα και παθητικά τον εκφυλισμό του συλλόγου και η άρνηση αυτή αποτελεί τον παράγοντα που εν τέλει τοποθετεί την ανεξάρτητη ομάδα φοιτητών στη λίστα των ψηφοδελτίων και αυτής της χρονιας.

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 20/5

Σύλλογος Φοιτητών Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών

Μας μιλάνε με αριθμούς. Οι ζωές μας θα κυλίσουν από εδώ και στο εξής με όρους όπως : μειώσεις μισθών, αύξηση φορολογίας κατεδάφιση εργατικών δικαιωμάτων, υποβάθμιση παιδείας ,υγείας κλπ. Μας μιλάνε για <<αναγκαία μέτρα>> .Eχει στηθεί μια ολόκληρη μηχανή προπαγάνδας από πολιτικούς-οικονομολόγους-ΜΜΕ με στόχο να γίνουμε εμείς οι δυνάστες της ίδιας μας της ζωής. Αυτή τη φορά δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας τρομοκρατήσουν να μας απομονώσουν και να μας διασπάσουν από μαζική κοινωνική δράση που έχει διαμορφωθεί πανελλαδικά .
Στις ιστορικές στιγμές τις βίαιης και άδικης εκμετάλλευσης των εργαζομένων που βιώνουμε κυριαρχεί η απόγνωση , ο φόβος και η αβεβαιότητα για το μέλλον στη μεγαλύτερη μερίδα των ανθρώπων. Ασελγώντας πάνω σε αυτά τα συναισθήματα των ανθρώπων δεν χάνουν την ευκαιρία όλοι οι μεγαλοκαναλάρχες και μεγαλοδημοσιογράφοι να τρομοκρατούν και να καλλιεργούν όλο και πιο βαθιά αυτόν φόβο πλάθοντας έτσι συνειδήσεις και αντιλήψεις υποταγής και συναίνεσης στην επικείμενη ληστεία και εκμετάλλευση της κοινωνίας μας. Σε αυτό το παιχνίδι βέβαια δεν θα μπορούσαν να λείπουν και αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να μετατρέψουν την προπαγάνδα των ΜΜΕ για <<κοινωνική συνοχή>> σε εθνική συνοχή με την έννοια της εθνικής ταυτότητας για μικροπολιτικά κέρδη.
Από την άλλη μεριά, το κράτος έχει φροντίσει έκτος από την δημιουργία κλίματος τρομουστερίας ,και την άμεση τρομοκρατία στους δρόμους με τις χιλιάδες συμμορίες των ομάδων ΜΑΤ ,ΔΕΛΤΑ ,ΔΙΑΣ κλπ να χτυπούν, να ψεκάζουν με χημικά όποιον τολμήσει να αντισταθεί. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες από την μεριά τους να απειλούν με απόλυση όποιον τολμήσει να απεργήσει (βλέπε marfin bank-βγενόπουλος).Δεν μας πείθουν τα υποκριτικά λόγια περί συμπόνιας των εκάστοτε κυβερνώντων προς τις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν άδικα τη ζωή τους, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το κράτος με τη μορφή που λειτουργεί δολοφονεί καθημερινά ανθρώπους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, σε Α\Τ, σε Ελληνικά στρατόπεδα, στη ΔΕΗ ακόμη και στο δρόμο χωρίς αιτία(Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος 6/12/2008).
Όλοι αυτοί οι θεσμοί που έχουν αναφερθεί πιο πάνω λειτουργούν υπό το καθεστώς του καπιταλισμού. Αυτό το σύστημα έχει αποδείξει ότι έχει την «δυνατότητα» από μόνο του κατά διαστήματα και με προϋποθέσεις να παράγει κρίσεις με την βοήθεια κυβερνήσεων κρατών ,κεντρικών τραπεζών Δ.Ν.Τ , μεγάλων πολυεθνικών και όλη την συνομοταξία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, με απώτερο σκοπό την αφαίμαξη κάθε δυνατού οικονομικού πόρου με το μικρότερο δυνατό κόστος γι αυτούς. Η υποτιθέμενη στήριξη από την Ευρωπαϊκή κοινότητα είναι απλά προσχηματική. Τα μεγάλα κράτη της ένωσης είναι αυτά που δανείζουν στην Ελλάδα τα δικά τους δανικά με σκοπό να αποκομίσουν τεράστια κέρδη από τους τόκους. Είναι οι ίδιοι που υποχρεώνουν τη χώρα, ακόμη και εν μέσω κρίσης, στην αγορά πολεμικών εξοπλισμών κόστους δισεκατομμυρίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνεργασίας κυβέρνησης με Δ.Ν.Τ και Ε.Κ.Τ η πρωτοφανής πραξικοπηματική πράξη της τωρινής κυβέρνησης να διατάξει ότι οποιαδήποτε συμφωνία αφορά τις δανειοληπτικές ανάγκες της χώρας και τους όρους κάτω από τους οποίους θα πραγματοποιείτε θα γίνεται χωρίς να τίθεται σε ψήφιση στη βουλή , αλλά απλά με την υπογραφή ενός υπουργού και του πρωθυπουργού. Αυτό που ζούμε είναι μια οικονομική χούντα! Και ως επιβεβαίωση στην ύπαρξη συμμορίας μεταξύ μεγάλων κεφαλαίων και κυβερνήσεων έρχεται το γεγονός ότι οι εφοπλιστές, μεγαλοβιομήχανοι ,πολυεθνικές και τράπεζες σημειώνουν κέρδη στα χρηματιστήρια εν μέσω κρίσης εις βάρος των απολυμένων τους και ήρθε η προηγούμενη κυβέρνηση δίνοντας εγγύηση 28 δις στις τράπεζες για να «σώσει» το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Παράλληλα, τεράστιων διαστάσεων μίζες έχουν φύγει από μεγάλες εταιρείες προς κυβερνητικά στελέχη για την ανάθεση μεγάλων έργων ,την προμήθεια συστημάτων παρακολούθησης, πολεμικών εξοπλισμών ,τις συναλλαγές εκκλησιάς-κράτους εδώ και πολλά χρόνια κάνοντας πολλούς από αυτούς πολύ πλούσιους εις βάρος μας. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι τώρα σου ζητούν να θυσιάσεις αυτά που έχεις κατακτήσει με αγώνες πολλών χρόνων ενώ αυτοί μένουν αλώβητοι. Είναι αυτοί που σου ζητούν συναίνεσή και απαιτούν την κοινωνική μας υποταγή μέσα από τα δελτία ειδήσεων. Είναι αυτοί οι οποίοι αν δεν κινητοποιηθούμε όλοι μαζί για να τους ανατρέψουμε μετά από λίγο καιρό θα συνεχίσουν να μας ληστεύουν μπροστά στα μάτια μας.
Είναι σαφές λοιπόν πως ένα τέτοιο κράτος με τους μηχανισμούς όπως αυτοί τους έχουν διαμορφώσει δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ανθρώπων στην παιδεία την υγεία την πρόνοια και την εργασία κλπ .Όπως επίσης δεν μπορούν τα σημερινά συνδικαλιστικά σωματεία να εκφράσουν και να διεκδικήσουν με αξιοπρέπεια τα δικαιώματα των εργαζομένων όσο επικρατεί αυτός ο άκρατος κομματισμός στις ηγεσίες τους. Ακόμη και η ίδια η κοινωνία δεν έχει μέλλον όταν σε γαλουχεί στο βόλεμα, στο ψέμα, την υποκρισία, τον κομματικό-φανατισμό ,την έλλειψη αλληλεγγύης στον καθένα/μια μας.
Με τις παραπάνω δυσοίωνες συνθήκες που βιώνουμε είναι επιτακτική η ανάγκη συνειδητοποίησης ότι ο μόνος δρόμος για την ανατροπή της υποταγής μας στα μεγάλα συμφέροντα είναι ο ενωτικός κοινωνικός αγώνας όλων των εργαζομένων, ανέργων, φοιτητών ,μαθητών ,μεταναστών ενάντια σε όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται με αυτόν τον ανελέητο τρόπο τις ζωές μας.
Γι’ αυτό το λόγο ο Σύλλογος Φοιτητών :
Καλεί όλους την Πέμπτη 20/5, ημέρα Γενικής απεργίας κηρυγμένης από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, να βγουν στους δρόμους, να συμμετέχουν στις πορείες και στις διαδηλώσεις και να παρευρεθούν στην 24ωρη κατάληψη της σχολής μας. Επίσης, καλούμε τους εργαζόμενους στους χώρους του Πανεπιστημίου (καθηγητές, υπηρεσιακό προσωπικό, υπάλληλοι φύλαξης/σίτισης/καθαρισμού...) σε συμμετοχή μαζί με το σύλλογο.

ΠΕΡΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ

Σύλλογος Φοιτητών Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών
Τις τελευταίες μέρες γίνεται έντονη συζήτηση πάνω στο θέμα των συγχωνεύσεων διαφορετικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων , συγχωνεύσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ, ολόκληρων σχολών διαφορετικών πανεπιστημίων και τεχνολογικών ιδρυμάτων , συμπτύξεις τμημάτων ίδιων ή διαφορετικών ιδρυμάτων και επίσης προσαρτήσεις σχολών ή τμημάτων σε άλλο ΑΕΙ ή ΤΕΙ ομοειδούς επιστημονικού αντικειμένου και τέλος καταργήσεις τμημάτων με «μηδενικό» δείκτη προτίμησης από υποψηφίους. Το συγκεκριμένο ζήτημα απασχολεί πολύ έντονα τη φοιτητική κοινότητα της σχόλης μας μια που είναι ολοφάνερο ότι το τμήμα μας θα αποτελέσει κομμάτι αυτών των αλλαγών.
Ως ομάδα και ως κοινωνία προφανώς και έχουμε αντιληφτεί την πληθώρα των ΑΕΙ και ΤΕΙ στη χώρα μας. Όπως επίσης έχουμε αντιληφθεί τους λόγους ύπαρξης τόσων τμημάτων , που είχαν ολοφάνερο σκοπό τα μικροπολιτικά και οικονομικά κέρδη που θα απεκόμιζαν οι εκάστοτε τοπικοί άρχοντες και οι τοπικές κοινωνίες , αντίστοιχα, από την ίδρυση τους. Επομένως το να μπούμε σε μια διαδικασία συγχωνεύσεων δεν θα μας φαινότανε παράλογη. Το ζήτημα τίθεται κάτω από ποιες προϋποθέσεις και συνθήκες θα γίνουν. Και είναι φανερό ότι γίνονται κάτω από τον ασφυχτικό οικονομικό κλοιό , όπου μας έχουν θέσει οι σύγχρονοι δυνάστες μας , οι οποίοι όπως ήταν επακόλουθο θα έμπαιναν στη διαδικασία των περικοπών και μέσα στην εκπαίδευση. Και γίνεται ακόμα πιο φανερό το πόσο αγνοούν την άποψη της ακαδημαϊκής κοινότητας και πόσο αποφεύγουν τον κοινωνικό διάλογο. Το θέμα όμως για εμάς είναι είτε συγχωνευτούμε είτε όχι , είτε βρεθούμε αύριο στη Θεσσαλονίκη είτε σε κάποιο χωριό της χώρας , το κατά πόσο θα καλύπτονται οι ανάγκες των φοιτητών, των διδασκόντων και των εργαζομένων στο ίδιο το Πανεπιστήμιο. Και τι εννοούμε με αυτό :

- Πλήρη κάλυψη των αναγκών μας σε ότι αφορά σίτιση , στέγαση , συγγράμματα
- Κατάλληλους χώρους διδασκαλίας και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για εργαστήρια , μια ολοκληρωμένη σύγχρονη πανεπιστημιούπολη
- Επαρκές διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό που έχει φυσικά ως απαίτηση τις μηδενικές απολύσεις συμβασιούχων καθηγητών
- Ισχυρό πτυχίο , με όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα με στόχο την αξιοπρεπή ζωή και εργασία

''Καλούμε το σύλλογο στην υπερψήφιση αυτής της θέσης με σκοπό την εκπροσώπηση του σε όποια επίσημη διαδικασία πραγματεύεται τις οικονομικά υπαγορευμένες αλλαγές (συγχωνεύσεις, κατακερματισμούς κλπ) που προβλέπονται στο χώρο των περιφερειακών ΑΕΙ και ΤΕΙ.''

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Μαζικές άρσεις απορρήτου

Φύλλο και φτερό έχει κάνει η Αντιτρομοκρατική τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και τα sms χιλιάδων ανυποψίαστων κατοίκων της Αθήνας. Από τον περασμένο Οκτώβριο, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν επιδοθεί ακόμη και σε αναδρομικές (προ τριετίας) άρσεις του απορρήτου των επικοινωνιών των πολιτών σε ευρείες περιοχές της πρωτεύουσας, ζητώντας αναλυτικά τα στοιχεία όλων των κλήσεων που κατέγραψαν οι κυψέλες των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα!

Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα τέθηκαν υπό αστυνομική επιτήρηση για λόγους «εθνικής ασφάλειας». Τα στίγματα της τηλεφωνικής επικοινωνίας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών που κατοικούν ή βρέθηκαν μέσα σ' αυτές τις κατοικημένες περιοχές (όνομα καλούντος, καλουμένου, διάρκεια κλήσης, sms κ.λπ.) έχουν μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών ερευνών.

Αιτιολογία για την τεράστια σε έκταση πληθυσμού αστυνομική επιχείρηση άρσης απορρήτου είναι η αναζήτηση στοιχείων που θα οδηγούσαν στην αποκάλυψη μελών του «Επαναστατικού Αγώνα». Ολες οι διατάξεις άρσης απορρήτου εστιάστηκαν, γύρω από περιοχές από τις οποίες είτε έγιναν τηλεφωνήματα ανάληψης ευθύνης για κάποιες ενέργειες είτε είχαν αφεθεί «προκηρύξεις». Με βάση αυτή την πρακτική όλοι όσοι είχαν την ατυχία να κατοικούν ή να περνούν από τις περιοχές αυτές κάποια συγκεκριμένη στιγμή έγιναν, χωρίς να το γνωρίζουν, αντικείμενο έρευνας της Αντιτρομοκρατικής.

Τον περασμένο Οκτώβριο ζητήθηκαν από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεδομένα κλήσεων που κατέγραψαν οι κυψέλες τους σε ευρείες περιοχές των Ανω Πετραλώνων σχετικά με περιστατικό το οποίο είχε γίνει σχεδόν τρία χρόνια νωρίτερα (Ιανουάριος του 2007). Με άλλες αιτήσεις ζητήθηκαν στοιχεία κλήσεων για περιοχές στου Γκύζη, πίσω από το Εφετείο και στην Καισαριανή.

Είναι η πρώτη φορά που η αστυνομική πρακτική διερεύνησης εγκλημάτων στην Ελλάδα ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της εξατομικευμένης ευθύνης και στρέφεται συλλήβδην εναντίον κατοίκων ευρύτερων περιοχών, για τους οποίους δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο εμπλοκής τους σε παρόμοιες υποθέσεις. Η μόνη εμπλοκή τους είναι ότι επικοινώνησαν με άλλους. Οι πολίτες των οποίων οι κλήσεις βρίσκονται στα κιτάπια της Αντιτρομοκρατικής δεν έχουν κανένα νόμιμο τρόπο άμυνας.

Πρόκειται για γενικευμένη επιτήρηση των πολιτών και αμφισβήτηση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους, με λογικές τού τύπου «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Οπως έλεγαν νομικοί, ούτε ο περιβόητος αντιτρομοκρατικός νόμος Σταθόπουλου δεν προέβλεψε τέτοιες δρακόντειες διατάξεις μαζικού ελέγχου ευρύτερων αστικών περιοχών.

Τι ζητεί η Αντιτρομοκρατική

Η μαζική άρση απορρήτου σε ολόκληρες γειτονιές έγινε γνωστή μέσα από τη δικογραφία των κατηγορουμένων για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα». Με έγγραφά της η Αντιτρομοκρατική ζητεί από όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας «αναλυτικά στοιχεία των τηλεφωνικών κλήσεων μεταξύ κινητών ή μεταξύ κινητών και σταθερών τηλεφωνικών συνδέσεων, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών κλήσεων αυτών (καλών-κληθείς) και του ακριβούς χρόνου, τόπου και διάρκειας της κάθε επικοινωνίας, οι οποίες καταχωρήθηκαν στις κυψέλες των εταιρειών» και που καλύπτουν περιοχές που περικλείονται από διάφορους δρόμους της Αθήνας.

Η Αντιτρομοκρατική ζητεί επίσης να της γνωστοποιηθούν τα γραπτά μηνύματα μεταξύ κινητών, αλλά και μεταξύ κινητών και σταθερών τηλεφώνων που καταγράφηκαν στις ίδιες περιοχές, τα στοιχεία ταυτότητας των συνδρομητών που πραγματοποιήθηκαν ή δέχτηκαν κλήσεις, απέστειλαν ή παρέλαβαν γραπτά μηνύματα, καθώς και κάθε άλλη μεταγενέστερη μεταβολή (παύση λειτουργίας, μεταβίβαση του αριθμού).

Η άρση του απορρήτου ζητείται για χρονικό διάστημα από 50 λεπτά έως μιάμιση ώρα τις ημέρες που έγιναν οι αναλήψεις ευθύνης. Ομως η άρση του απορρήτου των αναλυτικών λογαριασμών για συγκεκριμένα τηλέφωνα γίνεται 24ωρη εάν «ήθελε προκύψει ιδιαίτερο και περαιτέρω ερευνητικό ενδιαφέρον μετά την επεξεργασία του συνόλου αυτών από την υπηρεσία μας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο της Αντιτρομοκρατικής. Τις αιτήσεις της Αντιτρομοκρατικής επικυρώνει ως έχουν με διάταξή του ο εισαγγελέας Εφετών.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους την αποκλειστική εξουσία να αποκτούν πρόσβαση, να επεξεργάζονται και να θεωρούν «ύποπτες» τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις χιλιάδων πολιτών, με κριτήρια που μόνο εκείνα γνωρίζουν. Το πιο πιθανό είναι ύποπτα να θεωρούνται τηλεφωνήματα μικρής διάρκειας, οι αναπάντητες κλήσεις και τα sms που έγιναν μέσα στο επίμαχο διάστημα.

Κάτι ανάλογο άλλωστε συνέβη πρόσφατα και με τα τηλέφωνα πολιτών που κάλεσαν την «Ελευθεροτυπία» και άλλα ΜΜΕ σε ώρες και ημέρες που η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς αναλάμβανε τηλεφωνικά την ευθύνη πράξεων. Μια εργαζόμενη στην εφημερίδα και ο σύζυγος μιας δημοσιογράφου κλήθηκαν στον εφέτη-ανακριτή της υπόθεσης Κ. Μπαλτά, ακριβώς για να εξηγήσουν τα τηλεφωνήματά τους αυτά.

Η αυθαίτερη πρακτική της Αστυνομίας να αποφασίζει χωρίς έλεγχο για την εν λευκώ χρήση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων χιλιάδων πολιτών δημιουργεί σοβαρό ζήτημα παραβίασης θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων (ελευθερία έκφρασης, ανάπτυξη της προσωπικότητας, ιδιωτική ζωή, προστασία προσωπικών δεδομένων). Ταυτόχρονα θέτει θέμα τόσο για την αναγκαιότητα του μέτρου όσο και για την αναλογικότητά του σε σχέση με τον επιδιωκόμενο σκοπό.

Ολα αυτά γίνονται ερήμην τόσο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όσο και της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), οι οποίες παρακάμπτονται συστηματικά από τις διωκτικές αρχές.

Η μέθοδος που ακολουθείται για τη μαζική άρση του απορρήτου των επικοινωνιών είναι επίσης πρωτοφανής. Επιλέχθηκε η δικονομική οδός της επίκλησης λόγων «εθνικής ασφάλειας» και όχι της διερεύνησης σοβαρών εγκλημάτων, στα οποία ανήκει η «τρομοκρατία». Η αιτία είναι προφανής. Στην άρση του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας αρκεί η διάταξη του εισαγγελέα Εφετών, στην οποία δεν απαιτείται να αναφέρονται τα πρόσωπα σε βάρος των οποίων διατάσσεται η άρση. Αντίθετα, για τη διακρίβωση σοβαρών εγκλημάτων η άρση του απορρήτου πρέπει να στρέφεται κατά συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία κατονομάζονται και θεωρούνται από τις διωκτικές αρχές ύποπτα για κάποια εγκληματική πράξη.

Εφήυραν λόγους...

Η Αντιτρομοκρατική αναφέρεται στην υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα», μιλά δηλαδή καθαρά για πράξεις τρομοκρατίας, που σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις υπάγονται στη διαδικασία άρσης του απορρήτου με έκδοση βουλεύματος και προσωποποίηση των στοιχείων του επιτηρουμένου. Για να παρακαμφθεί αυτό το «νομικοτεχνικό πρόβλημα» εφευρέθηκαν αορίστως λόγοι «εθνικής ασφάλειας, οι οποίο ωστόσο παραπέμπουν στις υποκλοπές που διενεργεί η ΕΥΠ ως μηχανισμός αντικατασκοπίας».

Ομως και στους λόγους «εθνικής ασφάλειας» δεν νοείται γενικευμένη άρση του απορρήτου των κλήσεων. Διαφορετικά θα μπορεί κάθε υπηρεσία (ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατική κ.λπ.) να τους επικαλείται κάθε φορά που θέλει να «νομιμοποιήσει» παράνομες υποκλοπές και άρσεις απορρήτου.

Δεν είναι τυχαίο μάλλον και το γεγονός ότι οι μαζικές άρσεις απορρήτου φαίνεται ότι άρχισαν και γενικεύθηκαν μετά τον Οκτώβριο του 2009, δηλαδή μετά την εκλογή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και την ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Προστασίας του Πολίτη από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Από το μέχρι σήμερα γνωστό υλικό της δικογραφίας δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί κατά πόσον οι πρακτικές αυτές ωφέλησαν τις αστυνομικές έρευνες στη συγκεκριμένη υπόθεση. *


Τετάρτη 5 Μαΐου 2010