ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Συναντήσεις
Κάθε Τρίτη στις 20:00 στην αίθουσα 3!!

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Σαν σήμερα

Στις 30 Μαρτίου 1746 έρχεται στο κόσμο ο Ισπανός ζωγράφος Φρανσίσκο Γκόγια, ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες στην Ισπανία αλλά και παγκοσμίως. Τα έργα του αναγνωρίστηκαν στην Ισπανία όσο ήταν εν ζωή, ωστόσο στην Ευρώπη η αναγνώριση ήρθε μετά τον θάνατό του, τόσο από τους ρομαντικούς του 19ου αιώνα, όσο και από τους ανθρώπους της τέχνης του 20ου αιώνα.

περισσοτερα εδω : http://tvxs.gr/news/%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%AD%CF%87%CE%BD%CE%B5%CF%82/francisco-goya-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%84%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B6%CF%89%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%AE

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

και για να ειμαστε μεσα στο κλιμα των ημερων...

Το Τροπάριο της Κασσιανής

Από τα απόστιχα ιδιόμελα του όρθρου της Μ. Τετάρτης:

Κύριε, ἡ ἐν πολλαῖς ἁμαρτίαις περιπεσοῦσα γυνή,
τὴν σὴν αἰσθομένη θεότητα, μυροφόρου ἀναλαβοῦσα τάξιν,
ὀδυρομένη, μύρα σοι, πρὸ τοῦ ἐνταφιασμοῦ κομίζει.
Οἴμοι! λέγουσα, ὅτι νύξ μοι ὑπάρχει, οἶστρος ἀκολασίας,
ζοφώδης τε καὶ ἀσέληνος ἔρως τῆς ἁμαρτίας.
Δέξαι μου τὰς πηγὰς τῶν δακρύων,
ὁ νεφέλαις διεξάγων τῆς θαλάσσης τὸ ὕδωρ·
κάμφθητί μοι πρὸς τοὺς στεναγμοὺς τῆς καρδίας,
ὁ κλίνας τοὺς οὐρανοὺς τῇ ἀφάτῳ σου κενώσει.
Καταφιλήσω τοὺς ἀχράντους σου πόδας,
ἀποσμήξω τούτους δὲ πάλιν τοῖς τῆς κεφαλῆς μου βοστρύχοις·
ὧν ἐν τῷ παραδείσῳ Εὔα τὸ δειλινόν,
κρότον τοῖς ὠσὶν ἠχηθεῖσα, τῷ φόβῳ ἐκρύβη.
Ἁμαρτιῶν μου τὰ πλήθη καὶ κριμάτων σου ἀβύσσους
τίς ἐξιχνιάσει, ψυχοσῶστα Σωτήρ μου;
Μή με τὴν σὴν δούλην παρίδῃς, ὁ ἀμέτρητον ἔχων τὸ ἔλεος.

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

καλούμε σε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
για τον ΜΑΡΙΟ ΖΕΡΒΑ
την ΠΕΜΠΤΗ, 15/04/2010, στις 19:00



ΑΘΗΝΑ: προσυγκέντρωση στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: προσυγκέντρωση στη ΚΑΜΑΡΑ



ΟΥΤΕ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚH
www.freemariosz.wordpress.com

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Q

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ρουφιανοδωσίλογα σκουληκια υπάρχουν παντου.Λευτερια στον οπαδό της Πράσινης Θύελλας.

Την Κυριακή, γύρω πριν τις 4 το απόγευμα, μερικά λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα της Πράσινης Θύελλας με το Μεσαίο, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από αστυνομικούς σε όσους μπαίναμε εκείνη την ώρα στο γήπεδο. Σε μία τσάντα βρέθηκε ένας πυρσός και οι μπάτσοι προχώρησαν στη σύλληψη ενός οπαδού. Αμέσως κατεβήκαμε στο Α.Τ. Ανω Πόλης όπου τον μετέφεραν. Λίγη ώρα μετά την άφιξή μας εκεί, βρεθήκαμε περικυκλωμένοι από 2 διμοιρίες των ματ και της ομάδας Ζ. Το παιδί πέρασε την νύχτα στη ΓΑΔΘ και θα δικαστεί κατηγορούμενος απο τον αθλητικό νόμο Ορφανού.

ανακοίνωση του σ.φ.Πράσινης Θύελλας Kοζάνης Capo-Verde:

Τα γεγονότα τα ξέρουμε. Και τα μελλούμενα επίσης. Αλλα αυτό που μένει δεν είναι ούτε τα κρατητήρια, ούτε τα δικαστήρια, ούτε οι ποινές και τα πρόστιμα. Αυτό που μένει είναι η πικρία.

Όταν σκέφτεσαι τα τελευταία χρόνια, και μετα τις τελευταίες μέρες, σε πιάνει ένας κόμπος στον λαιμό. Όλες αυτές τις Κυριακές στην κερκίδα, με πυρσούς και καπνογόνα, με κρύα, χιόνια και βροχές, με φωνές κλειστές για μέρες, με συνοπαδούς μιας αγωνιστικής ή και μιας ζωής, με συνθήματα, με χαβαλέ, με γέλιο, με πόρωση... Να είμαστε εκεί στις ήττες, στις εξάρες, τελευταίοι στην Γ' και να τραγουδάμε όταν όλοι οι άλλοι μόνο βρίζουν. Να είμαστε εκεί και στους θριάμβους, στα πανηγύρια, στα μεθύσια, στην άνοδο στην Β'. Να είμαστε εκεί- οι μόνοι που ήταν εκεί- όταν η Θύελλα διαλυόταν και με κατάληψη στα γραφεία της ομάδας καλοκαιριάτικα να την σώζουμε.

Κάθε βδομάδα να συζητάμε για την Κυριακή και κάθε καλοκαίρι για τον Σεπτέμβρη. Ξεκινήσαμε 5 φίλοι και φτάσαμε στους 100άδες οπαδούς. Κάναμε μια άσημη ομάδα του Γ'τοπικού γνωστή σ'ολη την ελλάδα. Και τώρα ένας απο μας κινδυνεύει. Με απόφαση της Διοίκησης. Με ρουφιανιλίκι από "ανθρώπους" της ομάδας μας. Ποιας ομάδας μας...; Θέλουνε να μας διώξουν, να αποστειρώσουν την Θύελλα. Και καταφεύγουν στα πιο σάπια μέσα, στην κρατική εξουσία, στην φυλάκιση.

Η ρήξη υπάρχει εδώ και μήνες, αλλά μέναμε αδρανείς. Τώρα έχουμε τις πρώτες απώλειες. Δεν θα το αφήσουμε αναπάντητο. Δεν γίνεται.

η απάντησή μας- η ανατριχίλα στον σβέρκο τους

ΘΥΕΛΛΟΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ




ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ


Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ooo

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

και οι μπάτσοι άνθρωποι είναι...


Original Video - More videos at TinyPic

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

για του λογου το αληθες


η στιγμη της συλληψης..

ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΚΑΙΡΟΙ...

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 29χρονος Μάριος Ζ, ο οποίος συνελήφθη στην πορεία της Πέμπτης 11/03 και κατηγορείται για ρίψη και κατοχή μολότοφ, διατάραξη της κοινής ειρήνης και σκόπιμη σωματική βλάβη. Στον εισαγγελέα προσήλθαν ακόμη τέσσερις συλληφθέντες, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Η σύλληψη του Μάριου Ζ πραγματοποιήθηκε στην Πανεπιστημίου μπροστά από το κτίριο της Αγροτικής Τράπεζας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο 29χρονος δεν είχε καμία συμμετοχή στα επεισόδια, το οποία είχαν σημειωθεί νωρίτερα στην περιοχή και την ώρα της σύλληψής του προσπαθούσε να προσεγγίσει το μπλοκ, στο οποίο ήθελε να συμμετάσχει.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά την έξοδο του Μάριου Ζ από το κτίριο, οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν βίαια τους συγκεντρωμένους, περίπου 100 άτομα, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την άδικη, όπως τη χαρακτηρίζουν, σύλληψη του Μάριου Ζ, υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορίες που του προσάπτουν δεν ευσταθούν.

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Η πιο χρήσιμη συνταγή για την κρίση…

Της κρίσης είναι συνταγή,
μεγάλη είναι πατέντα,
τα παξιμάδια-κόπρανα,
έχουν μεγάλη... ρέντα!!!

Στης Μεσογείου δίαιτα,
προστέθηκε και τούτη,
αφού χορτάτοι είμαστε,
από το... μπαλαμούτι!!!

Δόξα να έχουν τα παιδιά,
που είναι στην Βουλή μας,
και σκέφτονται αντί για μας,
την δόλια την... γραμμή μας!!!

Κοινωνικό το έργο τους,
-κι η... συνταγή επίσης-,
σε κάνει μακροπρόθεσμα,
την μάσα να... μισήσεις!!!

Να τρώεις σαν τον... τζίτζικα,
κοπανιστό... αέρα,
την εβδομάδα μια φορά,
να τρώς την μία... μέρα!!!

Τις άλλες μέρες σύντεκνοι,
θα πίνουμε... νεράκι,
για να μας γίνει το... σκατό,
ωσάν... παξιμαδάκι!!!

Αυτή θα είν' η συνταγή,
στο μέλλον της Ελλάδας,
που της αρμέγουν τα... βυζιά,
ωσάν της... αγελάδας!


http://g-agios.blogspot.com/
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Π Ρ Υ Τ Α Ν Ε Ι Α Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, 157 80 Αθήνα.S 7722 046, 7722 049, ■ 7721 960



Απόφαση Έκτακτης Συγκλήτου Ε.Μ.Π. της 12ης Μαρτίου 2010 Βιώνουμε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση προχωρά σε ολομέτωπη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων. Απέναντι σ' αυτά έχει ήδη γίνει εμφανής η κοινωνική δυσαρέσκεια η οποία αποτυπώνεται στους μαζικούς αγώνες και τις απεργίες όλου του τελευταίου διαστήματος. Η επίθεση στο άσυλο αποτελεί κομμάτι της κυβερνητικής πολιτικής και εντάσσεται στο σχέδιο άρσης των κοινωνικών κεκτημένων. Το άσυλο αποτελεί ιστορικό κεκτημένο και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στους αγώνες από τη μεταπολίτευση και μετά. Ως τέτοιο είναι αδιαπραγμάτευτο για το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας και γι αυτό είναι καταδικαστέα, από οποιοδήποτε κομμάτι της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, η αστυνομική παρέμβαση σε χώρους ασύλου βάσει του νόμου Γιαννάκου.
Η Πολυτεχνειακή Κοινότητα με πλήρη επίγνωση της πολιτικής ευθύνης που της αναλογεί και με δεδομένο ότι έχει υπερασπιστεί το άσυλο σε οριακές και κρίσιμες καταστάσεις, τόσο στο Συγκρότημα της Πατησίων όσο και στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, μετά τα πρόσφατα γεγονότα της Κυριακής 21 Φλεβάρη, δηλώνει ότι:
Α. Η πρόσκληση των αστυνομικών δυνάμεων δεν αντιμετωπίζει τις υποτιθέμενες πράξεις βίας που συντελούνται εντός των ιδρυμάτων από αγνώστους. Αντιθέτως, αναβαθμίζει το αίσθημα φόβου εντός των ΑΕΙ και ΤΕΙ και συμβάλλει στην αναβάθμιση της καταστολής και της συζήτησης περί ανάγκης κατάργησης του ασύλου.
Β. Οι αποφάσεις για την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου απαιτούν τη συναίνεση της Συγκλήτου (συλλογικού εκφραστή της πανεπιστημιακής κοινότητας). Η εκχώρηση του δικαιώματος στα Πρυτανικά Σχήματα από τον Νόμο Πλαίσιο Γιαννάκου είναι παγίδα και δεν πρέπει να εφαρμόζεται.
Γ. Η συγκεκριμένη απόφαση της Πρυτανείας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να δημιουργήσει προηγούμενο. Διότι υπάρχει κίνδυνος να φθάσουμε σε ότι βίωσαν πρόσφατα τα Γερμανικά Πανεπιστήμια, δηλαδή να χρησιμοποιείται η κατάλυση του ασύλου εναντίον του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.
Δ. Η πολυτεχνειακή κοινότητα δεν θα ανεχθεί καμία συζήτηση για κατάργηση ή περιορισμό του Ασύλου.

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΡΟΙΣΟΙ

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΡΟΙΣΟΙ

Σύμφωνα με την Κομισιόν τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης κρίνονται «ικανοποιητικά», αλλά θα χρειαστεί «περαιτέρω ρύθμιση» κατά το 2011 – 2012. Όπως λοιπόν καταλαβαίνουμε η κρίση τώρα αρχίζει για εμάς. Ως φοιτητές, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων, κατανοώντας ότι το πρόβλημα μας αγγίζει ως μέλη της κοινωνίας, αλλά και ως μελλοντικούς εργαζομένους. Η κυβέρνηση, λοιπόν, μας αναγκάζει μέσω εξαντλητικών μέτρων, να δώσουμε από το υστέρημα μας, ενώ παράλληλα ζητάει από τους «έχοντες» να δώσουν ότι επιθυμούν, μέσω του ταμείου κοινωνικής στήριξης. Παράλληλα, χρήματα χάνονται αφειδώς σε offshore εταιρείες, εξοπλισμούς, και πωλήσεις κερδοφόρων δημοσιών επιχειρήσεων, όπως ο Ο.Τ.Ε. Την ίδια στιγμή, την τετραετία 2004 – 2008 οι ελληνικές μόνο τράπεζες, έχουν σημειώσει κέρδη περίπου 14,5 δις ευρώ. Εύκολα λοιπόν βγαίνει το συμπέρασμα ότι αυτοί που πρέπει να πληρώσουν το κυριότερο μερίδιο της κρίσης, είναι το μεγάλο κεφάλαιο και οι τράπεζες. Αντ΄ αυτού, οι κυβερνήσεις, παίρνουν όλο και πιο πολλά μέτρα για την στήριξη των τραπεζών, χαρακτηριστικό παράδειγμα τα 28 δις που διέθεσε η προηγούμενη κυβέρνηση πριν από ένα χρόνο, και οι όλο και πιο ευνοϊκές φορολογικές πολιτικές απέναντι στο κεφάλαιο.

Ταυτόχρονα, τα Μ.Μ.Ε ασκούν αισχρή προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας μας συνέχεια πόσο ικανοποιημένοι είναι οι Ευρωπαίοι από τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, και πόσο «αναγκαία αλλά άδικα» τα χαρακτηρίζουν οι Έλληνες. Αυτές τις δύσκολες στιγμές, επιστρατεύονται οι βαριές έννοιες της φιλοπατρίας, του έθνους, και γενικότερα καλλιεργείται ένα κλίμα συνέναισης για το ξεπέρασμα της κρίσης. Το πρόβλημα όμως δεν το δημιούργησε κανένας πολίτης, Έλληνας η μη, και εκ των προτέρων ξέρουμε ότι τα αντιλαϊκά μέτρα, ακόμη και όταν εφαρμοστούν σε όλη τους την έκταση, δεν πρόκειται κανένα πρόβλημα να λύσουν.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

· Να ανακληθούν άμεσα τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα

· Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, ώστε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι

· Τα λεφτά να βρεθούν από φορολόγηση τραπεζών – κεφαλαίου – εκκλησίας

Η ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ




συντονιστικό της κατάληψης

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΜΜ- ΠΕΠΜΤΗ 11/3/10

ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Η κατάληψη ειναι ένα μέσον αγώνα ενάντια στα οποιαδήποτε προβλήματα και παράλληλα ένα μέσον προβολής των υπαρχόντων προβλημάτων στην κοινωνία. Το μέσον αυτό είναι ιδιαίτερα κοινό και διαδεδομένο στην φοιτητική κοινότητα (πραγματι σε κάποιες σχολές είναι δεδομένες καποιες ημέρες κατάληψης κάθε χρόνο π.χ. 17 Νοέμβρη, 6 Δεκέμβρη), όχι όμως και στην σχολή μας, όπου η λεξη «κατάληψη» προκαλεί φόβο. Αυτό είναι λάθος δικό μας.

Σε μία κατάληψη οι συμμετέχοντες γνωρίζουν στην πράξη έναν τρόπο να αγωνίζονται, ο οποίος δεν είναι ούτε ακραίος ούτε βίαιος.Οι φοιτητές θα έχουν την δυνατότητα να οικειοποιηθούν τον χώρο στον οποίο δρούν καθημερινά και να βιώσουν το πανεπιστημιακό Άσυλο στην πράξη.

Γι’ αυτό, και για τους παρακάτω λόγους, καλούμε σε κατάληψη της σχολης μας την Πέμπτη 11 Μαρτίου για 24 ώρες.

ΑΠΕΡΓΙΑ

Σε καιρούς βαθιάς οικονομικής κρίσης και κοινωνικής επίθεσης των κρατούντων σε όλα σχεδόν τα κοινωνικά στρώματα κάποια κομμάτια της κοινωνίας επιλέγουν να εθελοτυφλούν. Η εμπειρία μας μας λέει οτι οι περισσότεροι εργαζόμενοι της σχολής μας περιφρονούν τα μαζικά μέσα πάλης (π.χ. απεργία, κατάληψη) δρώντας αντίθετα προς τα κινήματα, ακόμα και την στιγμή που και οι ίδιοι θίγονται άμεσα απο τα νέα μέτρα. Την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010 έχει καλεστεί γενική απεργία απο όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς. Η κατάληψη της σχολής για την ημέρα αυτή ελπίζουμε να λειτουργήσει ώς συνειδησιακή έκρηξη προς όλους τους εργαζομένους του τμήματος (οι οποίοι δεν θα έχουν πρόσβαση στην δουλειά τους, αλλά θα είναι απολύτως ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στην κατάληψη), με στόχο να αντιληφθούν την κατάσταση της κοινωνίας και την ανάγκη για αγώνα ενάντια στην κρατική και κεφαλαιοκρατική εργοδοσία.

Από την κοινωνική αναταραχή...

...μέχρι την κατάργηση των τάξεων.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΒΟLOGNA-(ΜΑSTER)

(κείμενο της πανευρωπαικής πρωτοβουλίας ενάντια στην σύνοδο της Βologna)

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η BOLOGNA ΙΣΤΟΡΙΑ!
Γιορτάζοντας της Μπολόνια;
Δεν νομίζω!

Διεθνής πρόσκληση για συμμετοχή:

Στις 11 και 12 Μαρτίου του 2010 οι υπουργοί παιδείας των 46 ευρωπαϊκών χωρών θα γιορτάσουν στη Βιέννη και την Βουδαπέστη τα 10 χρόνια απο την υπογραφή της συνθήκης της Μπολόνια.

Λαμβάνοντας υπόψην την τρέχουσα κατάσταση και τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες σε πολλά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια αυτή γιορτή είναι μια κοροϊδία για όλους μας.

Η διαδικασία της Μπολόνια έχει σαφώς αποτύχει στο να επιτευχθεί ο στόχος που συμφωνήθηκε, δηλαδή η αύξηση της κινητικότητας των φοιτητών ανάμεσα στις χώρες που υπέγραψαν.
Η πίεση του να πρέπει να τελειώσει κάποιος τις σπουδές του στην "κανονική χρονική διάρκεια" στην πραγματικότητα περιπλέκει τη δυνατότητα για διαμονή σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Επιπλέον, η ακαμψία των νέων προγραμμάτων σπουδών (όλα μέσα στο πλαίσιο της αυτονομίας των ιδρυμάτων ) εμποδίζει την επιθυμητή κινητικότητα μεταξύ των πανεπιστημίων.
Η νέα δομή των τριών κύκλων (
Bachelor-Master-Phd) έχει οδηγήσει όχι μόνο σε πιο επίσημους περιορισμούς κατά τη διάρκεια των σπουδών (υποχρεωτικές παρακολουθήσεις κ.λ.π), αλλά και σε μεγαλύτερους κοινωνικούς διαχωρισμούς και υποβάθμιση της ατομικότητας εν γένει: τα προγράμματα Bachelor έχουν σχεδιαστεί για την ταχεία εκπαίδευση και την δημιουργία επισφαλούς εργατικού δυναμικού, όπου η αυτοπροσδιοριζόμενη (από την συνθήκη) κριτική μάθηση και η ανάπτυξη της ατομικότητας δεν είναι δυνατές, παρεμποδίζοντας την πρόσβαση στα ανώτατα προγράμματα σπουδών (Master και PhD).

Η πολύ διαφημισμένη αυτονομία των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πραγματικότητα εξυπηρετεί μια πολιτική διαφοροποίησης μεταξύ των ¨κοινών¨ πανεπιστημίων και των πανεπιστημίων ¨ελίτ¨ και κατά συνέπεια μια αλλοτρίωση της εκπαίδευσης για την πλειοψηφία των ανθρώπων: Το δικαίωμα στη δωρεάν παιδεία δίνει τη θέση του στις αρχές της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας διαφοροποιώντας σε υψηλό και χαμηλό επίπεδο (Bachelor-Master) την εκπαίδευση και τους εργαζομένους. Σε συνδυασμό με την χρόνια υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων αυτά αναγκάζονται να ανοιχτούν στην ιδιωτική χρηματοδότηση και, κατά συνέπεια, στην άμεση επιρροή των ιδιωτικών εταιριών, τόσο στην διδασκαλία όσο και στην έρευνα.
Το γεγονός ότι η όλη διαδικασία της
Bologna βασίζεται στην αντίληψη της εκπαίδευσης, ως μέσον παραγωγής εργατικού δυναμικού καθοριζόμενου από την αγορά αντικατοπτρίζεται στους προσυμφωνημένους στόχους της. Οι κοινωνικοί διαχωρισμοί, η εισαγωγή (και αύξηση) των διδάκτρων, ο τετραετής προγραμματισμός (manager) καθώς επίσης και η απαξίωση των δημοκρατικών διαδικασιών στο πανεπιστημιακό σύστημα είναι εμφανή συμπτώματα.
Ως εκ τούτου ο στόχος μας δεν είναι να μετρήσουμε τον βαθμό επιτυχίας ή αποτυχίας της διαδικασίας της Μπολόνια, αλλά να αμφισβητήσουμει την ίδια την διαδικασία και τα θεμέλια της.
Ο προσανατολισμός της διδασκαλίας, της εργασίας και της έρευνας προς τα συμφέροντα των εταιρειών δεν επηρεάζει μόνο τα πανεπιστήμια, αλλά το σύνολο του τομέα της εκπαίδευσης. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η εκπαίδευση δεν αρχίζει μέσα στο πανεπιστήμιο, είναι σαφές ότι το θέμα αυτό έχει σημασία για τον καθένα από εμάς.
Ενόψει αυτής της καταστροφικής κατάστασης δεν βλέπουμε κανένα λόγο για να γιορταστεί η διαδικασία της Μπολόνια.
Οι πανευρωπαϊκές διαμαρτυρίες των φοιτητών και των καθηγητών των τελευταίων ετών δείχνουν ότι η εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης στρέφεται κατά των συμφερόντων τους. Ως εκ τούτου θεωρούμε ένα κοινό, πανευρωπαϊκό κίνημα ενάντια στην ισχύουσα εκπαιδευτική πολιτική απολύτως αναγκαίο, προκειμένου να διαπιστώσει και να εφαρμόσει εναλλακτικές λύσεις.
Επομένως, οι εορτασμοί θα συνοδεύονται από διαδηλώσεις και αποκλεισμούς, καθώς και από μια αντι-διάσκεψη, όπου οι φοιτητές από όλες τις διαφορετικές χώρες πρόκειται να ανταλλάξουν εμπειρίες, να συζητήσουν σχετικά με την ευρωπαϊκή πολιτική για την εκπαίδευση, για νέες κινήσεις τους, και τους κοινούς στόχους και στρατηγικές τους.

Μαζί θα δείξουμε ότι δεν συμφωνούμε με τον εορτασμό της διαδικασίας, η οποία περιορίζει την εκπαίδευση στην παραγωγή κεφαλαίου!


Αυτή η διαμαρτυρία και η περαιτέρω ανάπτυξή της εξαρτάται από τη συμμετοχή μας!
Ελάτε όλοι να συμβάλλουμε στη δημιουργία της δική μας διαδικασίας για δωρεάν παιδεία!

Καταλαμβάνουμε την σχολή μας στις 11 Μάρτη, ημέρα που κάποιοι θα γιορτάζουν τα 10 χρόνια απο την υπογραφή της διαδικασίας της Bologna, θέλοντας να δημοσιοποιήσουμε την αντίθεσή μας στην εφαρμογή της, στο πλαίσιο του πανευρωπαικού κινήματος ενάντια στην διαδικασία αυτή.

ΑΣΥΛΟ

Το Σάββατο βράδυ 20 Φλεβάρη, επικαλούμενες την υπεράσπιση του ασύλου από υποτιθέμενες µικροφθορές στα παλιά κτήρια των ηλεκτρολόγων, οι πρυτανικές και εισαγγελικές αρχές καλούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μέσα στην Πολυτεχνειούπολη(ΕΜΠ). Οι έκνομες πράξεις που τόσο θίγουν την ακαδημαϊκή ελευθερία είναι δύο πάρτυ παρεών νεολαίων -το ένα στο χώρο των χηµικών μηχανικών και το άλλο στο κτίριο της ΣΕΜΦΕ. Τα κομάντο της ομάδα Δέλτα, με πλήρη υποστήριξη από δύο κλούβες με διμοιρίες των ΜΑΤ εισβάλουν έφιπποι στους διαδρόμους της σχολής. Τραμπουκίζουν, ξυλοφορτώνουν και τελικά προσαγάγουν 30 άτομα, τα οποία αφήνονται ελεύθερα μετά από λίγες ώρες χωρίς κατηγορίες

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου μετά τη απεργιακή κινητοποίηση, ομάδες ατόμων κατέστρεψαν τις μπάρες των εισόδων του Αριστοτελείου και ακολούθησε καταδίωξη τους από τις δυνάμεις καταστολής έως το κτίριο της πρυτανείας. Χαρακτηριστική ήταν η άνεση με την οποία οι μπάτσοι κυκλοφορούσαν στο χώρο του ασύλου για αρκετή ώρα, λίγες μέρες αφότου είχαν εισβάλλει και στην πολυτεχνειούπολη της Αθήνας.

Πριν απο μερικες εβδομάδες η Γ.Σ.Τ. της σχολής μας, διαμέσου του γραμματέα της ,μας απογόρευσε να πραγματοποιήσουμε ενα παρτυ στο φουαγε της σχολης με την δικαιολογία οτι υπαρχει κίνδυνος φθοράς για την περιουσία του πανεπιστημίου. Η αλήθεια ειναι οτι εχουμε πραγματοποιήσει δεκάδες παρτυ, προβολές ταινιών, εκδηλώσεις, ανοιχτές συζητήσεις, όπως και τις καθιερωμενες συναντήσεις της Ομάδας, χωρις να παρουμε, στις περισσοτερες περιπτώσεις άδεια απο τον πρόεδρο του τμηματος. Αληθεια ειναι επισης οτι ο χωρος, τον οποιο θεωρούμε σπιτι μας, οχι μονο δεν εχει υποστει καμια φθορα, αλλα καθε φορα παραδιδεται καθαρότερος απ’οτι πριν, πραγμα που μπορουν να βεβαιώσουν δεκαδες συνάδελφοι που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

Ειναι σίγουρο οτι η αποψη μας για τον ακαδημαΪκο χωρο διαφερει απο αυτη των περισσότερων καθηγητων μας και ορισμενων ρουφιανοδωσίλογων σκουληκιών.Εμεις αναγνωριζουμε ως μονο “ιδιοκτήτη” και διαχειριστή του πανεπιστημιακού χώρου την ακαδημαΪκη κοινοτητα στο συνολο της, αλλα και καθε κομματι της κοινωνίας που εχει αναγκη να εκφραστει.Το άσυλο ελευθερων ιδεων για μας δεν ειναι μια παραγραφος στο νομο, αλλα μια πραγματικοτητα που μας κανει να νιωθουμε ελευθεροι να διαμορφωσουμε το κοσμο γυρω μας.

Περα ομως απο το ηθικο δικαιο, που σιγουρα υπαρχει στην αποψη μας, καλα θα κανουν ορισμενοι να λαβουν υπ ‘οψην και το δικαιο που προκυπτει απο το αρθρο 16 του Συνταγματος, το οποιο στη 2η του παραγραφο αναφερει τα εξης: «Η παιδεια αποτελει βασικη αποστολη του κρατους και εχει σκοπο την ηθικη , πνευματικη,επαγγελματικη και φυσικη αγωγη των ανθρωπων, οπως και τη διαπλαση τους σε ελευθερους και υπευθυνους πολιτες». Οι ιδιοι στοχοι υπαρχουν και στο καταστατικο της ιδρυσης του Συλλογου Φοιτητων μας, το οποιο ειναι μαλιστα ιδιαιτερα ευαισθητο στην ενασχοληση των φοιτητων με τα κοινωνικα ζητηματα.

Δεν υπαρχει λογος να πουμε περισσοτερα, γιατι αυτοι που θελουν να αποστειρωθει ο χωρος στον οποιο θρεφονται τα ονειρα μας δεν εχουν κανενα επιχειρημα. Ο χωρος της σχολης θα συνεχισει να χρησιμοποιειται απο οποιονδηποτε εχει κατι να πει, με οποιονδηποτε τροπο. Και εμεις θα το υπερασπιστουμε με καθε μεσο.

Προτεινουμε η σχολη να ειναι ανοιχτη 24 ωρες την ημερα , 7 μερες την εβδομαδα οπως γινεται στα περισσοτερα πανεπιστημια της χωρας ,με φυλακα που να διασφαλιζει την ασφαλεια του χωρου.

Κάτω τα χέρια απο το Άσυλο- το Άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό!

Εξω οι μπάτσοι απο τα πανεπιστήμια- έξω οι μπάτσοι απο τον πλανήτη.

ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Τρίτη 16 Φλεβάρη 2010, Βύρωνας Αττικής, ώρα 16.01 μεσημβρινή.

Ορδές οπλισμένων παλικαριών της ΕΛ.ΑΣ. συμμετέχουν σε «μυστική επιχείρηση» σύλληψης περιβόητων κακοποιών που φέρονται να ληστεύουν τράπεζες με…βαριοπούλες. Στην διάρκεια της τρομοκρατικής επιχείρησης, ο NicholasToddi, 25χρονος εργάτης από την Αλβανία, δέχεται 9 σφαίρες από όπλο μπάτσου και τραυματίζεται θανάσιμα. Το πτώμα του θα παραμείνει για 3 ώρες στο έδαφος καθώς οι μπάτσοι, αρχικά, θεωρούν ότι εξόντωσαν έναν απ’ τους ληστές…

...Σύμφωνα με τη βαλλιστική έρευνα όλες οι βολίδες προέρχονται από όπλο αστυνομικού. Φέρει 8 τραύματα στο σώμα και 1 στο κεφάλι από εννιάρι πιστόλι! Απο την πρώτη στιγμη ήξεραν οτι σκότωσαν λάθος άνθρωπο και πανηγύριζαν φωνάζοντας "τον έφαγα!".

Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2010, Χανιά, αργά το βράδυ

Ομάδα φασιστών επιτίθεται σε καθηγήτρια, η οποια δίδασκε ελληνικά σε αλλοδαπούς και είχε γενικότερη αντιρατσιστική δράση, και της χαράζει με ξυράφι αγκυλωτούς σταυρούς στο δέρμα.

Αυτά είναι μόνο δύο (μεσα στη ίδια εβδομάδα!) από τα εκατοντάδες περιστατικά επίθεσης και μίσους που βιώνουμε κάθε μέρα. Τον τελευταίο χρόνο οι επιθετικές και βίαιες πρακτικές απο πλευράς κράτους (αστυνομία) και παρακράτους (φασίστες) εχουν αυξηθεί ραγδαία, με στόχο να τρομοκρατηθεί η κοινωνία στο σύνολό της. Ο φασισμός μας χτυπάει την πόρτα και επιμένει να του ανοίξουμε. Θρηνούμε ήδη θύματα αυτού του πολέμου και δεν θα αργήσουμε να θρηνήσουμε κι άλλα, εκτός αν τα ενεργά κομμάτια της κοινωνίας, όπως είναι η φοιτητική κοινότητα, αντιδράσουν άμεσα και έντονα καλώντας ολόκληρη την κοινωνία να αντιταχθεί στην φασιστική βία, απο όπου και άν προέρχεται.

Θέλουμε μέσα απο την κατάληψη να διαδηλώσουμε την εναντίωσή μας προς οποιαδήποτε φασιστική απειλή, κρατική και μη.

Θάνατος στον φασισμό!

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ-ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ο θεσμός των προαπαιτουμένων μαθημάτων βρίσκεται ένα βήμα απο το να γίνει πραγματικότητα. Οι καθηγητές, στην πλειοψηφία τους, θεωρούν αυτό τον θεσμό ικανό και αναγκαίο για να ανεβάσει το επίπεδο των φοιτητών. Με τις υπάρχουσες συνθήκες και παροχές της εκπαίδευσης τα προαπαιτούμενα, έχοντας «απαγορευτικό-υποχρεωτικό» χαρακτήρα, θα έχουν μόνο αρνητικές επιπτώσεις στην φοιτητική κοινότητα, καθώς αποτελούν ένα μέτρο εντατικοποίησης των σπουδών, λειτουργώντας ως τροχοπέδη για την συνολική φοιτητική ζωή. Είμαστε αντίθετοι με την θεσμοθέτηση τους, και ζητάμε διάλογο από μηδενική βάση ολόκληρης της πανεπιστημιακής κοινότητας ισότιμα.

Προτείνουμε την δημιουργία επιτροπής, εκλεγμένης και ανακλητής απο την Γεν. Συνέλευση, για συνδιαλαγή με τους καθηγητές και συνδιαμόρφωση του νέου προγράμματος σπουδών.

Η επιτροπή αυτη θα έχει χρέος να υπερασπιστεί και να αναπαράγει τις αποφάσεις του Συλλόγου Φοιτητών για το συγκεκριμένο ζήτημα και να ενημερώνει τον Σύλλογο σε ανοιχτές διαδικασίες για τις όποιες εξελίξεις.

Επίσης προτείνουμε την διεξαγωγή νέας Γενικής Συνέλευσης όποτε υπάρξουν αυτές οι εξελίξεις, αλλά αυστηρά πριν να έχουμε τετελεσμένα γεγονότα (ψήφιση των προαπαιτουμένων απο Γ.Σ.Τ.), για επίσημη ενημέρωση και προτάσεις για τρόπους δράσης.

Τέλος, καλούμε όλους τους καθηγητές να παραστούν στην εν λόγω Γεν. Συνέλευση για να διατυπώσουν ανοιχτά και ξακάθαρα τα επιχειρήματά τους.

Καλούμε όλη την ακαδημαική κοινότητα να συμμετέχει στις όποιες απεργειακές κινητοποιήσεις γίνουν στην πόλη την 11η Μαρτίου.

Κατά την διαρκεια της κατάληψης θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές συζητήσεις για τα προαναφερθέντα ζητήματα στους χώρους της σχολής.


*i protasi tis katalipsis egine apo foititi pou symmetexei stin omada,oxi apo tin omada. ola ta kommatia tou parapano keimenou psifistikan apo tin synelefsi, eite protathikan apo tin omada eite apo ton foititi.

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΝΑΔΕΥΤΗΡΑΣ


ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΟΙΤΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

ΑΣΕ ΤΗ ΤΖΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΙΑΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΤΡΑ

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ανακοίνωση

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ