ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Συναντήσεις
Κάθε Τρίτη στις 20:00 στην αίθουσα 3!!

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

live!

Τρίτη 27 Απριλίου 2010




KAI MIA "ΠΟΝΤΙΚΙΣΙΑ" ΑΠΟΨΗ:

Υπάρχει διέξοδος;

Μπορεί όμως να αποφύγει η χώρα την παύση πληρωμών και την αναδιάρθρωση του χρέους της; Η αγορά σήμερα έχει πειστεί πως δεν μπορεί. Κι αυτό είναι αλήθεια. Κανένα μέτρο, καμιά εσωτερική ή νομισματική υποτίμηση, κανένα ξεπούλημα της χώρας, καμιά συμπίεση των αμοιβών και καμιά περικοπή των δαπανών δεν είναι σε θέση να αναχαιτίσουν το χρέος.

Ας δούμε τον πίνακα, ο οποίος καταρτίστηκε με βάση τις πιο αισιόδοξες διεθνείς προβλέψεις για την πορεία της Ελλάδας έως το 2014.

Διαπιστώνουμε ότι μέχρι το 2014 το χρέος θα έχει εκτιναχθεί στο 167% του ΑΕΠ από 125% που ήταν το 2009. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι για να εξυπηρετηθεί το χρέος θα χρειαστούν για την περίοδο 2010-2014 σχεδόν 420 δισ. ευρώ! Λίγο λιγότερα από δυο φορές το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας. Πώς και από πού θα βρεθούν;

Αν προσθέσουμε επίσης και το σωρευτικό πρωτογενές έλλειμμα της περιόδου 2009-2014, που υπολογίζεται να ανέρχεται σε 12,5 δισ. ευρώ, τότε οι συνολικές δανειακές ανάγκες της περιόδου ανέρχονται σε πάνω από 432 δισ. ευρώ! Πράγμα που σημαίνει πως για τη συνολική περίοδο η Ελλάδα χρειάζεται να δανειστεί 432 δισ. ευρώ. Κι αυτό με την προϋπόθεση ότι οι κυβερνήσεις της χώρας πιάνουν τους δημοσιονομικούς στόχους τους για την περίοδο αυτή.

Το «πακέτο στήριξης» από τη μεριά του έχει υποσχεθεί μόλις 40-45 δισ. ευρώ, τα οποία ίσα που θα φτάσουν για τις δανειακές ανάγκες του φθινοπώρου. Μετά τι γίνεται; Πολλοί ελπίζουν στο ΔΝΤ. Η αλήθεια είναι ότι η μεγαλύτερη δανειοδότηση που έχει κάνει το ΔΝΤ σ’ ολόκληρη την προηγούμενη περίοδο είναι τα 30 δισ. δολ. που έδωσε στη Βραζιλία το 2002. Από την άποψη των δανειακών αναγκών της χώρας τα 30 δισ. δολ. είναι ψίχουλα και η Ελλάδα δεν είναι Βραζιλία.

Το σίγουρο είναι ότι το ΔΝΤ έχει κληθεί για να προχωρήσει σε αναγκαστική παύση πληρωμών και αναδιάρθρωση του χρέους υπό την κηδεμονία του. Μια αναδιάρθρωση που θα τραβήξει προς τα πίσω τις προθεσμίες του χρέους ώστε η Ελλάδα να μπει ξανά σε πρόγραμμα αποπληρωμής του. Η χρονική διάρκεια αυτής της αναδιάρθρωσης που συζητείται θα κυμανθεί από μια δεκαετία έως τριάντα χρόνια. Μόνο που κοστίζει αρκετά για τη ρημαγμένη Ελλάδα.

Το ΔΝΤ έρχεται να εξασφαλίσει ότι η αναδιαπραγμάτευση του χρέους που αναγκαστικά θα προηγηθεί της αναδιάρθρωσης, θα γίνει με όρους συμφέροντες για τους βασικούς κατόχους ομολόγων και ότι θα αποζημιωθούν επαρκώς για τον πιστωτικό κίνδυνο που θα αναλάβουν έτσι ώστε να γίνει δυνατή η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. Βεβαίως όλο αυτό το διάστημα τα επιτόκια θα τρέχουν σαν τρελά και ο λαός θα κληθεί να πληρώσει με αίμα τον όλο διακανονισμό. Ενώ το μόνο πιθανό αποτέλεσμα είναι να αρχίσει ένας νέος φαύλος κύκλος υπερχρέωσης για την Ελλάδα, όπως άλλωστε συνέβη με όλες τις χώρες των οποίων το χρέος αναδιάρθρωσε το ΔΝΤ.

Αν λοιπόν όλα τα πράγματα δείχνουν ότι πορευόμαστε ολοταχώς προς μια ελεγχόμενη πτώχευση υπό την κηδεμονία του ΔΝΤ και την εποπτεία της Ε.Ε., όπου μέσα από μια προσωρινή στάση πληρωμών και αναδιάρθρωση των ομολόγων θα κληθούν οι δανειστές του Ελληνικού Δημοσίου να αποζημιωθούν για την αδυναμία αποπληρωμής του χρέους, τότε το ερώτημα που μπαίνει είναι απλό: Γιατί πρέπει να αφήσουμε τη χώρα να ξεπουληθεί έως και την τελευταία πέτρα της μαζί με τον λαό της για ένα χρέος που έτσι ή αλλιώς δεν μπορεί να ξεπληρωθεί;

Ας προχωρήσουμε αμέσως σε άρνηση της πληρωμής του χρέους, σε άρνηση της κηδεμονίας από το ΔΝΤ και την Ε.Ε., που μόνο στην καταστροφή μπορεί να οδηγήσει, και ας διεκδικήσουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μέσα από μια γενναία αναδιανομή πλούτου προς όφελος των εργαζομένων. Όσο βαθαίνει το αδιέξοδο, όσο περισσότερο πιέζουν οι αγορές και όσο ο απλός κόσμος θα υπόκειται στο καταστροφικό παιχνίδι που παίζουν η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, τόσο περισσότερο η λύση αυτή θα αποδεικνύεται ως η μόνη σωτήρια για τη χώρα και τον λαό.



topontiki.gr

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

και κοζανικοποιημένη

δώστε δρόμο στο λαό



Εάν παρατηρήσετε προσεκτικά, η αγαπημένη Κοζάνη μας δίνει επίσης το παρόν...

Ποιός και τι δεν γνωρίζω, δεν ήξερα οτι υπάρχουν και άλλοι παθιασμένοι ποδηλάτες εκτός του ανεξαρτητομαδοφοιτητικού κύκλου.

ΑΣ ΚΑΤΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΑ


Έξω τα βρωμερά γιοτα-χι απο τους μονόδρομους μας.
ΟΧΙ στους χοντρούς εκνευρισμένους οδηγούς, ΝΑΙ στους καλλίγραμμους, αιθέριους ποδηλάτες

Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

GREEN STORM PARTY!

GREEN STORM PARTY!

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010