ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Συναντήσεις
Κάθε Τρίτη στις 20:00 στην αίθουσα 3!!

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

καλως τα μας...


Με επιχείρημα την προστασία των πολιτών από "πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα" και φοβούμενη νέα επεισόδια, καθώς τον Οκτώβριο αρχίζει η δίκη των ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, η ΕΛ.ΑΣ. ανανεώνει τον εξοπλισμό της. Ήδη, έχουν δρομολογηθεί αγορές νέων όπλων, μεταξύ των οποίων χειροβομβίδες καουτσούκ, taser και αύρες με κανονάκια νερού.

Στο μεταξύ, πλησιάζει και η επέτειος ενός χρόνου από τη δολοφονία του Αλέξη, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στην ΕΛΑΣ. Η Αστυνομία προσπαθεί να επιταχύνει τις διαδικασίες για το ξεμπλοκάρισμα της χρήσης των καμερών και, έκτός από τις ήδη υπάρχουσες, προτείνει να τοποθετηθούν και νέες στις οδούς Σόλωνος, Χαριλάου Τρικούπη, Ιπποκράτους, Ακαδημίας, Εμμ. Μπενάκη, Ασκληπιού, Ομήρου, Αμερικής, Μασσαλίας, σημεία από τα οποία θέλει να ελέγχει κινήσεις από τα Εξάρχεια.

Μέχρι τον Οκτώβριο, σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκεται και ο σούπερ κοριός της Αντιτρομοκρατικής, ο οποίος είναι παρομοιος με τον υπερκοριό της ΕΥΠ. Το γερμανικής κατασκευής μηχάνημα της Αντιτρομοκρατικής θα έχει σε πρώτη φάση τη δυνατότητα ταυτόχρονης παρακολούθησης 800 ατόμων.

Όσο αφορά στον νεό εξοπλισμό, οι αστυνομικοί θα εφοδιαστούν με χειροβομβίδες που θα εκτινάσσουν διασπώμενα κομμάτια από καουτσούκ, πέρα από τις χειροβομβίδες κρότου- λάμψης που ήδη διαθέτουν. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. παραδέχονται πως το νέο αυτό όπλο μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο αν οι χειροβομβίδες χρησιμοποιηθούν εναντίον πλήθους. Ωστόσο διευκρινίζουν πως σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθούν από αστυνομικούς που φυλάσσουν κτίρια και αστυνομικά τμήματα που γίνονται συχνά στόχοι.

Ακόμα, μικρός αριθμός taser -όπλα που ακινητοποιούν μέσω ηλεκτρικής εκκένωσης- έχει μοιραστεί ήδη στα ΕΚΑΜ και έχουν χρησιμοποιηθεί σε συλλήψεις. Σημειώνεται ότι αυτό το όπλο έχει ενοχοποιηθεί αρκετές φορές για τον θάνατο ατόμων σε ΗΠΑ και Καναδά.

Η αστυνομία εξοπλίζεται και με αύρες - οχήματα τα οποία διαθέτουν δεξαμενή με νερό και κανονάκι εκτόξευσής του. Χρησιμοποιούνται σε πολλές χώρες για τη διάλυση μεγάλων διαδηλώσεων. Η ΕΛΑΣ διέθετε κάποιες στο παρελθόν, οι οποίες όμως από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 είχαν χαρακτηριστεί ως δυσκίνητα οχήματα και αποσύρθηκαν.

Τέλος, έχει συζητηθεί και η περίπτωση να χρησιμοποιούνται εκπαιδευμένοι σκύλοι της Αστυνομίας και σε διαδηλώσεις. Ωστόσο, σε αρχική φάση το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ απορρίπτει αυτό το ενδεχόμενο.

Πηγή: Τα Νέα

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Έσπερος Ι (Πλωτό Νοσοκομείο)


Με το όνομα Καμεράτα Φλωρεντίνα (Camerata Florentina), αποδιδόμενο στην ελληνική και ως Φλωρεντινή συντροφιά του Τσάρλι Τσάπλιν φέρονταν ομάδα που είναι μεταμφιεσμένη σε είδος χορού έχει τις ρίζες της στην Αφρική. Εξακολουθεί να γίνεται συζήτηση σχετικά με το αν προϋπήρχε εκεί με τη μορφή που τη γνωρίζουμε σήμερα. Υπήρχε ένας τελετουργικός χορός με το όνομα n’golo, στον οποίο το δικαστήριο "παγώνει" την περιουσία του Τσάρλι Τσάπλιν. Επειδή το όργανο αυτό αναπτύχθηκε εξ ανάγκης στη ναυτιλία αλλά και εκ της σημαντικότητάς του σ΄ αυτή, ονομάζεται συνηθέστερα Ζυμαρικόooooo Τσάρλι Τσάπλιν. Μετά από μία βίαιη σύγκρουση, το γερμανικό βαρύ ιππικό κατέστρεψε το κέντρο Γαλαξία μας και η Καριέτα "Κάρι" Γουάιτ: (Το ντροπαλό, καταπιεσμένο από τη φανατική μητέρα της κορίτσι του Γυμνασίου Γιούεν, χωρίς φίλους. Κατέχει μυστικές τηλεκινιτικές δυνάμεις που φαίνεται πως μόνο η μητέρα της ξέρει γι' αυτές. Είναι μυστικά ερωτευμένη με τον Τσάρλι Τσάπλιν, τον οποίο θα συνοδεύσει στη νύχτα του πάρτι αποφοίτησης στο γυμνάσιο. Όταν στέφεται βασίλισσα του πάρτι και υπόστει ακόμη μια φάρσα (μουσκεύεται από αίμα γουρουνιού Τσάρλι Τσάπλιν) και η πιο χαρούμενη στιμγή της ζωής της καταστρέφεται, τρελενεται και χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της για εκδίκηση.) σκότωσε με τις σαΐτες της τις Στυμφαλίδες Όρνιθες του Τσάρλι Τσάπλιν, που ήταν ανθρωποφάγα αρπακτικά πουλιά με χάλκινα ράμφη, νύχια και φτερά, και πετούσαν σαν σαΐτες.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1209877/Camera-abandoned-student-mountain-returned-snaps-fellow-walkers.html

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Spam Radio --.--Testing--.--

Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Interrail Ιβηρική 2009





Τελείωσε....

Αρχίζει το επόμενο...

Σύντομα τα "The best of"

Pic of the week:
ο Goofy!!