ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Συναντήσεις
Κάθε Τρίτη στις 20:00 στην αίθουσα 3!!

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

κειμενο νο2

ΠΕΡΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ

Με αφορμή την χθεσινή προβολή του νέου προγράμματος ενισχυτικών μαθημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ φροντιστηρίου της Κοζάνης μπήκαμε στη διαδικασία να αναρωτηθούμε κάποια πράγματα.

Για ποιο λόγο μία εταιρία φροντιστηριακών υπηρεσιών να κάνει την εμφάνιση της στο εσωτερικό της σχολής κατά τη διάρκεια της εξεταστικής, διαφημίζοντας τις υπηρεσίες της στο φουαγιέ του τμήματος? Η ηθικότητα της διαφήμισης φροντιστηριακών ιδρυμάτων μέσα σε δημόσιο ακαδημαϊκό ίδρυμα είναι τουλάχιστον αμφίβολη.

Προς τι τέτοια απαξίωση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και γιατί δεν προβληματίζεται κανείς με την απροκάλυπτη αυτή απαξίωση? Οι καθηγητές της σχολής μπροστά στο ενδεχόμενο των φροντιστηριακών μαθημάτων επί πληρωμής από απλούς προπτυχιακούς φοιτητές, δεν νοιώθουν την υποχρέωση να υπερασπιστούν την ποιότητα των δικών τους υπηρεσιών?

Οι παραδόσεις στο Πανεπιστήμιο και η μετάδοση γνώσεων μέσα σε αυτό είναι η βασική διαδικασία της Ανώτατης Εκπαίδευσης και δεν αναπληρώνεται από κανέναν «εκλεκτό».

Μήπως διαφημιστικά ρητά όπως «ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ», «SOS ΘΕΜΑΤΑ» θα έπρεπε να μας βάζουν σε σκέψεις? Δεν είναι μικρό το βάρος που πέφτει στους ώμους ενός απλού φοιτητή, όταν αναλαμβάνει να διδάξει μαθήματα μείζονος σημαντικότητας, με μεγάλα ποσοστά αποτυχίας στις εξετάσεις. Από που πηγάζει τέτοια σιγουριά…

Δεν θέλουμε να φανταστούμε τη στιγμή όπου η παρακολούθηση φροντιστηριακών μαθημάτων από τους φοιτητές θα είναι διαβατήριο για την «σίγουρη επιτυχία» τους στην εξεταστική και οι υπόλοιποι -που δεν συμμετέχουν σε αυτόν τον κύκλο της παραεκπαίδευσης, είτε λόγω πεποιθήσεων, είτε λόγω οικονομικής στενότητας- θα βρίσκονται μετέωροι στο νεφελώδες τοπίο της πανεπιστημιακής (αν)αξιοκρατίας.

Αν το πρόβλημα που υπάρχει με κάποια μαθήματα (ή κάποιους καθηγητές) είναι τόσο έντονο και οφθαλμοφανές, ώστε -φαινομενικά- υπάρχει η ανάγκη βοήθειας και καθοδήγησης για να επιτύχει ο φοιτητής στις εξετάσεις, γιατί δεν ασχολείται κάποιος με αυτό??

Και όταν λέμε κάποιος δεν εννοούμε τον οποιονδήποτε, αλλά τον αρμόδιο για τέτοια θέματα, την αρχή του Πανεπιστημίου.

Φυσικά, ποιος από μας δεν θέλει να επιτυγχάνει στις εξετάσεις του και να περνάει μαθήματα.. Αλλά ας προβληματιζόμαστε έντονα με τέτοιου είδους ενέργειες. Το ξεπούλημα της Ανώτατης δωρεάν Εκπαίδευσης δεν γίνεται με θορυβώδεις αντιεκπαιδευτικές βόμβες αλλά με αθόρυβα και «προοδευτικά» βηματάκια.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΜΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ


Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

"ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΦΑΝΑΡΙ ΣΤΡΙΨΤΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ..."


ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΕΙΑΣ

ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΝΔ

Ο Θ.ΒΡΑΚΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΗ ΝΔ




Με την συμμετοχή του απόστρατου Σμηνάρχου Θωμά Βρακά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ (δημοσίευμα Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ, 19/09/2009) επιχειρείται η απεύθυνση ενός επικίνδυνου μηνύματος με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός συνόρων.



Καταρχήν, να θυμίσουμε ποιος είναι ο εν λόγω ακροδεξιός και πολεμοκάπηλος υποψήφιος. Ο σμήναρχος Αθανάσιος Βρακάς τον Αύγουστο του 1994 (κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου) λίγο έλλειψε να προκαλέσει ελληνοαλβανικό πόλεμο, όταν εισέβαλε με πυροσβεστικό αεροσκάφος στη γειτονική χώρα και ψέκασε με χιλιάδες προκηρύξεις ακραία επιθετικού εθνικιστικού χαρακτήρα.



Το περιστατικό αυτό που εντάσσονταν σε ένα κλίμα σκοταδισμού, εθνοκαπηλείας και πολεμικού παροξυσμού που καλλιεργούσαν ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι που θέτουν ζήτημα διεκδίκησης της Νοτίου Αλβανίας (Βόρεια Ήπειρος), η τοπική εκκλησία, με την πλήρη κάλυψη της ΕΥΠ, ακολούθησε τη δολοφονική επίθεση που συντελέστηκε λίγους μήνες πριν σε αλβανικό στρατόπεδο από Έλληνες παραστρατιωτικούς, που εκτέλεσαν δύο ανυποψίαστους Αλβανούς στρατιωτικούς και έκλεψαν οπλισμό.
Την ευθύνη της εγκληματικής αυτής ενέργειας, που απείλησε να εμπλέξει τους δύο λαούς σε επικίνδυνες πολεμικές περιπέτειες, φέρει η ακροδεξιά οργάνωση ΜΑΒΗ (Μέτωπο Απελευθέρωσης της Βορείου Ηπείρου). Αργότερα, επί πασοκικής κυβερνήσεως Σημίτη και συγκεκριμένα το 1997, μέλη της ΜΑΒΗ είχαν συλληφθεί, αλλά η εκδίκαση της υπόθεσης είχε οδηγήσει ουσιαστικά στην απαλλαγή τους από το δικαστήριο.
Η ενέργεια του Θ.Βρακά θεωρήθηκε παράτολμη από μερίδα του Τύπου, αλλά γνώρισε την καταδίκη από την πλειοψηφία του λαού μας. Εξάλλου, γνώστες των μυστικών διαδρομών μεταξύ σωμάτων ασφαλείας-Ενόπλων Δυνάμεων-ΕΥΠ-ακροδεξιάς και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, συνέδεαν την εγκληματική ενέργεια στο αλβανικό φυλάκιο της Επισκοπής με την εισβολή του Θ.Βρακά.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις γρήγορα γρήγορα κουκούλωσαν την υπόθεση, χρέωσαν το Θ.Βρακά με μια ποινή αναστολής και αντί να τον αποστρατεύσουν κακή κακώς, τιμωρώντας τον παραδειγματικά, στέλνοντας έτσι και ένα μήνυμα πραγματικής καταδίκης από το ελληνικό κράτος των επικίνδυνων δολοφονικών ενεργειών της ακροδεξιάς, αντίθετα τον αποστράτευσαν από την Πολεμική Αεροπορία με πρόφαση ψυχολογικούς λόγους.
Η δολοφονική ΜΑΒΗ επέστρεψε. Πρόσφατα μέλη της επιτέθηκαν σε ομιλητές επιστημονικού συνεδρίου με θέμα το ζήτημα των Τσάμηδων στην Πάντειο με στόχο τη δυσφήμιση των συνέδρων, τη διάλυση του Συνεδρίου και την πρόκληση επεισοδίων.
Όμως, ο Θ.Βρακάς, φαίνεται ότι «ξεπέρασε» τα ψυχολογικά του προβλήματα και επιστρέφει στην πολιτική και μάλιστα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στη Β’ Αθήνας!!!



Πηγη: Indymedia.athens

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

"The Girl Who Silenced The World For 5 Minutes"




Τι άραγε κάνουμε όλοι τριγύρω!! Είναι τόσο απλή η λογική της δεν ζητάει κάτι τρομερό και όμως όλα έχουν γίνει...(χμμμ) ήταν! Στοπ !

Βασικά δεν ξέρω καθόλου τι γίνεται τριγύρω όμως όλα είναι απίστευτα περίπλοκα!!
Δεν χρειάζεται να μιζεριάζουμε και να τρελαινόμαστε όλα είναι πραγματικά πολύ απλά και ίσα!!
Ας ξυπνήσουμε λίγο ας γίνουμε πιο απλοί και ας μεταδώσουμε και ας μοιραστούμε ότι μπορούμε!!
Αυτά

καληνύχτα

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

πηγαινε παιδι μου στη μονη, να σου μαθουν γραμματα...




www.ecclesia.gr/greeknews/default.asp



το δ.σ. του NEW YORK COLLEGE παραχωρει στην αρχιεπισκοπη αθηνων υποτροφια για το προγραμμα σπουδων διοικηση επιχειρησεων ή διοικηση τουριστικων επιχειρησεων.επισης θα διδεται εκπτωση της ταξεως του 10% σε καθε μαθητη προερχομενο εκ της αρχιεπισκοπης αθηνων. qualifications : συστατικη επιστολη του εφημεριου της μονης σας, απολυτηριο λυκειου,την σχετικη αιτηση






απλα πραγματα.


ας παρουμε ολοι τις μονες λοιπον, μπας και μορφωθουμε, να γινουμε επιχειρηματιες ...

ΚΙ ΑΛΛΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!


Με μια νέα τύπου αύρα που αγόρασε από εταιρία του Ισραήλ, η ΕΛ.ΑΣ. σχεδιάζει να ρίχνει περίπου 100 κιλά χρώμα τούρτας κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων και επεισοδίων, για να «μαρκάρει» διαδηλωτές. Μάλιστα, η αστυνομία έχει ξεκινήσει ήδη τις δοκιμές του συστήματος στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας αλλά και σε περιοχές της Αθήνας, όπου τον ρόλο των διαδηλωτών είχαν αστυνομικοί.Το υπουργείο Εσωτερικών και η ΕΛ.ΑΣ. θεώρησαν αναγκαία την αγορά του οχήματος αντιμετώπισης διαδηλώσεων, μετά τα επεισόδια του προηγούμενου Δεκεμβρίου. Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της αστυνομίας, θα αποτελεί τον νέο μηχανισμό καταστολής των επεισοδίων αλλά και περιορισμού των καταστροφών που μπορεί να προξενούνται στο κέντρο της Αθήνας. Η νέου τύπου αύρα είναι κάτι μεταξύ πυροσβεστικού οχήματος και τανκ και κινείται πάντα με τη συνοδεία διμοιριών. Κόστισε περίπου 350.000 ευρώ, είναι μήκους 10 μέτρων και θα έχει πλήρωμα τριών ατόμων που θα οδηγούν το όχημα και θα αναλαμβάνουν την ηλεκτρονική ρύθμιση των «βολών», καθώς το νερό θα εκτοξεύεται μέσω ειδικού λογισμικού που διαθέτει το όχημα. Το λογισμικό θα προσμετρά την απόσταση του οχήματος από τους διαδηλωτές και τη σφοδρότητα των συγκρούσεων καθώς κύριο μέλημα, όπως λένε οι αστυνομικοί, είναι «να υπάρχει απώθηση αλλά όχι τραυματισμός διαδηλωτών λόγω της πίεσης του νερού...». Ακόμα, θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 5,5 τόνων νερού και θα μπορεί να ανατροφοδοτείται από τους πυροσβεστικούς κρουνούς της πρωτεύουσας. Οι εκπαιδεύσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, για να μην υπάρξουν τραυματισμοί και λανθασμένοι ελιγμοί, και δέκα είναι οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τον χειρισμό των σχετικών συστημάτων. Όμως, το όχημα της ισραηλινής εταιρίας διαθέτει και μερικές επιπλέον λειτουργίες που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί η ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, έχει μια δεξαμενή μεταφοράς 100 κιλών αφρού αλλά και 100 κιλών χρωστικής ουσίας για να «σημαδεύει» και να χρωματίζει τους διαδηλωτές ή έστω όποιον βρίσκεται στον χώρο βολής του εκτοξευτήρα χρώματος. Πρόκειται για «μια ακίνδυνη ουσία που χρησιμοποιείται από τους... ζαχαροπλάστες για να δίνει χρώμα στα γλυκά και στις τούρτες», σύμφωνα με την αστυνομία, αλλά κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά ποια είναι η χημική διαφορά ή και η επικινδυνότητα ανάμεσα στο χρώμα τούρτας και στην ουσία που θα χρησιμοποιεί η νέα αύρα. Σημειώνεται ότι την τελευταία διετία η ΕΛ.ΑΣ. μελετούσε τη χρήση όπλων που θα έριχναν σφαιρίδια χρώματος- όπως το παιχνίδι paintball- για να μαρκάρουν διαδηλωτές, αλλά για τη χρήση τους είχαν διατυπωθεί ενστάσεις από αξιωματικούς και διάφορους φορείς.
Πηγή: Βήμα

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Σ\/Ν4ΝΤΗΣΗ


Την Τρίτη 22 του Σεπτέμβρη και ώρα εβδόμη απογευματινννή θα έχει συνάντηση για το ραδιάκι... όποιος γουστάρει ας περάσει καμνιά βολτίτσα.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ??? ΟΕΟ??

Λεμε για συναντηση παρασκευη στις 7:00 μετα απο τεχνολογιες υλικων.
Αν καποιος εχει προβλημα με την ωρα μπορει να κανει σχολιο να το συζητησουμε.

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Στα «άκρα» βρίσκεται η κατάσταση στην Γερμανία

Στα «άκρα» βρίσκεται η κατάσταση στην Γερμανία καθώς χθες το βράδυ στο Αμβούργο εκατοντάδες άτομα ξεχύθηκαν στους δρόμους ύστερα από ένα υπαίθριο φεστιβάλ αριστερών οργανώσεων και προκάλεσαν διάφορες καταστροφές.

Είχε προηγηθεί (το προηγούμενο βράδυ) η συγκέντρωση των υποστηρικτών του ακροδεξιού Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NPD), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φεστιβάλ των αριστερών. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ξέσπασαν επεισόδια όταν οι υποστηρικτές του NPD, πέταξαν πέτρες,μπουκάλια και άναψαν φωτιές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 12 αστυνομικοί και αρκετοί διαδηλωτές

Ένας αστυνομικός έβαλε προειδοποιητικά στον αέρα καθώς περί τα 30 άτομα με σιδερόβεργες και ξυλοδοκούς επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία τουλάχιστον 60 άτομα τραυματίστηκαν και περίπου 130 συνελήφθησαν κατά την διάρκεια των συγκεντρώσεων στο Αμβούργο το Σαββατοκύριακο.

Επεισόδια σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας.

Στο Ανόβερο περί τα 3.000 άτομα πραγματοποίησαν χθες πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συγκέντρωση του NPD.

Να σημειωθεί ότι ανώτεροι πολιτικοί έχουν ζητήσει την απαγόρευση του NPD καθώς το 2003 είχε αποκαλυφθεί ότι ένας μεγάλος αριθμός μελών από τα ενδότερα του κόμματος ήταν στην πραγματικότητα μυστικοί κυβερνητικοί πράκτορες ή πληροφοριοδότες.


απο tvxs

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ ΔΕΛΤΑ...

Η κολεγιά με τα «κολέγια»

http://www.iospress.gr/ios2009/ios20090913.htm

Από τον ιό της Ε
Pistol shots ring out in the barroom night
enter Patty Valentine from the upper hall
She sees the bartender in a pool of blood
Cries out "My God they killed them all!"
Here comes the story of the Hurricane,
The man the authorities came to blame
for something that he never done
Put in a prison cell but one time
he could have been the champion of the world

Three bodied lying there does Patty see
and another man named Bello moving mysteriously
"I didn't do it" he says, and he throws up his hands
"I was only robbin the register, I hope you understand
I saw them leavin," he says and he stops
One of us had better call the cops
and so Patty calls the cops
and they arrive on the scene with their red lights flashin
in the hot New Jersey night

Meanwhile somewhere in another part of town
Rubin Carter and a couple of friends are driving around
number one contender for the middleweight crown
had no idea what kind of shit was about to go down
when a cop pulled him over on the side of the road
just like the time before and the time before that
in Paterson that just the ways things go
If you black you might as well not show up on the streets
Less you wanna draw the heat

Alfred Bello had a partner and he had a rap for the cops
Him and Arthur Dexter Bradley were just out prowlin around
He said "I saw two men runnin out, they looked like middleweights
They jumped into a white car with out of state plates"
And Miss Patty Valentine just nodded her head
Cop said "Wait a minute boys, this one's not dead"
so they took him to the infirmary
and although this man could hardly see
they told him that he could identify the guilty men

Four in the morning and they haul Rubin in
Take him to the hospital and bring him upstairs
the wounded man looks up though his one dying eye
says "why'd you bring him here for? he ain't the guy!"
Yes, here the story of the Hurricane
The man the authorities came to blame
for something that he never done
put in a prison cell but one time he could've been
the champion of the world

Four months later the ghetto's in flame
Rubin's in South America fightin for his name
while Arthur Dexter Bradley's still in the robbery game
and the cops are puttin the screw to him looking for somebody to blame
"Remember that murder that happened in a bar?"
"Remember you said you saw the getaway car?"
"You think you'd like to play ball with the law?"
"Think it might have been that fighter that you saw running that night?"
"Don't forget that you are white"

Arthur Dexter Bradley said "I'm really not sure"
Cops said "A poor boy like you could really use a break
We got you for the motel job and were talking to your friend Bello
Now you don't want to ave to go back to jail, be a nice fellow
You'll be doin' society a favor
That son of a bitch is brave and getting braver
We want to put his ass in the stir
We want to pin this trip murder on him
He ain't no Gentleman Jim"

Rubin could take a man out with just one punch
he never did like to talk about it all that much
It's my work he'd say, I do it for pay
and when it's over I'd just as soon go on my way
up to some paradise
where the trout streams flow and the air is nice
and ride a horse along a trail
but then they took him to the jail house
where they try to make a man into a mouse

All of Rubin's cards were marked in advance
The trial was a pig-circus, he never had a chance
the judge made Rubin's witnesses drunkards from the slums
to the white folks who watched he was a revolutionary bum
but to the black folks he was a crazy nigger
no one doubted that he pulled the trigger
and though they could not produce the gun
the D.A. said he was the one who did the deed
And the all-white jury agreed

Rubin Carter was falsely tried
the crime was murder "one", guess who testified?
Bello and Bradley and the both badly lied
and the newspapers all went along for the ride
how can the life of such a man
be in the palm of some fool's hand?
to see him obviously framed
couldn't help but be ashamed to live in a land
where justice is a game

Now all the criminal in their coats and their ties
are free to drink martinis and watch the sun rise
while Rubin sits like Buddha in a ten foot cell
and innocent man in a living hell
that's the story of the Hurricane
but it won't be over till they clear his name
and give him back the time he's done
put in a prison cell but one time he could've been
the champion of the world 


Bob Dylan - Hurricane

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο υπό κατασκευή Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης, έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 7/9/09.
Ο 52 χρονών οικοδόμος, Κύρου Ιωάννης, κατέπεσε από καλουπωμένη πλάκα, από ύψος 3 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης και στη συνέχεια σε νοσοκομείο της Θεσ/νίκης.


Τέτοιου είδους «ατυχήματα» δεν συμβαίνουν σπάνια, και δει στην τοπική κοινωνία της Κοζάνης όπου η παρουσία της Δ.Ε.Η. αυξάνει σημαντικά το ποσοστό τέτοιων συμβάντων. Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε τους νεκρούς εργάτες του καλοκαιριού...

Το τίμημα του υπερκέρδους των αφεντικών το πληρώνουν ως συνήθως οι εργάτες με σοβαρούς τραυματισμούς και κάποιες φορές ακόμα και με τη ζωή τους. Δεν είναι μόνο η έλλειψη των απαραιτήτων μέτρων ασφαλείας, η μαύρη-ανασφάλιστη εργασία και η εντατικοποίηση αυτής, αλλά ολόκληρο το καπιταλιστικό σύστημα μέσα στο οποίο εργολάβοι, αφεντικά, και οι προστάτες τους ληστεύουν και δολοφονούν τις κοινωνίες με την πλήρη νομοθετική συγκάλυψη του κράτους.

Πραγματικότητα αποτελεί και η ανύπαρκτη στάση των υποτιθέμενων “προστατών” του εργατικού δυναμικού. Οι καλοπληρωμένοι γιαλαντζί-συνδικαλιστές αναλώνουν την δυνατότητα της παρέμβασης που τους έχει δοθεί στο να κάνουν χλιαρές δηλώσεις πάνω στο ζεστό ακόμη αίμα των εργατών, για την απόδοση ευθυνών, και να προσπαθούν να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία τους που ο κρατικός μηχανισμός σιγοντάρει υλικά και ηθικά.

Με πηγή την αντεργατική και απάνθρωπη πολιτική του κράτους και αρωγούς της τους εργολάβους και συναδέλφους μας μηχανικούς, συνάνθρωποί μας διακινδυνεύουν τις ζωές τους για την οικοδόμηση μιας σαθρής κοινωνίας.
Ως μελλοντικοί μηχανικοί, εμπλεκόμενοι στο σύστημα αυτό οφείλουμε να μην γίνουμε συνένοχοι σε τέτοιου είδους εγκλήματα και να καταδικάζουμε τέτοια περιστατικά.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΜΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. Ο ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

αναπαραγωγη απο το πρεζα τιβι

Σιωπηρή απόπειρα να προωθηθεί στο βουλευτικό αξίωμα ο πρώην υπαρχηγός της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής», κάτω από την ομπρέλα του ΛΑΟΣ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία.
Οπως αναφέρει, στις 5-9-2009, ο Δ. Ζαφειρόπουλος, υπαρχηγός για πολλά χρόνια της «Χρυσής Αυγής», γνωστοποίησε μέσω του «Ελεύθερου Κόσμου», του οποίου είναι εκδότης, τη συμφωνία του με τον Γ. Καρατζαφέρη για συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ, στον νομό Αχαΐας. Η είδηση, που δημοσιεύεται πανηγυρικά σε ιστοσελίδα τοπικής οργάνωσης της ΝΕ.ΟΣ. (νεολαίας του ΛΑΟΣ), συνοδεύεται από φωτογραφία με θερμή χειραψία Ζαφειρόπουλου-Καρατζαφέρη και έως σήμερα δεν έχει διαψευσθεί.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται με νόημα ότι και στο παρελθόν ο κ. Καρατζαφέρης επιχείρησε να τοποθετήσει σε δημόσια αξιώματα πρόσωπα που προέρχονται από το χώρο της «Χρυσής Αυγής».
«Αυτή η απόπειρα πρέπει να ματαιωθεί. Αποτελεί τη μέγιστη πρόκληση ώς τώρα για τη δημοκρατία και τη μεγαλύτερη προσβολή στα αντιφασιστικά αισθήματα του λαού και στον αντιναζιστικό του αγώνα. Καλούμε όλα τα δημοκρατικά κόμματα και όλους τους δημοκρατικούς ανθρώπους να μην επιτρέψουν αυτό το αίσχος», τονίζει η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία.

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,ΠΡΩΗΝ ΚΥΠΑΤΖΗΔΕΣ-ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΠ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ...ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ....

ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ...ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΕΥΠ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΣ...ΚΑΙ Ο ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ,ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
10-9-2009

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Ύπουλες τακτικές στους προεκλογικούς αγώνες

Εν όψει εκλογών, τα στρατηγεία των κομμάτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό επιστρατεύουν όλα τα μέσα που διαθέτουν για να επηρεάσουν την προσέλευση στις κάλπες. Στις επικείμενες εκλογές στη Γερμανία, βασικό όπλο της Άγγελας Μέρκελ είναι η... ανία, σύμφωνα με αρθρογράφο του περιοδικού Spiegel.

Η προεκλογική εκστρατεία της Γερμανίδας καγκελάριου χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα πληκτική από τον αρθρογράφο του Spiegel. Ο ίδιος θεωρεί ότι η τακτική αυτή ίσως είναι τέχνασμα για να αποτρέψει τους ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης από το να προσέλθουν στις κάλπες.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας, SPD, διαμαρτύρεται ότι η καγκελάριος Μέρκελ αρνείται να βγει στο προσκήνιο για την προεκλογική μάχη. Ακόμα και οι συντηρητικοί του κόμματός της επιθυμούν η επικεφαλής τους να δώσει σκληρότερη μάχη σε αυτή την τελευταία φάση της προεκλογικής περιόδου.

Η κατηγορία ωστόσο δεν ευσταθεί. Η Άγγελα Μέρκελ δεν αποφεύγει την προεκλογική καμπάνια, απλώς την κάνει να μοιάζει μη ελκυστική. Αυτό αποτελεί σημαντική διαφορά. Η καγκελάριος παραμένει ήρεμη, παραμερίζοντας τα έντονα συναισθήματα, το πάθος και την ενέργεια που κάποιος πιθανόν να αναμένει τις τελευταίες εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Το γεγονός ότι ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών, Στάινμαγιερ, άθελά του την βοηθά ή τουλάχιστον μοιάζει ανίκανος να βρει την κατάλληλη στρατηγική για να την πολεμήσει, αποτελεί θείο δώρο για τη Μέρκελ.

Η θεωρία περί μετατροπής της προεκλογικής εκστρατείας σε βαρετή διαδικασία, απορρέει από τη σκέψη ότι μπορεί να αποδώσει οφέλη για τους πολιτικούς, αφού όσο λιγότεροι άνθρωποι ψηφίσουν τόσο το καλύτερο γι’ αυτούς. Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι μικρό, τα κόμματα μπορούν να επιχειρήσουν να τους προσελκύσουν αλλά δεν είναι ζωτικό θέμα.

Η φόρμουλα είναι απλή: η πλάστιγγα θα γείρει υπέρ του κόμματος που θα επιτύχει να κινητοποιήσει τους υποστηρικτές του να προσέλθουν στις κάλπες. Η ικανότητα ενός πολιτικού να κινητοποιήσει τους οπαδούς του καθορίζει το αποτέλεσμα των εκλογών, και όχι η ικανότητα του να φλερτάρει τους υποστηρικτές του αντίπαλου κόμματος.

Το κόλπο πιάνει και αντίστροφα: Αν καταφέρεις να κρατήσεις περισσότερους από τους ψηφοφόρους του αντιπάλου στο σπίτι τους, αντί για δικούς σου, παίρνεις το προβάδισμα. Αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ως επιτυχία μέσω της στέρησης κινήτρου από τους ψηφοφόρους. Δεν είναι ιδιαίτερα γοητευτική διαδικασία, αλλά, αν πιάσει μπορεί να εξασφαλίσει την εκλογική νίκη.

Η στρατηγική στηρίζεται στο ότι ο θητεύων κερδίζει περισσότερο από τον αντίπαλο του από την αποχή των ψηφοφόρων, γιατί σε εποχές πολιτικής αποχαύνωσης η επιθυμία του λαού για διαφορετικό ηγέτη, σε αυτή την περίπτωση τον Στάινμαγιερ, δεν εκφέρεται τόσο.

Ο Αμερικανός ρεπόρτερ Joe Klein, έγραψε το έξυπνο βιβλίο «Politics Lost» για τις προεκλογικές εκστρατείες των προέδρων των ΗΠΑ, στο οποίο περιγράφει πώς οι σύμβουλοι των πολιτικών και οι δημοσκόποι στέρησαν κάθε αυθορμητισμό από την πολιτική. Ο Klein αναφέρεται στην καμπάνια του Γερουσιαστή Alan Cranston το 1986, η οποία ήταν τόσο σκόπιμα μοχθηρή και αδίστακτη που πολλοί ψηφοφόροι έστρεψαν τις πλάτες τους στις εκλογές από την αηδία. Η αποχή προκάλεσε μεγαλύτερη ζημιά στον αντίπαλό του απ’ ό,τι στον ίδιο. Στο βιβλίο, ο Klein λέει ότι ένας από τους συμβούλους του Cranston «διεστραμμένα κατάλαβε ότι μπορούσε να κάνει τον προεκλογικό αγώνα τόσο απεχθή, που οι ψηφοφόροι θα αποτρεπόταν από το να προσέλθουν στις κάλπες». Και ο Cranston πράγματι κέρδισε: η σκόπιμα βρώμικη καμπάνια του απώθησε από τις κάλπες ψηφοφόρους οι οποίοι, αν προσέρχονταν, θα τον καταψήφιζαν.

Οι πολίτες της Γερμανίας βιώνουν αυτή την εποχή τη γερμανική εκδοχή αυτής της πρακτικής. Η καγκελάριος δεν αποτρέπει τους ψηφοφόρους με σοκαριστικές τακτικές, απλώς τους κάνει να βαριούνται τόσο που είναι πιθανόν ότι δεν θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Αυτό μπορεί να έχει βαρύ τίμημα. Μέχρι τώρα, η εξαιρετικά θερμή, υπερβολικά φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα σε ένα δημοκρατικό σύστημα θεωρούνταν κάτι το επικίνδυνο, όπως συνέβη στην Δημοκρατία της Βαϊμάρης όπου τα πολιτικά πάθη ξέφυγαν από τον έλεγχο. Το εκούσιο «πάγωμα» όμως της ατμόσφαιρας μπορεί να αποβεί εξίσου τραυματικό για τη Δημοκρατία, όπως αρχίζει να γίνεται αντιληπτό.

Η δημόσια υποστήριξη στη Δημοκρατία είναι ένα ευαίσθητο αγαθό. Αν πείσεις τους ανθρώπους ότι μπορούν να παρακολουθήσουν τις εκλογές από την τηλεόραση χωρίς να χρειαστεί να λάβουν μέρος σε αυτές, θα είναι δύσκολο να τους ξανακερδίσει κανείς. Ο λαός της Γερμανίας έμοιαζε να εκπροσωπείται επαρκώς στο Κοινοβούλιο, αλλά αυτό δεν είναι παρά μια παραίσθηση, γιατί εκείνοι που ποτέ δεν ψήφισαν δεν περιλαμβάνονται στο σύνολο. Ο πραγματικός αριθμός των Γερμανών που νιώθουν ότι εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο της χώρας συρρικνώνεται με το χρόνο – και αυτό είναι το πραγματικό αμάρτημα της καγκελάριου.

Πηγή: Spiegel/ Jan Fleischhauer

ΜΠΑ-ΓΟΥ-ΔΟ

Θεσσαλονίκη. Σάββατο 5/9/2009

Η πόλη ζει σε ρυθμούς διαδηλώσεων και πορειών… Και αστυνομοκρατίας…

Ασυνήθιστα πολυπληθείς ομάδες μοτοσικλετιστών της αστυνομίας («ΖΗΤΑ» και «ΔΕΛΤΑ») περιφέρονται στο κέντρο της πόλης. Τρομοκρατούν και προσάγουν 30 άτομα. Μια απ’ αυτές τις συμμορίες παρατάσσεται στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Βασ. Ηρακλείου όπου βρίσκεται ο Κοινωνικός Χώρος για την Ελευθερία, «Μικρόπολις». Εκεί προκαλούν και στη συνέχεια επιτίθενται στον κόσμο που μπαινοβγαίνει μέσα στο κτίριο.

Μηχανές μεγάλου κυβισμού που ορμάνε πάνω σε άτομα, ρίψη χημικών (STUN GRENADE),
Απόκρυψη εικόνας

εξόρμηση ενστόλων με τα γκλομπ ανά χείρας και προσπάθεια αρπαγής ανθρώπων χωρίς λόγο και αιτία, μόνο ως συμμορίτικη επίθεση μπορεί να χαρακτηριστούν.

Ο κόσμος που βρισκόταν στο «Μικρόπολις» απάντησε δυναμικά και τους απώθησε, ματαιώνοντας τα όποια σχέδια τους. Την ίδια στιγμή στο 2ο όροφο του κτιρίου πραγματοποιείται συζήτηση στην οποία παρευρίσκονται συνδικαλίστριες του σωματείου καθαριστριών (ΠΕΚΟΠ) και μαζί τους η Έλενα Ντέτσεβα, μητέρα της Κ. Κούνεβα, οι οποίες αντιμετώπισαν -όπως και πολλοί άλλοι- αναπνευστικά προβλήματα από τα χημικά.

Παρεμπιπτόντως, θα πρέπει να τονιστεί ότι στο «Μικρόπολις» λειτουργούν καθημερινά μια σειρά από δραστηριότητες και στους 3 ορόφους, και συγκεκριμένα στον 1ο όροφο λειτουργεί παιδότοπος! Και ο νοών νοείτω…

Δείτε το βίντεο στο micropolis-socialspace.blogspot.com

Salonicopoly

απο τους πειρατές της παραλιακής,αν και παλιό, πάντα επίκαιρο
http://peiratesalonica.blogspot.com/


πληρώνω και σκοτώνω


Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο υπό κατασκευή Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης, έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 7/9/09.
Ο συνάδελφος οικοδόμος, Κύρου Ιωάννης, κατέπεσε από καλουπομένη πλάκα, από ύψος 3 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης και στη συνέχεια σε νοσοκομείο της Θεσ/νίκης.

πηγή: Indymedia

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Στρατολόγηση από τα θρανία ακόμα, στις ΗΠΑ


Περισσότερα από 34 εκατ. στοιχεία νέων ανθρώπων έχουν καταχωρηθεί σε βάση δεδομένων του Αμερικανού Στρατού, προκειμένου να έχει καλύτερη και αποτελεσματικότερη προσέγγιση προς τους πιθανώς στρατεύσιμους. Πολλές από τις εγγραφές, είναι παιδιών σχολικής ηλικίας, έως και 15 ετών.

Ο Στρατός των ΗΠΑ έψαχνε για πολύ καιρό τον καλύτερο τρόπο για να έχει πρόσβαση σε πιθανούς στρατεύσιμους. Για κάθε νέο στρατιώτη που υπέγραψε συμβόλαιο πέρσι, ο Στρατός ξόδεψε 24.000 δολάρια στη στρατολόγηση (τη στιγμή που 4ετή κολέγια ξοδεύουν κατά μέσο όρο 2.000 δολάρια για κάθε νέο μαθητή). Οι στρατολόγοι «χτύπησαν χρυσό» το 2002, όταν ο τότε ρεπουμπλικάνος David Vitter, έβαλε στο νομοσχέδιο «No Child Left Behind Act» (NCLB) τη διάταξη που απαιτούσε από όλα τα γυμνάσια να δώσουν στους στρατολόγους τα ονόματα και τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των μαθητών, όλων των επιπέδων. Όσα σχολεία δεν συμμορφωνόταν με τη διάταξη, αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο να χάσουν τη χρηματοδότηση από το NCLB.

Το γιγαντιαίο πρόγραμμα συλλογής δεδομένων έχει αυτή τη στιγμή περί τα 34 εκατομμύρια εγγραφές, επιτηρείται από το πρόγραμμα Joint Advertising Market Research & Studies και χαρακτηρίζεται ως «αδιαμφισβήτητα τη μεγαλύτερη αποθήκη πληροφοριών νέων ηλικίας 16-25 ετών στη χώρα». Τη βάση δεδομένων της JAMRS, με τη σειρά της, διαχειρίζεται η εταιρεία Equifax.

Το Πεντάγωνο συλλέγει επίσης πληροφορίες από ανυποψίαστους χρήστες του διαδικτύου. Φέτος, ο Στρατός ξόδεψε 1.2 εκατ. δολάρια στην ιστοσελίδα March2Success.com. Οι μόνες ενδείξεις ότι αυτή η ιστοσελίδα, στην οποία εγγράφονται περίπου 17.000 άτομα το μήνα, ανήκει στο Στρατό είναι ένα μικρό σηματάκι που συνδέει τη σελίδα με τον κύριο χώρο στρατολόγησης GoArmy.com.

Οι στρατολόγοι συλλέγουν επίσης δεδομένα μέσα από τις τάξεις. Σε περισσότερα από 12.000 γυμνάσια της χώρας διεξάγεται το τεστ «Armed Services Vocational Aptitude Battery», ένα τρίωρο τεστ πολλαπλών επιλογών που αρχικά δημιουργήθηκε το 1968 για να συνταιριάξει τους στρατεύσιμους με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Στα μέσα του 1990, το τεστ άλλαξε τίτλο σε «ASVAB Πρόγραμμα Εξερεύνησης Καριέρας», και πλέον έχει μια πολύχρωμη αρχική σελίδα που δεν κάνει καμία αναφορά στις στρατιωτικές εφαρμογές του, ενώ αντ’ αυτού δηλώνει ότι «είναι σχεδιασμένο για να βοηθήσει τους μαθητές να μάθουν περισσότερα για τους εαυτούς τους και τον κόσμο της εργασίας». Όσοι κάνουν το τεστ πρέπει να δώσουν το όνομά τους, τον αριθμό Κοινωνικής Ασφάλειας, την εθνικότητα, επαγγελματικά ενδιαφέροντα κ.α. – στοιχεία τα οποία καταχωρούνται στη βάση δεδομένων της JAMRS. Το 2008, περισσότεροι από 641.000 μαθητές γυμνασίου έκαναν αυτό το τεστ, τα στοιχεία του 90% εκ των οποίων πήγαν στην υπηρεσία στρατολόγησης.

Ωστόσο, οι εξελίξεις στο μέτωπο του Ιράκ και του Αφγανιστάν έχουν κάνει τους Αμερικανούς γονείς απορρίπτουν την προοπτική του στρατού για τα παιδιά τους σε συντριπτικό ποσοστό 95%. Όλο και περισσότερα παιδιά πλέον επιλέγουν να μην σταλούν τα στοιχεία τους στη στρατολογία, στη Νέα Υόρκη ο αριθμός μαθητών που αρνήθηκαν στην αποστολή των στοιχείων τους διπλασιάστηκε μέσα σε πέντε χρόνια, φτάνοντας τις 45.000 το 2008. Σε ορισμένα σχολεία, έως και το 90% των μαθητών μπλόκαρε την αποστολή των στοιχείων του στους στρατολόγους.

Για να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα, η JAMRS σύνηψε 50 εκατ. δολάρια με την διαφημιστική Mullen Advertising, προκειμένου να συνεχίσει την καμπάνια της με στόχο όσους έχουν επιρροή στους νέους, όπως είναι οι γονείς, οι προπονητές κ.α. με διαφημίσεις που λένε «ο γιος σου θέλει να πάει στο στρατό. Το ερώτημα δεν είναι αν είναι αρκετά προετοιμασμένος, αλλά αν είστε εσείς».

Πηγή: MotherJones

Απο την βουλη των εφηβων...

Υπό το βλέμμα του μέχρι χθες προέδρου της Βουλής, Δ. Σιούφα, αλλά δίχως να σηκώνουν εύκολα το δικό τους βλέμμα από το κείμενο,ανέβηκαν χθες στο βήμα 23 από τα 300 μέλη της Βουλής των Εφήβων, που έκλεισε το εφηβικό 14ο έτος της. Λίγες ώρες πριν θυροκολληθεί το διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής ενόψει των εκλογών της 4ης/10/09, μαθητές από την Ελλάδα, την Κύπρο και την ομογένεια επικεντρώθηκαν στα ζητήματα των μεταναστών, του περιβάλλοντος, της τηλεοπτικοποίησης της πολιτικής ζωής από τα ΜΜΕ, της επανασυγγραφής των σχολικών βιβλίων, και ιδιαίτερα εκείνων της Ιστορίας, των ναρκωτικών, της εγκληματικότητας και του καταναλωτισμού, θυμίζοντας -εν μέρει- κατάλογο με «SOS» θέματα εκθέσεων για τις Πανελλήνιες.

Κάτοικος Πατρών, πόλης από τις βασικότερες πύλες εισόδου μεταναστών, ο Χρ. Φουσέκης, περιέγραψε την εικόνα που του έχει εντυπωθεί, αντικρίζοντάς τους «καθημερινά να προσπαθούν για κάτι καλύτερο που δεν τους αφήνουμε να κάνουν» και πρότεινε «να μην τους κλείσουμε σε στρατόπεδο». Η κατασκευή της πραγματικότητας από τα ΜΜΕ και ο καθορισμός των πολιτικών εξελίξεων με γνώμονα τις δημοσκοπήσεις ώθησαν τον Κ. Ζωνό από τον ν. Ιωαννίνων να ζητήσει από τους δημοσιογράφους «να προσφέρουν ουσιαστική γνώση» σε μια εποχή που «δίχως εικόνα δεν υπάρχει πραγματικότητα». «Να βγάλουμε τις παρωπίδες και να κοιτάξουμε την αλήθεια κατάματα» παρότρυνε το ακροατήριο η Χρ. Σπανού από τον ν. Ευβοίας, αναφερόμενη στα επεισόδια του Δεκεμβρίου.

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

μπαγουδο


Για αλλη μια φορα συνοπτικα τι συνεβη την Παρασκευη στα εξαρχεια Δυο νεα παιδια κανουν γκραφιτι στα εξαρχεια,αμεσως τζιπακια ΟΠΚΕ εμφανιζονται συλλαμβανουν και ξυλοκοπουν ασχημα τα δυο παιδια,μπαινουν αναποδα στην Οδο Ναυαρινου(δρομος οπου πυροβολησε,ο φονιας Κορκονεας τον Αλεξη)με μεγαλη ταχυτητα και μεσα απο τα τζιπ να βριζουν και φωναζουν.Κοσμος τους κυνηγαει,ενας απο τους μπατσους,βγαζει οπλο και σημαδευει στον κοσμο,ενω καποιος αλλος ριχνει κροτου λαμψης.Μετα απο καποια ωρα κι ενω ο κοσμος εχει αποχωρησει απο τα εξαρχεια,εμφανιζονται τα παλληκαρια της ομαδας δελτα,ξυλοκοπουν οποιον αυτοι θεωρουν υποπτο η δεν τους αρεσει η εμφανιση του.Ξυλοκοπουν βαναυσα τεσσερα παιδια και μαλιστα για να κανουν επιδειξη δυναμης,τους δενουν σε δεντρο!!!!!!ενα νεο παιδι νοσηλευεται με τρυπα στον πνευμονα.Οι μπατσοι αφου ολοκληρωνουν τη δουλεια,αποχωρουν πιανοντας τα γεννητικα τους οργανα και φωναζοντας ''Σας τα πηραμε τα εξαρχεια πουτανες''

απο tvxs

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009